Aktiv

Tredemølle: Derfor bør du gjøre dette

Tredemølle: Person løper på tredemølle med stigning
Mange liker å trene på tredemølle, men gjør du denne éne tingen riktig? (Foto: Colourbox)

Å løpe på tredemølle er en av de beste og enkleste måtene å trene på, men pass på at du unngår denne vanlige feilen.

Tredemølle har blitt en veldig populær form for trening. Enten du har din egen hjemme, eller drar på treningssenteret for å løpe på en der, er de et godt utgangspunkt for mye og variert fysisk aktivitet. Faktisk er de blant de mest effektive treningsapparatene, i følge Harvard. Likevel er det en ting ikke alle har fått med seg og det er viktigheten av å bruke denne innstillingen på møllen.

Det å løpe på tredemølle kan faktisk, gjort riktig, skåne deg for belastningsskadene som kan følge med å løpe i ulendt terreng. Dette fordi stegene du tar er mer forutsigbare og du risikerer ikke å tråkke på på ujevnheter og steiner. Likevel kan det være skadelig for spesielt knærne dine om du løper for mye på tredemølle uten riktige innstillinger.

Sjekk ut vår samleside for tredemølle-innhold her!

Stigning opp til 20 grader!
Bowflex 22

Bowflex 22

Best i test hos Treadmillreviewguru.com og stor løpeflate!
Sjekk prisen her

Tredemølle: Disse er best i test.

Anbefaler 1% stigning eller mer på tredemølle

Harvard anbefaler nemlig å løpe med stigning når du skal løpe på tredemølle fordi det generer mer muskelaktivitet sammenlignet med om du løper uten. Rett og slett fordi du jobber mot tyngdekraften. De påpeker også at en liten studie fra 2014 konkluderte med at stigning på tredemølle kan være hensiktsmessig om du har kneproblemer.

En studie fra universitetet i Brighton som tok sted på nittitallet kom dessuten frem til at man alltid bør løpe med minst 1% stigning på tredemølle, for å kompensere for mangelen på luftmotstanden du ville møtt om du løp utendørs.

I en KK-artikkel fra 2021 påpeker også ekspert Helle Luxe at tredemølle med stigning ikke bare er gunstig for knærne, men også spesielt for de som har ryggsmerter, da støtbelastningen er mindre i «oppoverbakke».