Reise

Topp 5 badehotell i Norge

Badehotell i Holmsbu.
I Holmsbu ligger Holmsbu Badehotell med røtter helt tilbake til 1800-tallet. (Foto: Hotels.com)

Hva er vel bedre enn å reise på norgesferie og samtidig bo på badehotell? Her er fem lekre perler av noen hotell – alle vel verdt et besøk.

Badehotell er et dansk fenomen og mange seere har latt seg sjarmere av den danske tv-serien «Badehotellet» som lenge har gått på TV2 og Tv2 Play. Men visste du at vi også i Norge har opptil flere badehotell? Alle med hver sin sjarm og unike historie.

Vi vil våge å påstå at har du først bodd på et badehotell vil du garantert bo slik igjen. Det er nemlig lite annet som slår den nostalgiske følelsen av å reise tilbake i tid og føle alle historiene i veggene.

Tips! Ikke alle badehotellene har mange rom, så sørg for å booke oppholdet i god tid før tiltenkt avreise.

Les også: Vestlandet: 5 turer som viser Norge på sitt vakreste.

Skjærgården badehotell

Bilde av erverdige Hotel Langesund Bad med kyststien
Hotel Langesund Bad med kyststien (Foto: Booking.no)

Badehotellet Langesund bad har en historie som strekker seg helt tilbake til 1898. Det populære hotellet ligger knappe 700 meter fra Langesund sentrum og med umiddelbar nærhet til sjøen har hotellet vært et yndet feriemål for tilreisende fra både inn- og utland. Hotellet har i alt 29 sjarmerende rom og 5 fullt møblerte hytter. I tillegg tilbyr de booking av bryllupsfeiringer, konferanser og andre selskaper.

I restauranten kan beboere på hotellet så vel som forbispaserende unne seg en bedre middag, eller du kan arrangere grillfest på hotellets egen strand. Området rundt er også godt tilrettelagt for kystvandring, bading og fisking.

Langesund bad - hotell

Langesund bad – hotell

Se flere bilder her

Sola Strand Hotel

Badehotell på Solastranda i Stavanger
Du kommer knapt nærmere stranda enn på Sola Strand hotell. Badehotellet ligger også kun 15 minutters kjøretur fra Stavanger. (Foto: Booking.no)

Kun en kort kjøretur fra Stavanger ligger badehotellet Sola Strand Hotel. Hotellet ligger “på” den 2,5 kilometer lange og svært så populære Solastranden. Her kan man stå på seilbrett, surfe og bade, eller låne sykkel for å komme seg rundt.

Sola Strand Hotel har egen strandbar og eget spa, Nordsjøbadet Spa, med kaldtvannsbasseng, innendørsbasseng og badstue. Her kan du også få avslappende behandlinger til kropp og ansikt. Hotellets restaurant, Montroyal Restaurant, ligger i en sigarsalong som opprinnelig er fra et gammelt cruiseskip fra starten av 1900-tallet og byr på store lunsjbuffeer, mens à la carte-restauranten serverer sesongens spesialiteter. Alle rommene på hotellet er lyse og luftige, og når morgenen gryr kan du tusle barbeint ut og sette føttene i den finkornede sanden på Solastranden.

Lyst til å reise på telttur i sommer? Sjekk hvilket telt du bør velge her.

Sola Strand Hotel

Sola Strand Hotel

På Sola Strand Hotel kan du nyte nærheten til stranda og havet, samtidig som du kun er en kort kjøretur unna Stavanger.
Se flere bilder her

Strand Hotel Fevik

Strand Hotel Fevik er et stort hvitt hotell som ligger på stranden.
Strand Hotel Fevik er et velkjent badehotell fra 1937 bygd av Axel Lund. (Foto: Hotels.com)

Cirka 7 kilometer fra Grimstad sentrum finner du badehotellet Strand Hotel Fevik by Classic Norway Hotels. Ifølge visitsorlandet.no har hotellet fremstått som en perle av et hotell i skjærgården helt siden 5. juni 1937. Det var direktør Axel Lund fra Stavanger som i sin tid planla og bygde det flotte hotellet. 150 spesielt inviterte gjester, deriblant ordførere og representanter fra næringsliv og myndighetene, var på åpningen.

Hotellet, som er i funkisstil, er rik på historie og et av få gjenværende “funkishotell” her til lands. Forfatteren Roald Dahl var stamgjest på hotellet i over 30 år, med sine barn og sin kone Patricia Neal. En rekke andre prominente gjester har også satt sine spor opp gjennom årene.

Badehotellet er kjent for å ha høy fokus på karakter og kvalitet, og hotellets unike beliggenhet innbyr til sjelefred og ro i den vakre skjærgården.

Strand Hotel Fevik

Strand Hotel Fevik

Strand Hotel Fevik er et badehotell med en lang historie som strekker seg helt tilbake til 1937. Hotellet ligger vakkert til i skjærgården, kort vei fra Grimstad.
Se flere bilder her

Holmsbu badehotell

Badehotell i Holmsbu i fint vær
Badehotellet i Holmsbu er et velkjent badehotell som har eksistert i en årrekke. (Foto: Hotels.com)
Dobbeltseng på hotellrom på badehotell i Holmsbu.
Sjarmerende rom med utsikt mot havet.

I idylliske Holmsbu ligger et lite og sjarmerende badehotell med røtter helt tilbake til 1800-tallet. Hotellet har utsikt ut over sjøen og ligger i umiddelbar nærhet til stranden, restaurantene og butikkene i Holmsbu sentrum. I juni 2021 reåpnet hotellet med den lange historien som eierne Monica og Rolf Vidar Grønvoll Aaen er så opptatt av å videreføre. Her skal du som gjest bli godt ivaretatt og oppleve personlig service. Hotellet har kun 17 rom, alle med dobbeltseng og flere rom med utsikt mot sjøen.

Til Stockholm? Få flere gode hotelltips her.

Holmsbu badehotel

Holmsbu badehotel

Se flere bilder her

Hotell Refsnes Gods

Badehotellet Hotel Refsnes Gods
Herskapelige Hotel Refsnes Gods ligger kort gange fra stranden og havet. (Foto: Booking.no)
Utsikt fra restaurant og balkong mot Oslofjorden på Hotel Refsnes Gods.
Hotel Refsnes Gods er kanskje ikke et typisk badehotell. Likevel, dette godset er vel verdt et besøk.

Hotel Refsnes Gods er et herskapelig hus fra 1700-tallet beliggende på Jeløya i Moss. Alle rommene her er historiske, og hotellets vegger er dekket av skandinavisk kunst.

På 1700- og 1800-tallet var Refsnes Gods samlingspunkt for ball og selskapeligheter i området. Det ryktes om en fest i 1816 der 300 gjester var på maskeradeball til klokken 07.00 om morgenen. Mange romantiske følelser har nok dukket opp på spaserturer nedover den frodige alléen, og i hagen kan man spille boule eller pentanque, eller nyte piknik med pledd og en god bok. Bor du på hotellet har du også tilgang til hotellets strand og badstue. Med andre ord: Her ligger alt til rette for ren avslapning.

Restaurant Munch har dessuten en særdeles velfylt vinkjeller med cirka 5000 flasker og tilbyr lokal forankrede retter. Noen av rommene har utsikt over Oslofjorden, andre har egen balkong. Moss sentrum ligger kun få kilometer fra hotellet.

Hotel Refsnes Gods

Hotel Refsnes Gods

Hotel Refsnes Gods er et herskapshus beliggende vakkert til på Jeløya like ved Moss. Her går romantikk og nostalgi hånd i hånd.
Se flere bilder her

Les mer på våre temasider: