Shopping

Terrengsko: Dette er de beste løpeskoene til terreng 2023

Nærbilde av bena til en person som har på seg terrengsko. Vi har funnet terrengskoene til dame og herre som er best i test 2023, og her kan du velge mellom merker som Hoka terrengsko, The North Face, Saucony, og Salomon.
Liker du å løpe i terreng? Da må du sjekke ut disse terrengskoene til dame og herre som er best i test i 2023. Populære merker som Hoka, The North Face, Saucony og Salomon imponerer i årets tester. (Foto: Colourbox)

Her finner du terrengskoene som er kåret til best i test i 2023. Merker som Hoka, The North Face, Saucony og Salomon imponerer ekspertene.

Med den varierende og flotte naturen vi har i Norge er det forståelig at mange liker å ta løpeturen i skog og mark. De beste løpeskoene til asfalt er derimot ikke de beste skoene til ulendt terreng. Vi har derfor sett på tester i inn- og utland for å hjelpe deg med å finne de beste terrengskoene på markedet i 2023.

Interessert i å gjøre gode kjøp? Her samler vi alle våre «best i test»-saker.

Hoka Speedgoat 5: Joggeskoen som takler alt

– En arbeidshest som takler absolutt alt, skriver Pulssonen om denne skoen.

Dette er en bestselger fra Hoka som har kvaliteter som fantastisk komfort og passform, svært god demping og imponerende godt grep på de fleste underlag. Det er derfor ingen tvil når Pulssonen kårer denne terrengskoen fra Hoka til sin favoritt.

til dame
Hoka Speedgoat 5

Hoka Speedgoat 5

Sjekk prisen her
til herre
Hoka Speedgoat 5

Hoka Speedgoat 5

Sjekk prisen her

Er det vanntette joggesko du trenger? Disse vanntette joggeskoene er best i test i 2023.

Hoka Zinal: Sett ny rekord med denne skoen

Harworkout har også testet terrengsko, og de kårer en annen Hoka-sko til best i test.

– Hoka Zinal er en lett og minimalistisk terrengløpesko med godt grep i teknisk krevende terreng laget for de raske turene der du jager sekunder i forsøket på å sette ny PR på stiene, er noe de skriver om denne skoen.

Til henne
til han

Det finnes løpesko som er så gode at de er forbudte, her avslører vi hvilke.

Saucony Peregrine 13: Favoritt uten karboninnlegg

Da Tek.no testet terrengsko i 2023 var det Saucony Peregrine 13 som imponerte mest, og dermed kom seirende ut av produkttesten.

– En svært vellykket sko skreddersydd for offroadløping. En favoritt selv uten karboninnlegg, skriver testsiden og gir den 8,5 poeng av 10 mulige.

til dame
Saucony Peregrine 13

Saucony Peregrine 13

Sjekk prisen her
til herre
Saucony Peregrine 13

Saucony Peregrine 13

Sjekk prisen her

The North Face Summit Vector Pro: Favoritt med karboninlegg

En annen sko som imponerer testpanelet hos Tek.no er The North Face Summit Vectiv Pro. Denne skoen får også 8,5 poeng av 10 mulige.

– En suveren allroundsko med testens beste støtdemping. En favoritt med karboninnlegg, skriver de om terrengskoen.

til dame
The North Face Summit Vectiv Pro

The North Face Summit Vectiv Pro

Sjekk prisen her
til herre
The North Face Summit Vectiv Pro

The North Face Summit Vectiv Pro

Sjekk prisen her

Her kan du finne de beste joggeskoene med karbon i 2023.

Salomon S/Lab Ultra 3: Den beste unisex-skoen

Denne terrengskoen passer best for deg som ønsker en unisex-modell. Terrengskoen fra Salomon blir kåret til best i test av Outdoorgearlab, og får mye skryt for sin komfort.

– Både våre testteam for kvinner og menn elsker Salomon S/Lab Ultra 3, og den har vært en prisvinner år etter år, skriver de.

unisex
Salomon S/Lab Ultra 3

Salomon S/Lab Ultra 3

Sjekk prisen her

Hvordan velge joggesko eller løpesko?

Joggesko kommer nå i et hav av forskjellige modeller med forskjellige farger, funksjoner, demping og utforming. Hvilke du skal velge kommer an på både bruk, terreng, preferanser og vekten din.

Bruk: Når det kommer til bruk bør du vurdere hvordan du skal bruke skoen, hvor langt du skal løpe og hvor mye slitasje du tror skoen blir utsatt for.

Vekt: Vekt er viktig for å få best mulig ytelse av for eksempel demping og støtte.

Underlag: På hvilket terreng skal du løpe? Asfalt, skog, grusvei, sti eller begge deler? Dette er det viktig å tenke på for å sikre at du har god nok demping, støtte og feste på underlaget du skal løpe mest på.