Reise

Trygghet får flere til å velge pakkereise

Nå lanseres det også reiser til Mykonos i Apollo sine kombinasjonreiser til Hellas. Her er en strand og havn med båt samt strandpromenade avbildet fra den vakre øya.

Halvparten av alle som har bestilt pakkereise hos Apollo har aldri gjort det før. Trygghet, pris og enkelthet gjør at flere velger charter.

Pandemien gikk hardt utover reiselivsbransjen. For flere aktører har to år med reisestopp resultert i stor usikkerhet. En konsekvens av dette har ført til at mange i år dessverre har opplevd å få reisen sin kansellert. Dette har trolig ført til at flere velger alternative måter å reise på – og tradisjonelle pakkereiser har fått seg en real oppsving. 

Bestill sommerferien i dag

Apollo kan lokke med ferie i juni helt ned i 2495 kroner per person.
Apollo

Reiseselskapet Apollo melder at halvparten av årets kunder er nye, og aldri har reist med selskapet tidligere.

Trygghet viktigst for reisen

På bestilling fra Apollo gjennomførte Mantap Global AB en undersøkelse i januar om hvorfor de har valgt pakkereise nå. Trygghet markerer seg som den viktigste årsaken til at folk har bestilt pakkereise.

De mest populære reisemålene i sommer

Resultatet er basert på 4045 besvarelser i de nordiske landene, hvor om lag 1000 av disse er norske.  

Bestill øyhopping i Hellas

Vi er eksperter på Hellas, og i sommer kan du reise på et skikkelig eventyr med oss – øyhopping blant de greske øyer! Det er en enestående måte å oppleve mye på én og samme reise, og du kommer garantert hjem med mange gode minner
Apollo

– Behovet for trygghet har aldri vært større. Mange har dessverre de siste årene kjent på usikkerheten det kan innebære å bestille fly og hotell separat, eksempelvis ved å få avgangene sine innstilt eller endret på, skriver Beatriz Rivera, kommunikasjonssjef i Apollo i en pressemelding fra selskapet.

Sikret i pakkereiseloven

Det at kundene slipper å forholde seg til plutselige endringer i reisen som kan gjøre ferieopplevelsen dyrere, eller risikere en forkortet ferie tror Apollos kommunikasjonssjef kan være mye av grunnen.

Her Apollos mest populære reisemål for familier

– Med en klassisk pakkereise risikerer man ikke dette, for da er man sikret av pakkereiseloven. I tillegg har man dessuten alltid Apollo å kontakte om noe skulle oppstå, forklarer Beatriz Rivera videre.

Enkelthet og prisnivå var avgjørende

I tillegg til trygghet, fremheves også direkteflyvninger, enkelthet og prisnivået som de viktigste grunnene i Apollos undersøkelse til at folk har valgt pakkereise denne sommeren.

Finn billige restplasser i dag

Klar for å reise med en gang? Apollo har rimelige restplasser til en mengde destinasjoner hvor du kan slikke sol og nyte livet rundt Middelhavet.
Apollo

Dette vil nok overraske mange, da det slår direkte hull på alle mytene som kretser rundt «charterreiser». I følge Rivera er det nemlig slik at mange fremdeles tror at en pakkereise blir dyrere enn det å sette sammen reisen selv.   

Slår «hull» på chartermyten

Mange mener at det er penger å spare på å bestille fly og hotell separat fremfor å gå for en ferdig pakkereise. Dette avviser Beatriz Riviera i Apollo:

– Det er klart at våre priser også styres av etterspørsel. Men ser man på reiser i sommer, oppdager man fort at det ofte både er vanskeligere og dyrere å finne direktefly og hotell i samme kategori til våre reisemål på egenhånd, sier Riviera.

Bilde av havn med båter, og hus i i bakgrunnen, i vakre Samos by i Hellas.

Dobbel opplevelse: Bestill kombinasjonsreise

Vil du oppleve mer av Hellas ferien? Bestill en kombinasjonsreise med en uke eller noen dager på hvert reisemål. Du kan kombinere flere av de populære greske øyene. Som for eksempel Rhodos med den lille genuine øya Symi, eller utforske mer av det greske fastlandet og kombinere eventyrlige Zagoria med naturskjønne Sivota. Du kan til og med reise til den lille øya Patmos i kombinasjon med Samos – finn din drømmekombinasjon!
Apollo

Apollos kommunikasjonssjef mener også det er en myte at charterarrangører operer med dårligere flytider og dager. 

– I sommer tilbyr Apollo totalt 52 ukentlige direkteflyvninger til noen av sommerens desidert mest ettertraktede reisemål i Hellas, Kroatia, Kypros og Spania. Majoriteten av disse har avganger på morgenen i helgene, dermed slipper man å miste en hel feriedag på å reise. Samtidig flyr vi direkte fra hele 14 flyplasser i Norge, fra Kristiansand i sør til Alta i Nord – som gjør at nordmenn fra hele landet, og ikke bare de største byene, enkelt og effektivt kommer seg fra A til Å, sier hun.  

Kunden først – alltid

Mens mange andre fly-, og reiseselskaper har vaklet gjennom pandemien og mange har gått konkurs, har Apollo stått fjellstøtt. Rivera er overbevist om at dette er hovedgrunnene til at arrangøren har tiltrukket seg så mange nye kunder.

Barn reiser for 1995 kroner

Nå har vi ekstra gode priser på noen av våre mest populære familiehoteller i sommerhalvåret. Prisene i eksemplene under gjelder frapris per voksen i sommer. For barn som sover i ekstraseng er fraprisen kun 1998,–.
Apollo

– Våre reisende er alltid vår førsteprioritet, og det tror jeg mange nå har sett. Det handler ikke bare om å innfri rettigheter i forhold til pakkereiseloven, men også å finne de beste løsningene for kunden og være så fleksible som mulig. Det har vi jobbet for i hele vår 20 år lange historie, og det vil vi alltid gjøre, sier hun.

Les mer på våre temasider: