Trines Matblogg: Oppskrift på potetsuppe med purre, bacon og cheddar

Dette bildet er delt i to deler: Venstre side: En appetittvekkende bolle med kremet potetsuppe toppet med sprøstekt bacon, revet cheddar og ferske urter. Suppen er servert i en mørk bolle, og ved siden av ligger flere rustikke rundstykker. I bakgrunnen er et glass vann med sitronskive, og det hele er satt på en rustikk trebordflate som skaper en koselig og hjemmekoselig atmosfære. Høyre side: En kvinne iført en lyseblå skjorte smiler mens hun leker med to sitroner. Hun holder én sitron i hånden og kaster en annen i luften. Bildet har en lys og moderne bakgrunn, og hennes smil og avslappede positur gir en positiv og livlig stemning. Bildet kombinerer matglede og personlighet, og skaper en varm og inspirerende helhet. Oppskrift på potetsuppe med purreløk og cheddar fra Trine Sandberg (Trines Matblogg) sin nye bok «Trines beste ukemenyer»! Her får du oppskrift på en kjøttfri variant av Chili con carne, nemlig en Chili sin carne.
Vi er så heldige å ha fått oppskrift på Trines Matbloggs potetsuppe med purre, bacon og cheddar! (Foto: Trines Matblogg / Bilder hentet fra Trines nye bok «Trines beste ukemenyer»)

Vi har fått oppskrift på potetsuppe med purre, bacon og cheddar. Et av middagstipsene fra Trines Matbloggs nyeste bok Trines beste ukemenyer.

Oppskrift på potetsuppe med purreløk og cheddar fra Trine Sandberg (Trines Matblogg) sin nye bok «Trines beste ukemenyer».

– Har du smakt potetsuppe med purreløk og cheddar? En god og mettende suppe som kan toppes med tilbehør etter smak og behag. Suppen serveres her med sprøstekt bacon, cheddar, chiliflak og friske urter, skriver Trine selv om suppen.

Trines nye bok
Trines beste ukemenyer

Trines beste ukemenyer

Ønsker du en balansert ukemeny med sunn og god middag hver eneste dag? Her får du hjelp av Norges største matblogger til å sette sammen alle ukens middager.
Sjekk prisen her

Trine Sandergs oppskrift på potetsuppe med purre, bacon og cheddar

Har du prøvd å lage potetsuppen med cheddarost? Trine Sandberg deler oppskrift på den rimelige suppen får en spennende vri! (Foto: Trines Matblogg)
Tid
40 min
Porsjoner
4

TIPS! Suppen kan gjerne også serveres som forrett, varm eller kald.

Ingredienser

  • Suppe

  • info
  • info
  • info
  • info
  • info
  • info
  • info
  • info
  • info
  • info
  • Garnityr og tilbehør

  • info
  • info
  • info
  • info
  • info

Slik gjør du

Når denne er skrudd på, vil ikke skjermen din skru seg av mens du lager mat. info info Når denne er skrudd på, vil ikke skjermen din skru seg av mens du lager mat. Behold skjermen på

Skrell potetene og del dem i jevnstore biter. Fjern det ytterste laget av purren, skyll den godt, og skjær den i jevnstore biter. Hakk hvitløken grovt.

Finn frem en gryte og stek purreløk og hvitløk i litt smør eller nøytral olje, til purren faller sammen. Tilsett deretter poteter og kyllingkraft og gi det hele et oppkok. La det koke til potetene er møre, etter cirka 20 minutter. Kjør grønnsakene med en stavmikser eller blender, til du har en jevn suppe. Tilsett kremfløte og revet cheddar, og gi suppen et raskt oppkok. Tilsett eventuelt litt mer kyllingkraft (eller vann) dersom suppen er tykk. Smak til med sennep, salt, pepper og litt sitronsaft.

Skjær baconet i små terninger og stek det i nøytral olje, til det er sprøtt. La baconet renne av på litt kjøkkenpapir.

Server suppen rykende varm, toppet med bacon, cheddar, urter og gjerne chiliflak for litt ekstra smak. Serveres med rundstykker eller godt brød som tilbehør.

Disse stavmikserne er både billige og best i test!