Smarte tips

The Pink Stuff: Test av «mirakel»-vaskemiddelet

Vi måtte teste vaskemiddelet «alle» snakker om, og har derfor prøvd The Pink Stuff på 5 ulike rengjørings-utfordringer. (Foto: ABC Brand Studio)

Har du hørt om vaskemiddelet The Pink Stuff – som visstnok skal kunne rengjøre det meste? Vi testet om rengjøringspastaen faktisk fungerer.

Et universalvaskemiddel som skal ta knekken på de fleste, vanskelige flekker har gått som en farsott på TikTok og Instagram den siste tiden. Produktet heter The Pink Stuff: The Miracle Cleaning Paste, og skal visstnok kunne brukes til alt fra dusjdører, servise, glass, fliser og fuger, malingsøl, grill, gryter og stekeplater til ovnen og platetoppen. Vi har testet «mirakel»-produktet på flere av bruksområdene.

Trenger du flere tips til rengjøring og flekkfjerning? Her har vi samlet alle våre vaskeguider.

NB! Produktet er kjøpt inn av redaksjonen og testet uavhengig av produsenten.

Hva er The Pink Stuff?

The Pink Stuff kommer i en rosa, rund boks. Rengjøringsmiddelet er en tykk krem, eller pasta, med en duft av bringebær. Ingrediensene er:

 • Natriumbikarbonat – også kjent som natron
 • Sodium silicate
 • Såpe
 • Kvarts
 • Parfyme

The Pink Stuff har lett slipende/skrubbende egenskaper, så det kan være lurt å teste rengjøringsmiddelet på et lite synlig område før du setter i gang med storrengjøringen.

Har du hørt om eller husker du Krystallsoda? Les mer om det gammeldagse vaskemiddelet som kan brukes til «alt».

Hvor får du kjøpt The Pink Stuff i Norge?

The Pink Stuff ble opprinnelig lansert i Storbritannia i 2001. Men det er først de siste årene flere har fått øynene opp for rengjøringsmiddelet her i Norge. Nå er The Pink Stuff mulig å få kjøpt i en rekke butikker og nettbutikker som Normal, Dollarstore Norge og Lyko.

Kjøp i norge
The Pink Stuff

The Pink Stuff

Her får du kjøpt The Pink Stuff i Norge.
Sjekk prisen her

Hvordan bruke The Pink Stuff?

Når du skal bruke The Pink Stuff har du vaskemiddelet på en lett fuktet klut, svamp eller børste. Så er det bare å skrubbe vaskemiddelet på området du ønsker å vaske, i sirkulære bevegelser. Du kan også gjerne la produktet ligge på området og virke i noen minutter. Når du er ferdig med å vaske er det viktig at du skyller og tørker av med rent vann.

Genial til rengjøring av dusjdører

Dusjdører ser ut til å være en evig kilde til frustrasjon når det kommer til rengjøring. Særlig om du ikke er så flink til å tørke såpe og vannrester av dusjdørene etter hver dusj. Belegget som setter seg på dørene kan virkelig være tøft å få bort!

Vi tok en klatt av vaskepastaen på en fuktig klut, og skrubbet over dusjdørene. Her fikk vi virkelig «mirakelfølelsen» fra The Pink Stuff. Dørene ble rene på én, to, tre – uten at vi trengte å jobbe for mye med skrubbingen. Se prosessen og resultatet da vi brukte The Pink Stuff for å rengjøre dusjdørene i videoen under:

Har du sølt stearin på en duk eller andre tekstiler? Her får du et genialt tips til hvordan du fjerner stearinflekker.

Hvordan rengjøre platetopp

Også platetoppen kan være vanskelig å få skikkelig ren, og hos oss er i tillegg metallisten rundt platetoppen ofte skjoldete. Se hvordan det gikk da vi vasket platetoppen med The Pink Stuff i videoen under:

Hvordan fjerne innbrent mat fra stekeplater

Stekeplatene våre har nok knapt vært skikkelig rene siden ovnen var ny. Det skal liksom alltid sitte igjen noen flekker uansett hvor mye man vasker, skrubber og legger i bløt. Det samme gjelder vel dessverre for en del gryter, panner og ildfaste former rundt i det ganske land. Se hvordan det gikk da vi testet The Pink Stuff på en stekeplate i videoen under:

Hvordan vaske bort malingsflekker med The Pink Stuff?

Malingsflekker er også ett av bruksområdene The Pink Stuff skal være bra på. Vi har et spisebord hvor barna har sølt maling. Malingen har dessverre fått sitte så lenge at det virket umulig å vaske bort. Vi har prøvd med skrubb, klut, såpe og svamp – alt uten hell. Se hvordan det gikk da vi testet The Pink Stuff på malingsflekkene i videoen under:

Vasker du gulvet riktig? Her får du ekspertens tips til gulvvask.

Hvordan fjerne riper fra porselen?

Vi ante ikke at det var mulig å gjøre noe med riper på asjetter og i kopper av porselen! Etter tips fra en bruker på TikTok-siden til Kreative Idéer, fikk vi lyst til å teste The Pink Stuff på ripene i en kopp på jobben. Vi brukte en liten mengde av vaskekremen på lett fuktet papir, og skrubbet i noen sekunder på ripene i bunn av koppen. Vips – så var ripene borte. Én måned etter at vi testet dette er koppen fortsatt fri for riper. Senere har vi også vasket asjetter på samme måte, med like godt resultat. Se prosessen og resultatet da vi brukte The Pink Stuff mot riper i porselen i videoen under.

Hva annet kan The Pink Stuff brukes til?

Det finnes en rekke andre bruksområder vi ikke har testet, men som The Pink Stuff skal fungere bra på ifølge Star Brands, produsentene av vaskemiddelet.

Dette kan rengjøres med The Pink Stuff:

 • Stekeovn
 • Grill
 • Vaskekum
 • Fliser og fuger
 • Glass
 • Rust på sykkelhjul, utemøbler e.l
 • Badekar
 • Rødvinsflekker på bordet
 • Sotmerker på vegg og i taket
 • Skosåler

Puter til utemøblene: Slik holder du dem frie for flekker.

Les mer på våre temasider: