Trening

Treningssenter: Hvordan få billigere treningsavgift i 2023

Bilde av logoen til norges tre største treningssenter. Hvilket treningssenter er billigst? Her ser du bilde av norges tre største treningssenterkjeder.
Ved hvilket treningssenter trener du billigst? Vi gir deg svaret, og har sammenlignet priser hos de tre største landsdekkende treningssentrene i Norge. (Foto: ABC Guider Redaksjonen)

Enten du endelig skal ta fatt i treningen, eller allerede trener kan det være lønnsomt å se om du bør bytte treningssenter. Her får du 5 tips for å få en billigere pris.

Januar markerer starten for nyttårsforsettene til mange nordmenn. Da er det sannsynligvis mange som har mål om å bli enten sunnere og eller trene mer, noe som gjør at de mest populære treningssentrene blir godt besøkt.

Hvordan få et billigere treningsabonnement

Det å trene på treningssenter kan koste alt fra 300 kroner til 1500 i måneden. Alt basert på hvilket treningssenter og treningsabonnement du velger. Under får du våre beste tips til hvordan du kan spare penger på treningen på treningssenter i 2023.

Er du på utkikk etter flere smarte tips, utstyr til trening som er best i test eller treningsprogram? Les alt vi skriver om trening her

bilde av to damer og to menn som trener på tredemølle.
Januar er startskuddet for trening. Men hvilket treningssenter skal du velge? (Foto: Colourbox)

Sjekk om du har rabatt på et treningssenter via jobben

Et smart tips for å få ned prisen på treningssenteret er å sjekke om du har rabatt via jobben. Ofte har nemlig treningssentre bedriftsavtaler som gir deg alt fra 15 til 25% rabatt i måneden. I tillegg har de gjerne gode avtaler for deg som er student eller pensjonist, så dette er det også verdt å sjekke ut.

Om jobben din ikke har et medlemskap kan det lønne seg å høre med senteret du ønsker å bli medlem på om jobben kan få bedriftsavtale. Ofte kan en bedriftsavtale være mer lønnsomt for deg enn det å trene uten rabatt. 

Trenger du gruppetimer? 

En annen måte å få redusert pris på treningen er å vurdere hva du faktisk trenger å ha tilgang til i abonnementet. Flere av de største sentrene har store utvalg av gruppetimer du kan velge mellom, men trenger du dem? Jeg personlig bruker ikke gruppetimer på senteret jeg trener på. Det gjør at jeg spare inn 130 kroner i måneden ved å ikke ha det inkludert i treningsabonnementet mitt. 

Hvilket treningssenter velger du? 

Prisen på treningssentrene varierer fra senter til senter. Det er derfor viktig å ta en vurdering av hva du trenger. Ønsker du å trene på et treningssenter som tilbyr bemanning i resepsjon og rengjøring store deler av døgnet? Eller holder det med et senter som mye av tiden er ubemannet? Ønsker du badstue eller trenger du bare et garderobeskap? Mulighetene er mange så ta en titt på hva de ulike treningssentrene tilbyr. 

Når på dagen trener du? 

Om du har fleksibel arbeidstid, eller jobber turnus kan dette hjelpe deg med å spare penger på treningsabonnement. Det finnes nemlig rabatter for deg som bare trener mellom 09.00 og 15.00 i ukedagene. Hos Sats kan du for eksempel spare 150 kroner i måneden. 

Ønsker du med eller uten binding? 

Bindingstid er ganske normalt når du blir medlem på et treningssenter. Enten det er 12 måneder, eller tre plikter du deg til å betale medlemsavgiften frem til bindingen er utløpt. Her finnes det to måter å spare penger på:

1. Om det er en fare for at du blir støttemedlem og du er usikker på om du kommer til å bruke treningssenteret nok kan det være lurt å ha uten bindingstid. De koster litt mer i måneden, men du står fritt til å melde deg ut når du selv ønsker. 

2. Dersom du kommer til å bruke senteret i over 12 måneder kan medlemskap med binding være billigere for deg. Da sparer du opptil 200 kroner i måneden. 

Hvilket treningssenter er billigst?

