Shopping

Tørketrommel: Disse er best i test

Bilde av tre tørketromler på en lys gul bakgrund. Vi har funnet tørketromlene som er kåret til best i test av Forbrukerrådet. Blant vinnerne finner du merker som Bosch, Electrolux, og Miele.
En tørketrommel har blitt vanlig å finne i de fleste norske hjem. Vi har samlet tørketromlene som har blitt kåret til de beste av Forbrukerrådet. På toppen finner vi merker som Bosch, Electrolux og Miele. (Foto: Startsiden)

Vi hjelper deg med å finne riktig tørketrommel til ditt bruk, og viser hvilke Forbrukerrådet kårer til de beste.

I en tid hvor effektivitet og komfort er viktig i hverdagen, har tørketrommelen blitt et uunnværlig apparat i mange hjem. Dette apparatet gjør klesvasken enklere, spesielt i hektiske perioder eller i husholdninger med begrenset plass til tørking av klær.

Vi hjelper deg med å finne ut hvilken tørketrommel som er best for deg, samt hvilke som er kåret til best i test.

Liker du å gjøre gode kjøp? Da bør du sjekk ut samlesiden vår for best i test-saker.

Hvordan velge tørketrommel

 1. Kondenstørketromler
  • Kondenstørketromler fungerer ved å samle opp fuktigheten fra klærne i en vannbeholder. Denne metoden krever ingen utvendig ventilering, noe som gjør kondenstørketromler til et fleksibelt valg i forhold til plassering i hjemmet. En ulempe er at de kan være mindre energieffektive enn varmepumpetørketromler og ofte frigjør en del fuktighet til rommet de står i.
 2. Ventilerte Tørketromler
  • Disse tørketromlene er ofte blant de mest rimelige. De fungerer ved å blåse den fuktige luften ut av tørketrommelen og ut av huset gjennom en ventilasjonskanal. Dette krever at tørketrommelen er plassert nær et utvendig ventilasjonsuttak, noe som kan begrense plasseringsmulighetene.
 3. Varmepumpetørketromler
  • Varmepumpetørketromler representerer den nyeste teknologien og er kjent for sin energieffektivitet. De gjenbruker varme for å tørke klær, noe som betyr at de bruker mindre energi sammenlignet med de andre typene. Selv om de har en høyere oppstartskostnad, kan de spare penger på strømregningen over tid.

Trenger du en maskin til å vaske klærne med? Her finner du vaskemaskinene som er kåret til best i test.

Disse tørketromlene er kåret til best i test

Forbrukerrådet har testet tørketromler og kastet lys over noen av de beste modellene i 2024. Denne testen fremhever modeller som kombinerer effektivitet med stille drift, samtidig som de gir god valuta for pengene.

Electrolux EW9H869E9

– Denne trøketrommelen fra Electrolux er en av to testvinnere. Den scorer høyt på tørk og er jevnt over god, skriver de om denne tørketrommelen.

Den scorer spesielt høyt på tørkeevne og energiforbruk. Det som trekker ned denne er at skjortene kan bli krøllete når man tørker dem i denne trommelen.

Varmepumpe
Electrolux EW9H869E9

Electrolux EW9H869E9

Kapasitet: 9 kg
Varmepumpeteknologi
Energiklasse: A+++
Pris nå: 12 995 kroner hos Elkjøp
Her får du den til laveste pris

Bosch WTU876IHSN

– Trommelen har testens aller beste tørkeevne og den er blant testens to billigste maskiner, er noe Forbrukerrådet sier om denne maskinen.

Den scorer også høyt på energiforbruk og sjansen for krøllete skjorter er mindre i denne maskinen enn den fra Electrolux.

Kondens
Bosch WTU876IHSN

Bosch WTU876IHSN

Kapasitet: 9 kg
Kondenstrommel
Energiklasse: A++
Pris nå: kroner hos

Miele TSA233WP

Rett etter tørketromlene fra Bosch og Electrolux finner vi maskinen fra Miele.

– Denne trommelen fra Miele gjør det bra på hovedfunksjonen å tørke klærne, men den bruker lang tid og bråker mer enn konkurrentene, skriver de om tørketrommelen.

varmepumpe
Miele TSA233WP

Miele TSA233WP

Kapasitet: 7 kg
Varmepumpeteknologi
Energiklasse: A++
Pris nå: 12 990 kroner hos Komplett
Her får du den til laveste pris

Energieffektive tørketromler

Et illustrasjonsbilde av en energi-etikett. Vi hjelper deg med å velge riktig fryser til ditt bruk. Vi svarer blant annet på hvilken fryser som bruker minst strøm. Hva du skal velge av fryseboks og fryseskap. Og hva er egentlig forskjellene på en liten fryseboks og mini-fryser?
Energi-etikett indikerer hvor mye strøm et apparat bruker.

I en verden der bærekraftighet blir stadig viktigere og strmregningene dyrere, er valget av en energieffektiv tørketrommel viktig for mange hjem. Dette bidrar ikke bare til lavere strømregninger, men også til reduksjon av ditt karbonavtrykk.

For å finne en tørketrommel som har et lavt forbruk av strøm, og som er energieffektiv er det lurt å sjekke energi-etiketten. Dette er en visuell indikasjon på produktets energieffektivitet, ofte rangert fra A+++ (mest effektive) til D (minst effektive). Jo høyere rating, desto mindre energi bruker apparatet sammenlignet med andre av samme størrelse og type.

Regelmessig vedlikehold og riktig bruk kan også bidra til lavere energiforbruk og mindre miljøpåvirkning.

Vedlikehold og rengjøring av tørketromler

 1. Rengjøring av lofilter: Lofilteret i tørketrommelen fanger opp lo og små partikler fra klærne under tørkeprosessen. Det er viktig å rense dette filteret etter hver bruk for å sikre god luftstrøm og effektiv tørking. Et tett lofilter kan føre til lengre tørketid og høyere energiforbruk, og i verste fall kan det utgjøre en brannrisiko.
 2. Rengjør trommelen: Innimellom bør du også tørke av innsiden av trommelen og rundt døren. Dette fjerner rester som kan forårsake lukt eller farge avsetninger på klærne. Bruk en fuktig klut med mildt rengjøringsmiddel for å gjøre dette.
 3. Sjekk og stram eventuelle slitte deler: Med tiden kan deler som drivremmer og strammere slites ut. Hvis tørketrommelen begynner å lage uvanlige lyder eller virker mindre effektiv, kan det være lurt å få en servicetekniker til å sjekke disse delene.
 4. Unngå overbelastning: Selv om det kan være fristende å fylle tørketrommelen for å spare tid, kan overbelastning føre til at maskinen må jobbe hardere, noe som kan redusere dens levetid og effektivitet. Følg produsentens anbefalinger for maksimal lastekapasitet.