Mat og drikke

Toastjern: Testvinneren er også billigst

Bilde av toast med ost på en fjøl, laget med toastjern. Vi har samlet toastjernene som har blitt kåret til best i test, velg mellom Krups toastjern, OBH nordica toastjern, tefal toastjern og Breville toastjern.
Fysen på et godt ostesmørbrød? Vi har funnet de beste toastjernene fra merker som Krups, OBH Nordica, Tefal og Breville. (Foto: Colourbox)

På jakt etter toastjern? Vi har samlet de som er kåret til best i test, og her overrasker vinneren oss. Velg blant populære merker som Krups og OBH Nordica.

Er du på utkikk etter et toastjern, og lurer på hvilket du skal velge? Her har vi samlet flere toastjern som alle kommer godt ut av flere produkttester. Vi kan avsløre at det billigste også er av de som scorer høyest i mange tester.

Hvis du liker saker som dette, samt vil ha tips til gode kjøp anbefaler vi deg å sjekke ut siden hvor vi samler alle våre «best i test»-saker.

Krups toastjern: Testvinner og favoritt hos flere

Dette toastjernet er anbefalt av Tek.no, får «bra kjøp» stempelet av svenske Råd & Rön, og er best i test hos danske Techeksperten.

Tek forteller at du får god valuta for pengene, at den varmer seg opp fort og at den er enkel å rengjøre.

Billig, men best
Krups Grcic FDK4

Krups Grcic FDK4

Sjekk prisen her

OBH Nordica toastjern: – Beste billige

Toastjernet fra OBH Nordica er også av de beste på markedet, og får skryt av flere.

– Beste billige, skriver danske Techeksperten og fortsetter med å skrive at den er perfekt som paninigrill, enkel å rengjøre. De gir den også pluss for at den kan oppbevares loddrett.

– Bra smørbrødjern for den som liker den halvåpne løsningen, skriver Tek som også anbefaler jernet.

Sandwichgrill til god pris
OBH Nordica 6889 Sandwich

OBH Nordica 6889 Sandwich

Sjekk prisen her

Visste du at du også kan lage toast i en airfryer?

Tefal: Toastjernet som er perfekt til små kjøkken

Dette toastjernet er en gjenganger i mange tester, og får gode skussmål hos blant annet Tek.no, BBC, Techeksperten, Råd & Rön, samt tyske Testmagazin.

– Solid og effektiv maskin, skriver BBC.

Allsidig toastjern
Tefal Snack Collection multijern

Tefal Snack Collection multijern

Sjekk prisen her

Breville: Foretrukket trekantjern

Dette jernet scorer godt i Råd & Rön sin rangering av toastjern, og Tek.no skriver at det er deres foretrukne trekantjern. De gir også skryt for avtagbare jern, at det er enkelt å rengjøre og at det har justerbar temperatur.

Foretrukket trekantjern
Breville toastjern

Breville toastjern

Sjekk laveste pris her

Toastjern og smørbrødgrill – Hva er egentlig forskjellen?

Kjært barn har som kjent mange navn, og i denne guiden er det flere av toastjernene som også kan kalles smørbrødgrill. Noen vil kanskje hevde at et ordentlig toastjern er et slikt jern som lager de typiske trekantede ostesmørbrødene, de som lukker seg når jernet presser ned på dem og lager en herlig liten trekantet lomme.

Andre toastjern har enten helt flate eller rillede stekeflater, som ikke lager de trekantformede toastene, og noen toastjern i denne guiden har utskiftbare stekeflater som lar deg velge hvilken type toast du vil lage.