Det kan være vanskelig å vite hvilket treningssenter man skal velge og hvilket senter som er billigst. Om du ser etter et treningssenter i Oslo er valgmulighetene mange, men om du bor utenfor byen kan utvalget være vesentlig mindre. Vi har derfor valgt å sammenligne prisen på 5 treningssenterkjeder vi kan finne over store deler av landet. På den måten kan du velge treningssenteret du ønsker å begynne på basert på pris. 

Er du på utkikk etter tredemølle? Disse tredemøllene er best i test.

Dette koster treningssentrene:

Evo treningssenter: Tren uten binding

Bilde av logoen til EVO treningssenter. logoen er rosa og koster 349 kroner i måneden.
Hvor mye koster trening hos EVO? Vi gir deg svaret (Foto: Abc Brand Studio )

EVO startet opp i 2010 med et ambisiøst mål om å tilby mindre treningssenter i høy kvalitet til medlemmer i hele landet. De har et daglig mål om å bli det beste treningssenteret for styrke- og kondisjonstrening. For deg som ønsker et treningssenter som er bra og har lav pris kan EVO være senteret for deg. 

EVO har medlemmene i fokus og presser prisene så langt ned som mulig. Senteret har kun en type medlemsskap. Det eneste du trenger å velge er om du ønsker å betaler hver måned, betale ut hele året på en gang eller binde deg i 12 måneder og betale hver måned når du registrerer deg. Dersom du velger binding koster det ingenting å bli medlem. 

EVO kan tilby

 • Enkel innmelding og utmelding på internett
 • Ubemannede sentre
 • Åpent fra 05 til 24 store deler av året
 • Høy kvalitet på alle apparater
 • Ingen bindingstid
 • Ingen gruppetimer

Tren gratis ut neste måned – Fri innmelding, ingen binding.

Evo tilbyr en variert trening med sentere over hele landet.
Sjekk tilbudet her

Hvor har EVO treningssentre? 

EVO har treningssentre i Viken, Vestfold og Telemark, Vestland, Troms og Finnmark, Oslo, Rogaland, Innlandet, Nordland og Agder. 

Sats: Landets største treningssenterkjede

Bilde av sats logo med pris. Logoen er i blå farge.
Sats er Norges største treningssenterkjede. Nå kan du trene fra 499 kroner i måneden. (Foto: ABC Brand Studio)

Sats er Norges og Nordens største treningssenterkjede og kan skryte av hele 86 ulike treningssentre over hele landet. Sats er kjent for sitt store tilbud innen trening for enhver smak. Sentrene har i tillegg til vanlig styrke- og kondisjonstrening et stort utvalg av alternative gruppetimer. Her kan du blant annet finne løping, sykling, dans, crosstraining, yoga og en rekke andre timer. 

Sats har i tillegg treningssentre i store deler av landet. Du finner Sats-treningssentre i Troms og Finnmark, Vestland, Rogaland, Agder, Vestfold og Telemark, Viken og Oslo. 

Sats-treningssenter kan tilby

 • Gratis prøvetime hos PT 
 • 1 time personlig trener ved innmelding
 • Et stort utvalg av gruppetimer
 • Tilpassede og fleksible medlemskap 
 • Student-, ung- og seniorrabatt 
 • Bedriftsrabatter
 • Badstue på en rekke senter
 • Bemannede senter store deler av åpningstiden. 

Dette koster medlemskapet hos Sats:

Fresh Fitness-treningssenter: Trening til en billig pris

Bile av Fresh Fitness logo i rød farge. Bilde viser også prisen pr måned.
Fresh fitness er Norges største billig-treningssehterkjede. Nå kan du trene for 349 kroner måneden. (Foto: ABC Brand Studio)

Fresh Fitness Norge har vokst seg store og kan nå skryte av tittelen «Norges største lavpris-treningssenterkjede». Fresh kan tilby alt fra cardio og gruppetimer til digitale treningsøkter og personlige trenere. Alle sentrene er åpne fra 05 til 23 og har normalt bemanning til 18.00. 

Fresh Fitness kan tilby: 

 • Gratis PT-time ved innmelding
 • 3 ulike treningsabonnement 
 • Gruppetimer
 • Lang åpningstid
 • Lav pris

Les mer på våre temasider: