Shopping

Test av påskeegg 2024: Her er årets vinner

Bilde av årets påskeegg testvinner for 2024. På bilde ser du ulike påskeegg som er testet av oss i startsiden
Hvilket påskeegg tror du er best? Vi har gjort testen for deg. På den måten finner du den som passer deg best. (Foto: Ole Kristian Aaknes/Startsiden)

Påsken er rett rundt hjørnet og vi har gjennomført årets store påskeegg-test. Ett påskeegg skiller seg ut som en soleklar favoritt.

Er du klar for hygge og påskefeire? Da har vi en gledelig nyhet til deg. Vi har fått tak i årets store utvalg av fylte påskeegg, og vi klarte nesten ikke å vente med å åpne påskeeggene, smake på innholdet og kåre årets beste fylte påskeegg.

Vi fikk i år tilsendt åtte påskeegg som ble vurdert av testpersoner i alderen 27-49 år. Dette er andre året vi gjør en vurdering av populære påskeegg på markedet og følger noen enkle kriterier.

Vurderingskriterier

  • Mengde godis: Hvor mye får du?
  • Smaksvarianter: Er det ensformig sjokolade eller får du et bredt utvalg?
  • Pris i forhold til innhold: Hvor billig eller dyrt er påskeegget målt i pris pr gram?
  • Påskeeggets design: Hvor fint er påskeegget? Og ser det skikkelig «påskete» ut? Selvfølgelig subjektivt!

🥇Året påskeegg-testvinner 2024: Moris Mega-egg

Årets påskeegg tesvinner - Morris mega egg
Årets påskeegg overasket oss stort. Egget er fylt med hele 800 gram godis.

I år har vi fått en soleklar vinner. Vi er imponert over hvor stort påskeegget er og hvor mye godteri påskeegget inneholder. Egget er fylt med 800 gram sjokolade, karameller og ikke minst manges favoritt, påskeskum. Av sjokolade finner du favoritter som Snickers, Mars og KitKat.

Dette er også påskeegget du får mest for pengene. Her betaler du 0,49 kroner pr gram med godteri. Noe som er en av testens laveste pris pr gram.

Påskeegget er laget for å passe hele familien og det kan vi skrive under på.

Designet er flott, men vi savner noe mer «påskete» tema. Likevel er dette vår soleklare favoritt.

Testvinner
Morris Mega egg

Morris Mega egg

Sjekk prisen her

🥈På en solig andreplass: Egg-stravaganza påskeegg

På testens andreplass finner vi det rosa godteri-egget Egg-stravaganza. Egget har et spennende design, men litt synd at påskeeggets innhold er synlig før du åpner det… Testpanelet var likevel imponert over innholdets variasjon. Her kunne alle finne noe de likte og flere trakk frem påskeskummet som en positiv faktor.

Du får mye for pengene fra Egg-Stravagansa. Her får du 480 gram godteri, som gir en pris per gram på 0,50 kr. Litt høyere pris sammenlignet med andre påskeegg.

Vi likte hvor lekent egget er. Dette passer nok bra til barna i familien. Vår soleklare favoritt i egget: påskeskummet.

🥈På en god nummer to
Egg-stravaganza påskeegg

Egg-stravaganza påskeegg

Finnes i flere ulike farger
Sjekk prisen her

🥉På testens tredjeplass: Fabérge påskeegg

Bilde av faberge fylte påskeegg som kom på 2 plass i årets påskeegg test. Påskeegget er fylt med 750 gram nydelig sjokolade
Årets sølvmedalje går til påskeegget fra Faberge. Egget er en stor favoritt men ligger hakket bak testvinneren. (Foto: Startsiden Guider)

Tredjeplass i årets påskeegg-test ble påskeegget fra Fabergé. Egget scorer høyt på design og er fylt med 750 gram nydelig sjokolade med ulikt fyll. Egget scorer også høyt på smak, og er rett bak det rosa godteri-egget på pallen.

Her får du mye for pengene. Egget koster 349 kr og inneholder 750 gram sjokolade. Det vil si en lav kostnad på 0,47 kr pr gram.

Vi elsker designet og liker hvor kunstnerisk egget ser ut. Egget er fylt med gode smaker av ulik sjokolade. Vår favoritt var sjokoladen med melkekrem og salt karamell. NAM!

🥉Årets bronsevinner
Fabérge påskeegg

Fabérge påskeegg

Sjekk prisen her

Design-påskeegget fra Lasse Åberg: Havner midt på treet

Bilde av et det åpne påskeegget fra Lasse Aberg. Påskeegget kom på årets 4 plass i vår test.
Påskeegget fra Lasse Åberg tar årets fjerdeplass. (Foto: Startsiden Guider)

Designegget fra Lasse Åberg: Vi i testpanelet elsker designet av påskeegget og det er nettopp dette som gjør at egget kommer høyt opp i årets test. Egget har litt mindre sjokolade enn andre egg i testen. Vi synes dog det var litt lite fyll i egget, men smaken på sjokoladen er god.

Egget er fylt med 300 gram sjokolade og koster 179 kr. Her betaler du for metall-egget og designet like mye som du betaler for godteriet. Her koster egget 0,59 kroner grammet.

Lasse Åberg-påskeegg

Lasse Åberg-påskeegg

Sjekk prisen her

Toblerone påskeegg: En favoritt hos Toblerone-fans

Bilde av toblerone sjokoladeegg
Toblerone sjokoladeegg er det beste sjokoladeegget i testen vår.

Toblerone sitt sjokoladeegg havner midt på treet i årets vurdering. Sjokoladeegget ble for oss litt kjedelig da egget kun inneholder 6 små Toblerone og et Toblerone-sjokoladeegg. Sjokoladeegget er det beste etter vår vurdering, men vi er også glade i Toblerone.

Påskeegget inneholder 298 gram nydelig sjokolade og koster rundt 1,27 kroner grammet.

Vi liker designet på egget og får god påskestemning når vi ser de ulike fargene, men innpakningen er litt reklamete.

Toblerone Sjokoladeegg

Toblerone Sjokoladeegg

Sjekk prisen her

Twix sjokoladeegg: Meget god, men faller litt gjennom

Sjokoladeegget fra Twix faller litt gjennom i årets påskeegg-test. Egget har en simpel Twix-sjokolade og et påskeegg laget i Twix-sjokoladen. Vi synes smaken på egget var litt rar. Vi kjente igjen Twix-smaken, men uten karamell og krønsjen Twix ofte har.

Egget koster 179 kroner og har totalt 200 gram med sjokolade. Det vil si at du betaler 0,89 kroner pr gram i påskeegget.

Twix påskeegg

Twix påskeegg

Sjekk prisen her

Kinder Maxi-påskeegg: Perfekt til barna, men faller gjennom hos de voksne

bilde av kinder påskeegg
Kinder påskeegg kommer litt lenger ned på årets påskeegg liste. Mye av grunnen er nok at egget er laget til barn. (Foto: Startsiden Guider)

Påskeegget som egentlig bare er et stort Kinderegg faller ikke helt i smak i årets testpanel. Egget er laget for at barna skal kunne glede seg til deilig kindersjokolade og en stor overraskelse inni. Vi likte smaken (klassisk Kinder), men overraskelsen og leken på innsiden av kinderegget hjelp ikke på årets rangering.

I tillegg mener vi egget har litt lite sjokolade etter hva vi skulle ønsket. Her må du betale 1,98 kroner pr gram. Egget har totalt 150 gram Kinder-sjokolade, men også en stor overraskelse på innsiden, til glede for de små.

Kinder Maxi påskeegg

Kinder Maxi påskeegg

Sjekk prisen her

Tony’s sjokoladeegg: Litt skuffet

Påskeegget fra Tony’s fra faller dessverre litt gjennom, og havner nederst etter vår smak. Årets testpanel er ganske glad i sjokolade fra før, men vi ble rett og slett skuffet over hvor lite egget inneholdt. Pakken fra Tony’s er fylt med 150 gram små påskeegg (med fyll). Her er det lite overraskelsesfaktorer og egget har et design som lyser produktreklame. Påskeegget gir deg likevel det du forventer – GOD sjokolade fra Tony’s.

Egget koster 119 kroner som tilsvarer 0,79 kroner grammet.

Tony's sjokoladeegg

Tony's sjokoladeegg

Sjekk prisen her

Les mer på våre temasider: