Shopping

Turshorts herre – Dette er årets trender

Amundsen turshorts herre: Bilde av mann på båt med turshorts. Arc'teryx, Peak Performance og Bergans
På jakt etter turshorts for herre? Vi har funnet de beste fra merker som Amundsen, Arc'teryx og Peak Performance og Bergans. (Foto: Amundsen)

Skal du på tur i sommer? Da bør du sjekke ut årets turshorts for herre. Vi har funnet de mest trendy turshortsene fra merker som Amundsen!

Ut på tur og på jakt etter turshorts for herre? Da er det lurt å kle seg riktig! Alt ligger til rette for at sommeren 2023 blir god og varm, og da gjelder det å ha lette klær som tåler en støyt, og som gir deg god bevegelsesfrihet. Også er det jo ikke slik at en turshorts nødvendigvis kun er egnet for lange og svette turer i skog og mark. De fungerer akkurat like godt på en lat sommerdag på hytta eller båten!

Vi har undersøkt årets turshorts-trender, blant annet gjennom å se på hvilke merker som har fått mye søketrafikk i det siste, og funnet frem til et utvalg kvalitets-shortser som både funker bra og ser bra ut.

Sjekk ut samlesiden med alt du måtte trenge av inspirasjon til sport og fritid.

Hva bør du tenke på når du kjøper turshorts til herre?

Når du skal kjøpe turshorts er det noen faktorer du bør vurdere for å sikre at du finner den beste turshortsen til deg og ditt bruk. Vi har sammenfattet noen punkter med viktige ting du burde tenke på når du skal kjøpe turshorts til herre:

  1. Materiale: Velg et materiale som er lett, pustende og hurtigtørkende og unngå tunge materialer som kan bli klamme og ubehagelige når du svetter.
  2. Passform: Finn en passform som gir deg god bevegelsesfrihet og komfort. Turshorts bør være romslige nok til å tillate naturlig bevegelse, spesielt når du går eller klatrer så velg gjerne turshorts med justerbare midjebånd eller elastiske midjer for å oppnå en tilpasset passform.
  3. Lommer: Tenk på antall og type lommer du trenger. Turshorts med flere lommer, inkludert glidelåslommer eller lommer med borrelås, kan være nyttige for å oppbevare små gjenstander som nøkler, lommebok eller mobiltelefon trygt under turen.
  4. Vanntetthet: Hvis du planlegger å være i våte eller fuktige omgivelser, kan det være lurt å vurdere turshorts som er vannavstøtende eller har en viss grad av vanntetthet.
  5. Kvalitet og holdbarhet: Invester i turshorts av god kvalitet som tåler tøffe forhold og langvarig bruk. Sømmer, glidelåser og festemidler bør være solide og pålitelige.

Tar du hensyn til disse faktorene når du kjøper turshorts, og velg et par som passer best til dine behov, preferanser og den spesifikke utendørsaktiviteten du planlegger å delta i vil du være nærmere å finne en du blir skikkelig fornøyd med.

Amundsen-shorts: Populær fritids- og turshorts til herre

Amundsen Sports ble startet av Jørgen Amundsen og Erik Friis i Oslo i 2009. De to turkameratene hadde et med et mål om å lage klær inspirert av Roald Amundsens standarder og eventyrlyst.

Merket har siden blitt ekstremt populært og leder i skrivende stund på antall søk på Google på søkeordet «shorts» her i Norge. Shortsen til herre er laget med behagelig stretch. Under finner du tre forskjellige varianter av Amundsen-shorts.

Tursekk: Slik velger du riktig sekk til turen

Årets sommershorts?
Amundsen 7Incher Field

Amundsen 7Incher Field

Stretchy og lett materiale.
Sjekk prisen her
Amundsen 8incher Deck Shorts

Amundsen 8incher Deck Shorts

Designet for eventyr til sjøs eller på land.
Sjekk prisen her
Amundsen 5incher Concord Shorts

Amundsen 5incher Concord Shorts

Sjekk prisen her

Turshorts til herre fra Arc’teryx

– Å komme i kontakt med naturen er vår grunn til å være, og vår inspirasjon, skriver Arc’teryx på sine egne nettsider.

Det Canadiske merket som ligger i Coast Mountains, en fjellkjede på vestkysten av Canada og USA, skriver selv at de har utviklet produkter laget for nettopp denne fjellkjeden og dens unike værforhold.

Inspirasjonen til å lage klesmerket fikk de da de savnet bedre, og tilpassede produkter til den Canadiske delen av fjellkjeden som kan by på både hardere, fuktigere, og røffere forhold enn andre steder. Slik ble det populære merket til.

Dette er turskoene som er best i test i 2023

Gamma Superlight Quick Dry Shorts

Gamma Superlight Quick Dry Shorts

Sjekk prisen her
Arc'teryx Gamma Quick Dry Short 9"

Arc'teryx Gamma Quick Dry Short 9"

En hurtigtørkende shorts som alltid er klar til dyst.
Sjekk prisen her
Arc'teryx Gamma Rock Short 12"

Arc'teryx Gamma Rock Short 12"

Allsidig, lett og slitesterk shorts i softshell, designet for friluftsaktiviteter.
Sjekk prisen her

Turshorts til herre fra Peak Performance

Du skal ikke lenger enn over landegrensen, nærmere bestemt til Åre i Sverige om du leter etter opphavet til Peak Performance. Startet i 1986 av en tidligere verdenscup-vinner i ski har merket etterhvert gjort seg allment kjent på grunn av sitt enkle, attraktive design som kombineres med funksjonalitet. Vi har funnet to shorts fra det svenske sportsmerket.

Peak Performance Vislight Light

Peak Performance Vislight Light

Laget i en hurtigtørkende polyamidblanding med belte i midjen.
Sjekk prisen her
Peak Performance Tech Shorts

Peak Performance Tech Shorts

Shorts med stretch og mange lommer.
Sjekk prisen her

Skal du ut og gå i fjellet i sommer? Da bør du ha fjellsko som er best i test!

Turshorts til menn fra Bergans

«Bergans of Norway», tre ord som har blitt gjort nesten like allmenn kjent som selve merkevarenavnet «Bergans» her til lands. Merket har faktisk blitt drevet i over 100 år og ble startet i 1908 av sykkelfabrikanten Ole F. Bergan. Foruten å starte det populære merket patenterte også Bergan ryggsekken slik vi kjenner den i dag – en ryggsekk også Roald Amundsen benyttet seg av på sine ekspedisjoner.

Turshortsene fra Bergans er som alt annet av utstyr og klær fra det norske merket, laget for friluft, skiløping, jakt og hverdag.

Vandre Light Softshell Long Shorts

Vandre Light Softshell Long Shorts

Det perfekte plagget når bukser er for mye og shorts er for lite.
Sjekk prisen her
Nordmarka turshorts

Nordmarka turshorts

Praktisk og solid shorts.
Sjekk prisen her