Smarte tips

Terrassebeis: Her får du de populære merkene billigst

Nærbilde av malekost som beiser en terrasse. Her får du oversikt over billigst terrassebeis fra Butinox, Jotun Trebitt, Gjøco Herregård, Harmoni, Infra og Tyrilin.
Er tiden inne for å beise terrassen? Vi har samlet terrassebeis fra Butinox, Jotun Trebitt, Gjøco, Tyrilin, Infra og Harmoni, og gir deg oversikt over hvor du får kjøpt dem til billigst pris. (Foto: Colourbox)

Terrassebeis fra Butinox, Jotun Trebitt, Gjøco, Tyrilin, Harmoni eller Infra? Her får du oversikt over hvor du kjøper dem til billigst pris.

Etter en vår med, mildt sagt, ustabilt vær i omtrent hele landet, kan vi nå tro og ikke minst håpe at snøen er borte for denne gang. Da er det nok mange som begynner å tenke på terrassen sin. For kanskje må også din terrasse beises i år slik at den holder seg fin i mange sesonger fram i tiden?

For å gjøre ting enklere for deg har vi her samlet en rekke forskjellige typer terrassebeis du kan velge mellom, og ikke minst, hvor du får kjøpt dem billigst. I tillegg har vi samlet fargekart fra de forskjellige produsentene slik at du enkelt kan finne din favorittfarge.

Usikker på hvordan du beiser terrassen? Lengre ned i saken gir vi deg også en utfyllende guide på hva du må tenke på før du går løs på beisingen og hvilke fallgruver du må unngå.

Lyst på flere tips og triks til uterommet? Her finner du alt vi har skrevet om terrasse.

Måten vi presenterer de billigste prisene på de forskjellige terrassebeisene på er ved bruk av Prisjakt. Prisene på de forskjellige produktene vil bli automatisk oppdatert slik at du alltid finner produktet du ønsker til billigst pris.

Hvordan beise terrassen?

Terrassebeis er en vanlig måte å beskytte og forbedre utseendet til en utendørs terrasse, platting eller balkong på. Det er en overflatebehandling som påføres på treverk for å beskytte det mot vær, sollys og andre elementer som kan skade det over tid. Ubehandlet treverk kan nemlig raskt begynne å falme, sprekke og råtne når det utsettes for naturens elementer. I tillegg vil det gi treverket en fin farge og et naturlig utseende som passer godt inn i utendørsomgivelsene.

Når det er best å beise terrassen avhenger av faktorer som klimaet i området der du bor, samt tilstanden til treverket. Generelt anbefales det å beise terrassen en gang i året eller hvert andre år for å sikre god beskyttelse.

Her finner du en utfyllende guide om hva du må huske på før du beiser terrassen.

Fargekart på terrassebeis

Det finnes flere flotte farger på terrassebeis fra de fleste produsenter. På denne måten kan man kan skape det utseende man ønsker på sin uteplass. Her finner du fire populære fargevalg fra årets fargekart.

Populære farger er:

Fire forskjellige fargepalletter til terrassebeis fra butinox, gjøco, harmoni, Jotun Trebitt, i fargene terrassegrå, tjærebrun, solglød og shimmergrå. Vi forteller hvor du får kjøpt terrassebeis til billigst pris.
Terrassebeis fra Butinox, Jotun Trebitt, Gjøco, Tyrilin, Harmoni eller Infra? Uansett hvilken produsent du velger når du skal beise terrassen har vi laget en oversikt over hvor du finner terrassebeis billigst. (Foto: Jordan, Butinox, Harmoni og Gjøco)

Vi har også samlet fargekartene som viser alle fargene som er tilgjengelig fra de forskjellige produsentene.

Fargekart på Jotun Trebitt terrassebeis

Fargekart på Butinox terrassebeis

Fargekart Gjøco terrassebeis

Fargekart Tyrilin terrassebeis

Fargekart Harmoni terrassebeis

Før man setter i gang med beisingen er det viktig å vaske terrassebordene. Vi anbefaler å lese «hvordan vaske terrassen riktig».

Butinox terrassebeis

Butinox er en favoritt hos mange nordmenn som skal beise terrassen. Med denne terrassebeisen får du et stort utvalg med forskjellige flotte farger, eller en klar farge dersom du ønsker å fremheve treverkets naturlige farge. Butinox er også en av de billigste valgene.

Finnes i flere farger
Butinox Terrassebeis

Butinox Terrassebeis

Klar farge
Butinox Terrassebeis

Butinox Terrassebeis

Jotun Trebitt terrassebeis

Trebitt fra Jotun er også et populært valg for mange når de skal beise terrassen. Jotun sier selv at beisen inneholder effektive midler mot svertesopp og alger, samt at den er enkel å påføre. Jotun Trebitt har også en oljebeis på markedet som kan benyttes i kuldegrader.

Farge: terrassegrå
Jotun Trebitt terrassebeis

Jotun Trebitt terrassebeis

oljebeis
Jotun Trebitt terrassebeis

Jotun Trebitt terrassebeis

3 liter, 173 kr pr. liter

Gjøco terrassebeis

Terrassebeis fra Gjøco Herregård finnes som vanntynnet beis og kan blandes i mange farger, Herregård har også en oljebasert beis som er slitesterk og værbestandig. Selv sier Gjøco at ett strøk er nok når du beiser terrassen med deres produkt.

gjøco
Herregård terrassebeis

Herregård terrassebeis

Oljebasert
Gjøco Herregård terrassebeis

Gjøco Herregård terrassebeis

Tyrilin terrassebeis

Tyrilin sin terrassebeis er en såkalt «tjærebeis». Dette er en behandling som kombinerer det beste fra tretjære og værbestandige alkydoljer. Den er i tillegg forsterket med UV-absorbere og transparente pigmenter som gir et vakkert utseende og god værbestandighet.

mørk
Tjærebeis fra Tyrilin

Tjærebeis fra Tyrilin

Infra terrassebeis

Infra er Coop sitt eget merke som blant annet har terrassebeis. Denne finnes i flere farger, og er av de billigste beisene som er på markedet. Dette produktet er vanntynnet og det skal kun påføres ett strøk. Temperaturen må være på minimum 10 grader før man beiser terrassen med denne.

ferdigblandet
Infra terrassebeis

Infra terrassebeis

Harmoni terrassebeis

Harmoni er Maxbo sitt eget merke som også har terrassebeis. De skriver at beisen skal tåle norske værforhold, og er til bruk på både nytt og gammelt treverk. Denne beisen har også UV-filter, samt har god penetrerende og vannavisende effekt som beskytter treverket godt ifølge produsenten.

Kastanje
Harmoni terrassebeis

Harmoni terrassebeis

Vi har tidligere laget en stor oversikt over hvor du får kjøpt terrassebord billigst.