Shopping

Turskjørt til dame: Årets trendplagg til fjellturene

Venstre: Bilde av kvinne i hvitt og gult amundsen-turskjørt, belte i livet og blå himmel i bakgrunnen. Høyre: Bilde av to jenter ute på en slette i naturen med hvert sitt turskjørt fra Amundsen. Den ene i et blått og hvitt amundsen-turskjørt og den andre i et gult og hvitt amundsen-turskjørt. Vi har funnet frem turskjørt til dame fra en rekke kjente merker, blant annet populære Lomsheim fra Stormberg og Concord fra Amundsen.
Turskjørt til dame er en av sommerens største trender for fjellinteresserte nordmenn. De lekre skjørtene er ikke bare flotte, men også både praktiske og behagelige. Vi har funnet frem turskjørt til dame fra en rekke kjente merker, blant annet populære Lomsheim fra Stormberg og Concord fra Amundsen. (Foto: Milrab)

Utforsk naturen med stil og komfort i et turskjørt for damer. Velg blant populære skjørt som Lomsheim fra Stormberg eller Concord fra Amundsen.

Turskjørt, også kjent som «hiking skirt» eller «trekking skirt» på engelsk, er en type skjørt som er spesielt utformet for å brukes under friluftsaktiviteter og turer. Det er et funksjonelt plagg som kombinerer bevegelsesfriheten til et skjørt med praktiske egenskaper til for eksempel en bukse eller shorts som er mer egnet for utendørsaktiviteter.

Turskjørt er vanligvis laget av tekniske materialer som er lettvektige, hurtigtørkende og fukttransporterende. Dette gjør turskjørtene komfortable å bruke under fysisk anstrengende aktiviteter som turer, og bidrar samtidig til å regulere kroppstemperaturen.

Ønsker du inspirasjon til din neste skogs- eller fjelltur? Tips og triks til fjellturene dine finner du her.

Fordelene med et turskjørt

  1. God ventilasjon: Bedre ventilasjon og luftsirkulasjon sammenlignet med bukser, spesielt i varmt vær. 
  2. Bevegelsesfrihet: Skjørtet gir god bevegelsesfrihet noe som gjør det mulig å ta lange skritt og enkelt å klatre over hindringer. 
  3. Innebygd shorts: Noen turskjørt har også innebygde shorts eller tights under skjørtet for ekstra komfort og tildekking.

Turskjørt er spesielt populært blant kvinner som ønsker en feminin og komfortabel alternativ til tradisjonelle turklær som bukser. Det er et allsidig plagg som kan brukes til fotturer, backpacking, camping eller andre friluftsaktiviteter.

I tillegg til tekniske egenskaper kommer turskjørt i ulike lengder og stiler, slik at du kan finne en passform og estetikk som passer din personlige stil og preferanser.

Mangler du også sko til turen? Disse tur- og fjellskoene er best i test

Turskjørt til dame

Vi har samlet et knippe turskjørt til dame, og noe for en hver smak. Her får du flotte og populære turskjørt fra Amundsen, stilrene og praktiske Lomsdalen fra Stormberg eller lekne og friske Ane Skort fra Kari Traa.

Vi har funnet frem alt fra «det lille sorte» til de mer fargerike turskjørtene. Hvilket du bestemmer deg å gå for bestemmer du!

amundsen
Turskjørt fra Amundsen

Turskjørt fra Amundsen

En miniskjørtversjon av Amundsen sin favorittfløyelsshorts i hvit og brun.
Sjekk prisen her
amundsen
Turskjørt fra Amundsen

Turskjørt fra Amundsen

En miniskjørtversjon av Amundsen sin favorittfløyelsshorts i hvit og blå.
Sjekk prisen her
amundsen
Turskjørt fra Amundsen

Turskjørt fra Amundsen

En miniskjørtversjon av Amundsen sin favorittfløyelsshorts i hvit og mint.
Sjekk prisen her
Weightless
Turskjørt fra Weightless

Turskjørt fra Weightless

Cargoskjørt med stram passform. Den har en innsydd elastisk høy midje med snøring som kan justeres. Sidelommer og lomme på lårene.
Sjekk prisen her
Stormberg
 Turskjørt fra Stormberg

Turskjørt fra Stormberg

Hurtigtørkende. Fukttransporterende. To lommer med glidelås.
Sjekk prisen her
Lundhags
Turskjørt fra Lundhags

Turskjørt fra Lundhags

Turskjørt i lett og pustende materiale som gjør det enklere å holde seg aktiv og ikke bli overopphetet under en fjell- eller skogtur.
Sjekk prisen her

Disse må du se: 10 fjellturer som viser Norge på sitt beste

Turskjørt til dame med innebygd shorts

Turskjørt med shorts under passer for deg som både vil ha utseendet til et turskjørt og det praktiske samt komfortable med en turshorts. Her har du muligheten til å ta lange steg, klatre eller bevege deg helt fritt uten frykt for å vise trusa, samtidig som du ser flott ut i turskjørt. Disse turskjørtene passer også godt til deg som plages med at lårene gnisser. 

jotunheim
Turskjørt fra Jotunheim

Turskjørt fra Jotunheim

Lomsheim er et superlettvektigh turskjørt med 4-veisstretch og innvendig tights.
Sjekk prisen her
Kari traa
Turskjørt fra Kari Traa

Turskjørt fra Kari Traa

Ane Skort er et skjørt kombinert med shorts laget i et behagelig materiale som tørker hurtig. Den elastiske midjen kan justeres med belte slik at du oppnår optimal passform.
Sjekk prisen her
Mountain Equipment
Turskjørt fra Mountain Equipment

Turskjørt fra Mountain Equipment

tretchy og komfortabelt softshell skjørt for fjellturer og trening
Beskytter en del mot vind
Puster godt og tørker raskt
Sjekk prisen her