Bolig

Terrassevarmer: Disse varmelampene er best i test

Terrasse med en hagestol og terrassevarmer fra Mill i sentrum. Vi har samlet infrarøde terrassevarmere og på gass som er kåret til best i test.
Med disse terrassevarmerne kan du nyte sene sommer- og høstkvelder uten å bli kald. Vi har samlet de som har blitt kåret til best i test. (Foto: Mill Norway)

Med en terrassevarmer kan du nyte sene sommer- og høstkvelder uten å bli kald. Vi har samlet varmelampene som har blitt kåret til best i test.

Det norske sommerhalvåret kan være lunefullt, og det er ikke alltid gradestokken tillater oss å sitte ute. Heldigvis finnes det produkter som er beregnet for oss som ønsker å nyte både sene sommer- og høstkvelder ute, selv med lave temperaturer. Med en terrassevarmer er det nemlig ingen grunn til å ikke sette seg ut, for med disse geniale produktene vil du holde deg varm og komfortabel selv om temperaturene ikke bikker 20 grader.

Enten du har en liten balkong eller stor terrasse finnes det en terrassevarmer som vil være perfekt til ditt bruk. For å gjøre valget enklere for deg har vi derfor sett på produkttester i både inn- og utland for å finne de beste produktene til deg. Vi har i tillegg sett på kundeomtaler for å se hvilke terrassevarmere forbrukeren foretrekker.

Liker du å finne de beste produktene? Her kan du lese alle sakene våre i kategorien «best i test».

Infrarød terrassevarmer:

Det finnes mange fordeler med en infrarød terrassevarmer. De varmer for eksempel opp mennesker og gjenstander i nærheten, og ikke luften rundt dem. Dette gir en mer direkte og målrettet oppvarming, noe som kan føles mer behagelig. De gir også umiddelbar varme, da de ikke trenger tid til å varme opp luften rundt seg. De krever vanligvis også mindre vedlikehold sammenlignet med gassdrevne terrassevarmere.

Infrarøde varmere har vanligvis en begrenset oppvarmingsradius sammenlignet med gassvarmere. De trenger også en strømkilde, så her må du sørge for at det er en stikkontakt tilgjengelig i nærheten av der du vil plassere varmeren.

Best i test: Mill terrassevarmer

best i test
Mill CB2000FLOOR

Mill CB2000FLOOR

Sjekk laveste pris her

Terrassevarmeren fra det norske selskapet Mill blir kåret til best i test av Tek.no som gir den hele 9 poeng av 10 mulige. Testpanelet gir den spesielt skryt for mengde varme den gir, samt at den tåler mye vær og vind.

– Varmen er behagelig og god og gjør deg varm på en diskré måte som ikke er for intens, skriver de.

Hos forbrukeren er det noe variasjon i hva de mener om dette produktet. Hos Eldirekte.no får den 4,8 stjerner av 5 mulige, mens hos Obs bygg får den 3,9 stjerner av 5 mulige. Det som går igjen av de negative kommentarene er at den har kort ledning samt ga mindre varme enn de hadde forventet. Det er derimot andre som mener den gir mye varme og som er svært fornøyde med kjøpet sitt.

Vegghengt
Mill CB2000PLUSS

Mill CB2000PLUSS

Sjekk laveste pris her

Tek har også testet terrassevarmeren fra Mill som kan monteres på veggen.

– Forskjellen er at denne er noe kortere (mer varme fordelt utover mindre flate) og at den er ment å installeres horisontalt enten på stativ eller på vegg, skriver de og gir den 8,5 poeng av 10 mulige.

Forbrukeren ser derimot ut til å foretrekke denne terrassevarmeren. Den får nemlig 4,5 stjerner av 5 mulige hos Obs bygg og 4,7 stjerner av 5 mulige hos Eldirekte.no. Denne modellen er også billigere enn FLOOR-modellen, noe som gjør den til en favoritt hos mange.

Opranic Thor: Terrassevarmeren som er best i test i utlandet

Da det ikke finnes mange norske produkttester av terrassevarmere har vi tatt en titt på internasjonale tester slik at vi kan gi deg et bredere utvalg.

Terrassevarmeren fra Opranic Thor får mye skryt av både The Telegraph og Independent.

– Når du oppkaller varmeapparatet ditt etter en kjent norrøn gud, bør du sørge for at den har et slag når det gjelder å holde alle varme, og heldigvis skuffer ikke Thor, skriver Independent. De gir den mye skryt for å spre varmen til et nokså stort område.

The Telegraph sparer heller ikke på lovord, og roser den også for den gode spredningen av varme.

