Reise

Ti ting du kan gjøre på Gran Canaria

Bildet viser tre personer som sitter på en oppblåsbar bananbåt og ler mens de blir dratt gjennom vannet. De har på seg redningsvester, og vannet spruter opp rundt dem mens de nyter den spennende vannaktiviteten. Havet rundt dem er klart og blått, og himmelen er lys og skyfri. Her får du ti ting du kan gjøre på Gran Canaria, Kanariøyene
Gran Canaria byr på en rekke aktiviteter for store og små. Den populære Kanariøya er derfor perfekt for alle som søker sol og varme. Her finner du ti ting du kan se og gjøre på Gran Canaria. (Foto: Colourbox)

Her er ti forslag til ting du kan gjøre på Gran Canaria hvis du blir lei av å late deg på stranda eller ved badebassenget.

Gran Canaria er en populær feriedestinasjon for solglade nordmenn. Den populære Kanariøya byr på alt fra gyldne strender, spennende natur og en rekke aktiviteter for både barn og voksne.

Her har vi samlet ti ting du kan se og gjøre på Gran Canaria.

Vi skriver ofte om den populære Kanariøya, og her kan du lese alt vi har skrevet om Gran Canaria.

1. Gå korte eller lange fotturer

Fjellvandring er en av de mest givende aktivitetene på Gran Canaria for den som liker å bevege seg i vakker natur. Det går også an å vandre i lettere terreng ved kysten.

2. Besøk Canteras-stranden i Las Palmas

Playa de Canteras ble kåret til en av de ti beste strendene i Spania på reisesiden Tripadvisors kåring i 2024.

Her kan du rusle langs en lang og bred strandpromenade hvor det ligger tett med restauranter, og beskue det fargerike folkelivet.

Bildet viser en strandpromenade med to palmetrær som står på hver sin side av et gangfelt med rødbrune fliser. I bakgrunnen ser man sandstranden Playa de Canteras på Gran Canaria med folk som nyter dagen ved sjøen. Lenger bak kan man se fjell og bygninger mot en blå himmel med noen spredte skyer. Det er også en lekeplass med noen få lekeapparater til venstre i bildet. Her får du ti ting du kan gjøre på Gran Canaria, Kanariøyene
Foretrekker du late dager på stranden bør du sjekke ut Playa de Canteras i Las Palmas på Gran Canaria. (Foto: Colourbox)

Her kan du lese mer om hva Las Palmas på Gran Canaria kan by på.

3. Opplev gamlebyen i Las Palmas

Den sjarmerende bydelen Vegueta gir et godt innblikk i byens historie, og har mange trivelige restauranter og barer. Mange av bygningene er godt bevarte. Der finner du den flotte Santa Ana-katedralen og torget med rådhuset, bispesetet og regentpalasset (Casa Regental).

Dessuten Christofer Columbus-museet Casá de Colon, Museo Canario, som har en flott utstilling om urbefolkningens tilværelse på øya, Museo de Arte Sacro, hvor det stilles ut religiøse gjenstander, og museet for moderne kunst: Centro Atlántico de Arte Moderno.

Visste du forresten dette om Gran Canaria? Punkt fire overrasket oss!

Bildet viser en person som driver med parasailing, hengende høyt oppe i luften under en stor blå og hvit fallskjerm. Personen er festet til en sele og blir dratt av en båt som kjører på vannet nedenfor. I bakgrunnen kan man se et landskap med grønne åser og fjell under en blå, skyfri himmel. Her får du ti ting du kan gjøre på Gran Canaria, Kanariøyene
Vannski, bananbåt, vannscooter og en rekke andre vannaktiviteter er også populært på Gran Canaria.

4. Vannsport i mange varianter

Du kan more deg på vannski, vannskutere og kjempebananer, bølgesurfe eller vindsurfe, sveve i paraskjerm etter båt, snorkle, dykke, bli med i undervannsbåt i Puerto de Mogán og mye, mye mer.

Er du glad i enorme vannsklier og slikt, er Aqualand i Maspalomas det beste alternativet.

Les mer om Gran Canarias mange utflukter her.

5. For barna: Angy Birds-park

Angry Birds-parken sørvest på Gran Canaria har aktivitetsanlegg på 5000 kvadratmeter både ute og inne, og ligger ved kjøpesenteret sentralt i Puerto Rico, like i nærheten av busstasjonen.

6. Ta en biltur opp i fjellene

Utflukter med bil eller motorsykkel er en fin måte å oppleve på Gran Canaria på.

Mulighetene er gode til å oppleve storslagen, variert natur, koselige, små landsbyer med tradisjonell kanarisk arkitektur, fortidsminner fra urbefolkningens tid på øya, staselige kirker og en rekke andre severdigheter i løpet av en dagstur med bil.

Her kan du forresten finne billige pakkereiser til Gran Canaria.

7. Spill golf

Mange reiser til Gran Canaria først og fremst for å spille golf i et behagelig klima på en av øyas åtte golfbaner med opptil 27 hull og forskjellig karakter.

Alle golfbanene på Gran Canaria ligger innenfor en radius på 50 kilometer.

Bildet viser en golfbane med grønne fairways og palmer spredt rundt på området. I forgrunnen står en golfer som gjør seg klar til å slå en ball, mens en golfbil er parkert til venstre med en annen person ved siden av. Landskapet rundt golfbanen er kupert, og himmelen er blå med noen få skyer. Her får du ti ting du kan gjøre på Gran Canaria, Kanariøyene
Hvis du liker golf kan du glede deg over at Gran Canaria også byr på flere golfbaner du kan sjekke ut. (Foto: Apollo)

8. Ta en sykkeltur

Sykling, særlig i det bratte, varierte fjellandskapet på Gran Canaria, er en grei måte å ta seg frem der det er vanskelig eller umulig å ta seg frem med bil.

Det gir deg muligheten til å oppleve flott natur som du ellers ville brukt lang tid på å nå til fots.

Les også: Lillebror Sande Larsens guide til Gran Canaria.

9. Palmitos Park

Opplev en avslappende dag i et fantastisk naturmiljø med veldig gode delfinshow og fugleshow, mengder av eksotiske fugler, palmer, kaktuser, orkideer, sommerfugler, reptiler og rare fisker.

Palmitos Park ligger sør på Gran Canaria, ikke langt fra Maspalomas, Meloneras og Playa del Ingles. Du kommer dit med rutebuss eller bil.

Bildet viser en golfbane med grønne fairways og palmer spredt rundt på området. I forgrunnen står en golfer som gjør seg klar til å slå en ball, mens en golfbil er parkert til venstre med en annen person ved siden av. Landskapet rundt golfbanen er kupert, og himmelen er blå med noen få skyer. Her får du ti ting du kan gjøre på Gran Canaria, Kanariøyene
Palmitos Park på Gran Canaria passer for hele familien. Her kan du blant annet se delfinshow. (Foto: Palmitos Park)

10. Handlefest i Triana 

Bydelen Triana ligger i nærheten av gamlebyen Vegueta, og er et koselig område med gågater, mange flotte bygninger og trivelige restauranter, i tillegg til et vell av butikker.

Hvis du tar buss til Las Palmas sørfra, kan du gå av på den første store bussholdeplassen i sentrum etter at bussen har svingt av fra hovedveien, eller på neste stopp, hovedbusstasjonen San Telmo. Triana ligger like ved.

Las Palmas og Vecindario har et stort utvalgt av butikker, kjøpesenter og varehus.  De viktigste handlegatene i Las Palmas er Mayor de Triana og Avenida de Jose Mesa y Lopez.

Canariajournalen

Denne saken ble først publisert på canariajournalen.no

  • Canariajournalen er en uavhengig nettavis som ble etablert i 2011 av en norsk journalist med lang erfaring som redaktør i norske tidsskrifter.
  • Canariajournalen formidler nyheter og nyttig informasjon om Kanariøyene for skandinaver.
  • Redaksjonens medarbeidere har oppholdt seg på Kanariøyene i flere tiår, og har dyp innsikt i turismen og det kanariske samfunnet.
  • Siden 2015 har Canariajournalen vært det mest leste skandinaviske nyhetsmediet på Kanariøyene.