Shopping

Topp 3 elsykkel terreng

Close up image of a mountain biker speeding downhill on a mountain bike track (Foto: Colourbox)

Elsykkel: terreng, eller med andre ord terrengsykler med elmotor laget for fart og spenning i krevende terreng! Disse er best i test!

Elsykkel har tatt Norge med storm, men nå ser vi også ny trend når det kommer til søk innen temaet, nemlig: “elsykkel terreng”. Med andre ord er det nå flere som er ute etter en god elsykkel en kan bruke til sykkelturer i skog og mark. Gjerne med fokus på litt ekstra fart og spenning! Er du usikker på hvilken elsykkel du skal velge får du rådene du trenger av sykkel-ekspert Per Oskar Holst her.

Elsykkel til terreng : For deg som liker fart, spenning og ekstra krefter

low angle view of cyclist riding mountain bike on rocky trail at sunrise (Foto: Colourbox)

En terrengsykkel med el-motor er gjerne en elsykkel med lavere vekt, kraftigere motor, grovere dekk, god rekkevidde og demping. Syklene er laget for å tåle mer belastning og større slitasje samtidig som de er lette i vekt. Det er også sykler med gode bremser for å sikre trygge sykkelturer. Dette er alle ting som spiller inn på pris og som gjerne gjør elsykkel til terreng litt dyrerer enn andre. Men ikke nødvendigvis! under har vi funnet frem 3 forslag til elsykkel til terreng som vinner både best i test og med forskjellige prisklasser og egenskaper.

Fordi de er laget med ekstra tilpasninger og skal tåle mer kan de også være litt dyrere enn bysykler og hybridsykler. Ettersom disse er tilpasset forskjellig bruk må du ofte også kjøpe skjerm, bagasjebrett, støtte og lys utenom.

Momas Jason 2022: Best i test og billig

(Foto: E-Wheels)

Momas Jason er en elsykkel som virkelig er på alles lepper om dagen. Sansynligvis fordi den både vinner best i test, er Norges mest solgte og har en virkelig fin pris! I testen til Tekguide.no, av elsykler til under 20 000,-, vinner Momas Jason.

Når det kommer til elsykkel til terreng er det som nevnt flere kriterier som skal møtes, og dette gjør ofte at terrengsykler med elmotor kan være en del dyrere. Dette gjerlder ikke Momas Jason! Til tross for opptil 100 km. rekkevidde, gjentatte seiere i tester og fantastiske egenskaper i terreng og oppoverbakker selges denne sykkelen fortsatt til langt under det en gjerne finner andre terrengsykler med elmotor.

El-sykkelen har en justerbar dempegaffel, lett aluminiumsramme, knallbra midtmontert Bewo motor, Samsung batteri, hydrauliske bremseskiver og 8 gir. Her får du også med en LCD.skjerm og tykkere dekk tilpasset tøffere terreng.

Momas Jason 2022

Solid elsykkel med justerbar dempergaffel og lett aluminiumsramme hvor du kommer opp i 25 km/t med minimal innsats. Hydrauliske skivebremser som sikrer effektiv bremsing når du trenger det! LCD-skjerm og 8 gir.
Kjøp Momas Jason her

Elsykkel terreng: Birk E-FURIOUS LTD

(Foto: Birk.no)

Birk E-FURIOUS LTD er en elsykkel til terreng som er fulldempet og derfor også kalles en elektrisk fulldemper. Her får du maksimal kraft, kontroll og ytelse på grove stier og terreng. Tek.no har testet terrengsykkelen og gir den en andreplass i testen sin over elektriske fulldempere. Elsykkelen ender der med hele 9 av 10 poeng, og kommenterer blant annet:

“Det store 720 Wh-batteriet gjør at batteriprosentene daler sakte, selv med tung rytter og utfordrende terreng”.

Også elsykkelekspertene EMTB.no har testet Birk E-Furious LTD, og skriver at de ble overrasket over at en sykkel i denne prisklassen er utstyrt med Shimano XT M8120-bremsene utstyrt med en solid og grov Rockshox Zeb RC gaffel med 160 mm vandring. “Dette er høyst uvanlig på en 150-160 mm sykkel som koster 56.900 kr. Hva kan man ellers forvente av en sykkel til godt under 60.000 kr? Et lite batteri? Nei, her får man et Darfon-batteri på 720 Wh.”

Elsykkelen kommer med en råsterk Shimano EP8-motor på 250 W og hele 85 Nm, og du er dermed sikret all kraft du trenger til bratte bakker. Elsykkelen kommer også med enormt Darfon-batteri på 720 Wh, noe som vil gi deg time etter time med lek og sykling i terreng. Batteriet vil gi omtrent 150 km rekkevidde. Dempingen er toppmoderne og 160 mm demping foran og 150 mm bak vil gi deg maks komfort i ulendt terreng. Med kraftige Shimano XT hydrauliske skivebremser med 4 stempler er du sikret bremser som fungerer når du trenger det.

“I praksis vil du få en kraftigere, lettere og smidigere elsykkel enn noen gang tidligere”, skriver Birk.no.

Birk E-FURIOUS LTD 2022

Birk E-FURIOUS LTD er en elektrisk fulldemper for deg som ønsker maksimal kraft og sykkelglede i terreng og på grove stier. Her får du en råsterk Shimano EP8-motor på 250 W og hele 85 Nm. Batteriet fra Darfon-batteri har en enorm kraft på 720 Wh, og med dette er du sikret krefter i time etter time. 160 mm demping foran og 150 mm bak gjør at du kan slippe deg løs i en hver utfordring.
Kjøp Birk E-FURIOUS hos Birk.no

Elsykkel terreng: Kvalitet med Momas Trail 2022

Bilde av Momas trail, anbefalt elsykkel til terreng
Høy kvalitet med Momas elsykkel for terreng. (Foto: E-Wheels)

“El-sykkel for deg som elsker terrengsykling” skriver E-wheels. Med hjul på 29 tommer, sentrert motor for bedre balanse, rekkevidde på opptil 100 km, kraftige dekk og dempegaffel er du sikret gode opplevelser i terreng med denne sykkelen.

Sykkelen er utstyrt med en SR Suntour støtdemper og Tektro-bremser, noe som vil sikre en stabil tur med optimal bremsekraft uansett terreng. Sykkelen går opptil 25 km/t og er derfor perfekt for deg som søker fart og spenning!

Bilde av Momas trail - elsykkel til terreng

Momas Trail 2022

“El-sykkel for deg som elsker terrengsykling”. 29 tommer hjulsett, sentermontert motor som sikrer perfekt balanse og Shimano drivverk. terrengsykkel med elmotor utstyrt med Bafang motor og Samsung batteri og SR Suntour støtdemper.
Kjøp Momas Trail hos E-Wheels