– Denne ser penere ut enn de fleste terrassevarmere. Den jevne spredningen av varme gjør at 4-5 personer får plass i gløden, skriver de om produktet.

best i test
Opranic Thor 2000W

Opranic Thor 2000W

Sjekk laveste pris her

Mill takhengt terrassevarmer

Denne takhengte terrassevarmeren fra Mill har ikke vært med i noen produkttester, men på grunn av mange gode anmeldelser fra kunder velger vi å ta den med her. Denne stilige lampen vil gli naturlig inn i den møblerte uteplassen din. Terrassevarmeren festes i taket med en justerbar vaier og kommer med en fjernkontroll med 2 varmeinnstillinger.

Den takhengte varmeren får 4,6 stjerner av 5 mulige hos Obs bygg og 4,4 av 5 stjerner hos Jernia.

takhengt
MILL JDB1500CL

MILL JDB1500CL

Sjekk laveste pris her

Gass: Terrassevarmer som gir en koselig atmosfære

Gassvarmere gir vanligvis kraftigere oppvarming og kan dekke et større område sammenlignet med infrarøde terrassevarmere. Du kan også enkelt flytte gassvarmere rundt på terrassen da de ikke er bundet til en strømkilde. Noe som gjør gassdrevne terrassevarmere populær er den synlige flammen som gir en koselig atmosfære.

Denne type terrassevarmere krever derimot mer vedlikehold da du må bytte ut propanbeholdere og sørge for at brennere og tilkoblinger er i god stand. De bruker gjerne lengre tid til å varme opp luften noe som gjør at du ikke vil kjenne effekten av varmen før det har gått en stund. Med en gassdreven terrassevarmer må du også tenkt mer på plasseringen. Gassvarmere avgir forbrenningsprodukter som CO2, og de bør derfor brukes i godt ventilerte områder.

bilde av en terrassevarmer gass som har en behagelig flamme som skaper en koselig atmosfære. Vi har samlet infrarøde terrassevarmere og på gass som er kåret til best i test.
Nyt sene sommer- og høstkvelder uten å bli kald. Med en terrassevarmer kan du holde deg varm selv om temperaturen er kald. Vi har samlet flere terrassevarmere som er kåret til best i test. (Foto: Creative Commons)

Outfit terrassevarmer

På det norske markedet er de fleste terrassevarmerne drevet av infrarød varme, og vi finner ingen norske produkttester på gassdrevne varmere. Det finnes derimot flere internasjonale tester, men produktene er dessverre ikke å finne på det norske markedet.

Arlmont & Co. Triplett Propane Patio Heater er en soleklar favoritt, og blir blant annet kåret til best i test av People, Better Homes & Gardens og Real Simple.

I vår søken etter gassdrevne terrassevarmere kom vi over denne fra Outfit. Basert på utseende, pris og spesifikasjoner er det vanskelig å skille denne fra den originale vinneren. Vi velger å ta denne med da den er CE-godkjent i forhold til gassdirektivet, samt har samme varmeeffekt som vinneren.

Vi kan derimot ikke kalle dette en testvinner ettersom vi ikke har testet den eller funnet andre som har gjort det.

Outfit 547760

Outfit 547760

Sjekk laveste pris her

Hvilken terrassevarmer skal jeg velge?

Som mye annet kan det være utfordrende å finne ut hvilken terrassevarmer man skal velge. Vi har derfor laget en liten liste på ting du bør tenke over før du går til innkjøp av en.

  • Oppvarmingsområde: Ha i tankene hvor stort område du planlegger å varme opp, om området har god ventelering eller stikkontakt lett tilgjengelig. Dette er med på å avgjøre hvilken terrassevarmer du bør velge.
  • Vedlikehold: Noen terrassevarmere krever mer vedlikehold enn andre. Det kan derfor være lurt å tenke litt på hvor mye man er villig til gjøre når det kommer til vedlikehold.
  • Kostnader: Sett et budsjett på hvor mye du skal bruke. Terrassevarmere kommer i mange forskjellige prisklasser.
  • Størrelse og design: På lik linje som de kommer i forskjellige prisklasser er de også å finne i et mangfold av størrelser og design. Finn ut hva som passer der du vil ha den, så har du et utgangspunkt i hvilken type du skal velge
  • Infrarød eller gassdreven: Vi har samlet terrassevarmere i kategoriene infrarød og gassdrevne. Du finner ulemper og fordeler med begge under hver kategori slik at du enklere kan finne ut hvilken som passer best til ditt bruk.

Myggen liker mørke og kjølige kvelder. Dette er triksene som holder myggen unna.

Har du allerede blitt bitt av myggen anbefaler vi å lese denne: Kjerringråd og andre tips til lindring av kløende myggstikk.