DIY

Superenkel dessert-oppskrift med bare én ingrediens

Dumlekjeksen smaker godt alene, men er nydelig sammen med iskrem. (Foto: Kreative Ideer)

Denne dessertenkjeksen av én Dumle kan serveres alene – eller som pynt på toppen av iskrem.

Dette er en enkel dessertoppskrift til mange. Den passer også ypperlig som topping på iskrem. Du trenger bare én ingrediens for å lage denne kjeksen, nemlig karamellsjokoladen Dumle. Se fremgangsmåten i videoen, og få oppskriften i tekst litt lenger ned.

Oppskrift på Dumle-kjeks

Du trenger:

  • Dumlesjokolade
  • Litt havsalt (kan sløyfes)

Legg sjokoladebitene utover et stekebrett med bakepapir. Ha med gode mellomrom mellom dumlene.

Dumle som ligger utover et stekebrett.
Pass på å ha god avstand mellom sjokoladene på stekebrettet. (Foto: Kreative Ideer)

Varm opp stekeovnen til 200 grader, og sette stekebrettet i ovnen. Stek i 5-7 minutter. Følg nøye med, og ta ut stekebrettet når sjokoladene har smeltet utover.

Dumlekjeksene er ferdig stekt når de har smeltet utover og bobler litt. (Foto: Kreative Ideer)

Strø over havsalt, om du vil mens kjeksene fortsatt er myke.

Legg kjeksen på en rist for å kjøle seg ned.

Spis dumlekjeksen som de er, eller server med iskrem.

Les mer på våre temasider: