Aktiv

Terrengsykkel: Disse er best i test i 2024

Bilde av en terrengsykkel fra Specialized ute i skogen. Den er svart og har røde detaljer. Vi har funnet frem terrengsyklene som er best i test i 2024, til både dame og herre. Variantene vi har funnet frem er både elsykkel til terreng, stisykkel, fulldempet, billig og hard tail. Syklene som er best i test er Cannondale Habit LT1, Yeti SB140, Specialized Turbo Levo Comp og Ibis Ripmo V2 XT. Her har du noe enten du vil ha enduro, downhill, terrengsykkel, fulldempet eller stisykkel.
Enten det er en fulldemper, stisykkel, enduro, hard tail, offroad eller elsykkel du ser etter; her er listen over terrengsykler som er best i test til dame og herre i 2024! (Foto: Sondre Paulsen / ABC Startsiden)

Vi har funnet frem terrengsyklene som vinner testene i 2024! Her har du både fulldempet, hard tail, elektrisk, stisykkel og både til dame og herre!

Er du på utkikk etter årets beste terrengsykkel? Da er du på rett sted! Under finner du nemlig terrengsyklene som er best i test i 2024, med ekspertuttalelser fra pålitelige, og uavhengige testsider som alle tester syklene selv.

Er du på utkikk etter flere inspirerende artikler om sykkel? Les alt i vårt store utvalg av sykkel-guider.

Billig terrengsykkel fra Cannondale: En av 2024s beste stisykler

Cannondale Habit LT1 dras frem som en av de mest spennende og beste terrengsyklene i 2024 av Enduro-MTB. De skriver at stisykkelen beviser at selv den mest budsjettvennlige sykkelen i testen kan få deg til å glise stort ute i terrenget.

– Mestrer hva du enn måtte utfordre den med, fortsetter de og skryter av utmerkede egenskaper i terrenget og en imponerende bakdemping.

Her avslører vi alle typer sykler som er best i test i 2024!

billig vinner
Cannondale Habit LT 2

Cannondale Habit LT 2

Sjekk prisen her

«Beste tekniske stisykkel» er fulldempet terrengsykkel fra Yeti

«Mest allsidige stisykkel» hos Bicycling.com og «toppvalg» og kåret til beste tekniske stisykkel hos Outdoorgearlab – vi snakker om terrengsykkelen Yeti SB140 LR T2 TURQ.

– Denne sykkelen har en fjæring som føles positivt fantastisk; og den er aktiv, men likevel støttende og har en utrolig følsomhet for små støt, skryter Outdoorgearlab og kaller den «så godt som perfekt» foruten litt forbedringspotensiale hva gjelder muligheter for lagring og justeringer.

Så enkelt gjør du den vanlige sykkelen din om til en elsykkel

Beste tekniske stisykkel
Yeti SB140 LR

Yeti SB140 LR

Sjekk prisen her

Beste elektriske terrengsykkel flere år på rad: Specialized Turbo Levo

Det skorter virkelig ikke på skryten for den elektriske terrengsykkelen Specialized Turbo Levo Comp som blir kåret til best i test hos både Gearjunkie og Outdoorgearlab i 2024. Med hele fem av fem stjerner og flest poeng av alle terrengsyklene i testen overbeviser Specialized igjen, og det blir en plassering øverst på pallen for fjerde året på rad hos Outdoorgearlab!

– Den beste blir bare bedre og dette er en av de mest raffinerte og allsidige el-syklene vi noensinne har testet, skryter nettsiden.

Sykkeleksperten forklarer: Dette må du vite før du kjøper sykkel.

Beste Elektriske terrengsykkel
Specialized Turbo Levo Comp Alloy NB

Specialized Turbo Levo Comp Alloy NB

Sjekk prisen her

Beste allsidige stisykkel: Ibis Ripmo V2 XT

– Ibis Ripmo V2 XT imponerte testpanelet vårt som den beste allsidige stisykkelen vi noensinne har testet, skriver Outdoorgearlab etter å ha testet terrengsykkelen. De skryter av en sykkel som føles stabil, selv under høy fart og som har «utrolige» klatreferdigheter. 

Dette er årets elsykkel-nyheter

«Beste allsidige stisykkel»
Ibis Ripmo V2 XT

Ibis Ripmo V2 XT

Hva er en terrengsykkel?

En terrengsykkel, også kjent som en mountainbike (MTB), er en spesialisert sykkel designet for å takle variert terreng og utfordrende forhold. Terrengsykler er konstruert for å gi god kontroll, stabilitet og holdbarhet under krevende sykkelopplevelser på stier, fjell, skogsveier og ulendt terreng.

Terrengsykler brukes både til rekreasjon og konkurranse, for eksempel stisykling, enduro, downhill og terrengløp. De gir syklister muligheten til å utforske naturen, takle utfordrende stier og oppleve spenningen ved terrengsykling.