Shopping

Turbukse til dame: Slik finner du den perfekte turbuksa

Hvilken turbukse du bør velge kommer an på hvilke turer du skal bruke den på. Her får du en guide over de ulike turbuksene på markedet.
Hvilken turbukse du bør velge kommer an på hvilke turer du skal bruke den på. Her har du en guide over de ulike turbuksene på markedet. (Foto: Get Inspired)

Turbukser og fjellbukser kommer i mange varianter, og valgmulighetene er mange. Her får du tips til hvilken turbukse som passer deg best.

Ingen turgarderobe er komplett uten én eller flere turbukser. Turbukser kommer i mange ulike varianter med ulike funksjoner og fasonger og det kan være vanskelig å vite akkurat hvilken turbukse du skal velge. Derfor er det viktig å vektlegge detaljer, bruksområde, behov og funksjoner som passer deg du når du skal velge en turbukse.

Skal du bruke buksa på turer i skog og mark? Skal du på toppturer og langrennsturer? Eller trenger du kanskje en bukse som funker til både løping og gåturer?

Vi har funnet de beste og mest populære turbuksene til ulike bruksområder og samlet de sammen i en enkel oversikt:

Bergans turbukse – Stretch

Bergans Fløyen er lett, praktisk og behagelig å ha på seg. Buksen har god stretch og passer utmerket til løping, gåturer og andre aktiviteter utendørs. (Foto: Get Inspired)

Mange ønsker seg en turbukse som kan brukes til både løping, gåturer i skog og mark, skiturer og hverdagsbruk. Da er tettsittende bukser med mye stretch det beste valget. Her bør du gå for turbukser med toveis- eller fireveisstretch som beskriver hvilken strekkevne plagget har.

Vår favoritt er turbuksen fra Bergans Fløyen V2 Pants. Fløyen er en teknisk bukse med fireveisstretch og finjustert passform. Denne turbuksa er svært komfortabel og gir god støtte, i tillegg til at den tåler røff bruk på skogs- og fjellturer.

Er du på utkikk etter tursko? Les hvordan du velger riktig fottøy her.

Turbukse til dame

Bergans Fløyen V2 Bukse

En teknisk bukse i kroppsnært snitt som gir deg lyst til å bevege deg. Fås i tre ulike farger.
Bestill buksen hos Get Inspired
Turbukse til dame

Turbukse i stretch

Annonselenke

Skallbukse til dame – for turer i røffere vær og forhold

Helly Hansen sin softshell bukse er vanntett, vindtett og slår alle konkurrenter.
Helly Hansen sin softshell-bukse er vanntett, vindtett og slår alle konkurrenter. (Foto: Helly Hansen)

En skallbukse er mer vindtett og vannavvisende enn en stretchbukse, og den passer bedre når du skal på tur i mer værutsatte terreng. Dette er en tettere bukse som passer aller best når aktivitetsnivået er rolig til middels høyt. Skallbuksa er også fin å ha med seg som overtrekksbukse når du skal ut på lengre turer der været fort kan endre seg.

Turbukse til dame

Helly Hansen Verglas Infinity Shell Pant

Ekstremt vind- og vanntett skallbukse som veier lite og tåler røff bruk. Fås i fire ulike farger.
Bestill turbuksen hos Helly Hansen

Her anbefaler vi Helly Hansens Verglas Infinity skallbukse som med sin banebrytende teknologi overgår de fleste andre skallbukser på markedet. Dette er en 3-lags skallbukse som er utrustet med fleksible kantstøvellåser som holder greiner og annet ute. For varmere dager har buksa også toveis ventileringsglidelåser på sidene som lar deg regulere kroppstemperaturen gjennom varierende terreng og forhold.

Annonselenke

Softshell-bukser: Slitesterke klassikere

Softshellbukser er mellomtingen som passer til både fjellturer og hverdagsturer.
Softshellbukser er mellomtingen som passer til både fjellturer og hverdagsturer. (Foto: Get Inspired / Fjällräven)

Om du bare skal ha én turbukse i garderoben, er det den klassiske softshell-buksa du bør gå for. Turbukser i softshell er en blanding av stretchbukser og skallbukser, og er komfortable samtidig som de tåler vind og vann. Dette er turbuksa som passer til både søndagsturen i marka og fjellturer om sommeren.

Turbukse til dame

Fjällräven Keb Trouser, Curved

Turbukse som kombinerer værbestandighet, slitestyrke og bevegelighet.
Bestill turbuksen hos Sportsnett

Av softshell-bukser er det uten tvil Keb Trouser Curved fra Fjällräven som er vår soleklare favoritt. Dette er en teknisk turbukse som kombinerer ulike materialer for å få best mulig slitestyrke, bevegelighet og værbestandighet. I tillegg gir høy midje og et feminint snitt svært god passform.

Turbukse til dame

Softshell-bukse

Annonselenke

Zip off-bukser: Turbukse og -shorts i ett

Med en zip off-bukse har du både bukse og shorts i ett.
Med en zip off-bukse har du både bukse og shorts i ett.

Dette må være den smarteste turbuksa du kan ha! Med en zip off-bukse har du helt enkelt turbukse og turshorts i ett, og er dermed beredt uansett vær. For er det én ting som er sikkert med Norge, så er det at været kan skifte fra kaldt til varmt (og tilbake igjen) på et blunk. Da er det godt å bare kunne ta buksebeina av og på etter hvert som temperaturen forandrer seg.

Turbukse til dame

Finefjell resirkulert zip-off turbukse

Bukse som er godt egnet til både tur og fritid. Tørker hurtig og har god stretch.
Bestill turbuksen hos Stormberg

Her vil vi trekke frem Stormberg Finefjell zip off-bukse som er laget av resirkulert polyester. Dette er en lettvektsbukse som tørker hurtig og har god fukttransport. I tillegg har buksa god passform og shortsen har en fin lengde. Stormbergs zip off-bukse er også en av de rimeligste på markedet.

Turbukse til dame

Zip off-bukser

Annonselenke

Nyttige lenker

DNT.no: Få inspirasjon og nyttige tips til din neste tur

Visit Norway: Finn de beste opplevelsene landet rundt

Norrønna: Slik vasker og vedlikeholder du turbuksa

Les mer på våre temasider: