Torsk: Oppskrift på ovnsbakt torsk i form
Oppskrift på nydelig ovnsbakt torsk med grønnsaker i form. Dette er en alt-i-ett-form som vil si at den i tillegg er både kjapp og enkel!
Ifølge Forsking.no er torsk best om vinteren. Med andre ord er torsk endelig i sesong igjen! Her har du oppskrift på en kjapp og smakfull torsk i form med grønnsaker.
Oppskrifter med torsk og mulige tilberedningsmåter finnes det mange av. Enten du liker kokt torsk, panert torsk, bakt eller stekt torsk kan nok denne denne oppskriften på nydelig lettsaltet torsk med grønnsaker i form fort bli en ny hverdagsfavoritt! Det beste med retten, forutenom smaken, er nemlig hvor enkel og kjapp den er å lage!
Dette er det som kalles en alt-i-ett-form, noe som gjør den utrolig lettvint og rask å lage. Smell alle ingrediensene sammen i en smurt ildfast form, inn i ovnen og etter 15 minutt kan du nyte et smakfullt, hjemmelaget og sunt måltid. Server med det du foretrekker av poteter, pasta eller godt brød. Oppskriften er hentet fra opplysningskontoret for frukt og grønt Frukt.no.
Vil du ha flere middagtips? Her samler vi alle middagstips vi skriver, og middager hele familien, barn og gjester vil elske!
Oppskrift på ovnsbakt torsk i form:
min
Ingredienser
Slik gjør du
Sett stekeovnen på 225°C.
Skjær torsken i porsjonsstykker. Tomat og squash skjæres i skiver, purre i ringer og brokkoli i små buketter.
Smør en passende ildfast form og legg i skivene av squash og tomater i formen. Dryss litt salt over.
Forvell så purre og brokkoli ett minutt i kokende vann. Hell av vannet og legg grønnsakene i formen.
Legg fisken over grønnsakene i formen og tilsett spisesskjeene med vann. Fordel smøret over fisken før du dekker formen med aluminiumsfolie.
Bak formen midt i ovnen i ca. 15 minutter.
Når fisken er ferdig fjerner du folien, setter opp varmen til 250°C og drysser osten over fisken.
La formen stå i ovnen til osten har begynt å smelte og fått fin farge.