Shopping

Tursko: Disse er best i test til dame og herre i 2024

collage av tursko som er best i test. Her ser du sko fra merker som Hoka, Salomon og mange flere.
Når du skal velge tursko er det viktig med både komfort, bevegelighet og skikkelig grep i terrenget. Vi har tatt en titt på testene og funnet turskoene som er best i test i 2024. Her finner du testvinnere til dame og herre fra merker som Salomon, La Sportiva, Hoka og Merrell. (Foto: Startsiden)

Er du på utkikk etter tursko til dame eller herre? Disse skoene, fra merkene La Sportiva, Salomon, Merrell og Hoka, er alle best i test i 2024.

Er du på utkikk etter tursko til dame eller herre? Vi har funnet frem skoene som gjør det best i tester i 2024, og her finner du testvinnere enten du vil ha billige tursko eller mer avanserte tursko, og til både dame og herre.

Testene vi finner resultatene hos er utelukkende pålitelige og uavhengige nettsider i både innland og utland.

Hvilke tursko er best i test i 2024?

Når du velger mellom tursko og fjellsko, er det viktig å vurdere typen aktivitet du skal delta i, terrengforholdene du vil møte, og hvor lenge du forventer å være ute. Under har vi funnet frem turskoene som er best i test i 2024.

Her finner du alle våre best i test-artikler og testvinnere både innen tur, elektronikk, sport og friluft.

Salomon: Turskoen som er best i test for sommerturer

Best i test av testede tursko hos Outdoorgearlab i 2023 var Salomon X Ultra 4 Gore-Tex. Hos Gearjunkie beholder skoen sin topplassering i 2024, og velger å gi turskoen tittelen «beste tursko for sommerturene». De forteller at skoen puster godt, er komfortable og har godt grep, selv på de litt mer tekniske stiene.

herre
Salomon X Ultra 4 GTX (Herre)

Salomon X Ultra 4 GTX (Herre)

Sjekk prisen her
dame
Salomon X Ultra 4 GTX (Dame)

Salomon X Ultra 4 GTX (Dame)

Sjekk prisen her

La Sportiva Spire GTX: Den beste turskoen til dame

La Sportiva Spire GTX blir kåret til den beste turskoen for dame i 2024 av Outdoorgearlab. De er spesielt imponerte over designet som angivelig gir følelsen av en terreng-løpesko, men som har stabiliteten til fjellsko.

– Spire GTX er en av de best designede og pålitelige turstøvlene som er tilgjengelige. Selv om de er dyre, er de verdt pengene og vil vare i mange tursesonger, skriver de om turskoen.

La Sportiva Spire GTX

La Sportiva Spire GTX

Skoen er for øyeblikket vanskelig å få tak i i Norge.

Hoka One One Anacapa: Beste tursko til herre i 2024

I Outdoorgearlab sin test av tursko i 2024 blir Hoka One One Anacapa Low GTX kåret til «best i test» til herre. Skoen høster gode tilbakemeldinger og nettsiden kaller den for «the real deal».

– The Hoka Anacapa Low GTX er virkelig en utmerket tursko, skryter den amerikanske siden. De skryter også av sko hvor hvert tråkk føles som du går på skyer og som er perfekte for lange dager på harde overflater.

Dame
HOKA Anacapa Low GTX

HOKA Anacapa Low GTX

Sjekk prisen her
herre
Hoka Anacapa Low GTX

Hoka Anacapa Low GTX

Sjekk prisen her

Beste budsjettvalg i 2024: Merrell tursko Moab 3

Gearjunkie mener at årets beste budsjettvalg er turskoen Merrell Moab 3. Skoene som er vanntette takket være Gore-Tex er dermed et godt valg for deg som vil ha litt rimeligere, men fortsatt gode fjell- eller tursko.

– Alt i alt de beste turskoene for alminnelig bruk i moderat til lett terreng, skriver utstyrsentusiastene og skryter av en rimelig sko som har god plass til tærne i front.

De skriver også at turskoene som har stabiliteten som er typisk for en tursko samtidig som den har friheten og bevegeligheten til en vanlig sko.

Tenker du at det heller er fjellsko som er det rette valget for deg? Vi har også avslørt hvilke fjellsko som er best i test.

dame
Merrell Moab 3 GTX

Merrell Moab 3 GTX

Pris akkurat nå: 1 209 kroner
herre
Merrell Moab 3 GTX

Merrell Moab 3 GTX

Pris akkurat nå: 1 209 kroner

Gearjunkie testet den lave versjonen av skoene, men skal du gå turer i kupert eller steinete terreng vil nok et par av skoen i den høyere modellen være et bedre valg for deg. Den har vi delt testresultater fra her.

La Sportiva tursko til dame og herre med gode skussmål

La Sportiva Ultra Raptor GTX har blitt testet av både Gearlab og Gearjunkie i 2023. Hos Gearlab er det den litt høyere modellen «mid» som ble testet og hos Gearjunkie er det den lave modellen av turskoene fra La Sportiva som skal til pers.

Hos begge nettsidene får skoene særdeles gode skussmål. Hos Gearlab håver La Sportiva Ultra Raptor II Mid GTX inn tittelen «top pick» og blir kåret til både best i test, samt den sammenlagt beste fjellskoen til dame. Og det stopper ikke der for den blir også kalt «topvalg» for herre av Gearlab i det de jakter etter de beste fjellskoene i 2023.

Dette er med andre ord en svært god tursko selv om den ikke har fått topplassering i 2024.

herre
La Sportiva Ultra Raptor GTX

La Sportiva Ultra Raptor GTX

Pris akkurat nå: 2 499 kroner
Gå til Milrab her
dame
La Sportiva Ultra Raptor GTX

La Sportiva Ultra Raptor GTX

Pris akkurat nå: 2 499 kroner
Gå til Anton Sport her

Hvordan skal tursko sitte og hvilke egenskaper bør de ha?

Når det kommer til tursko er det mye viktigere med turskoenes egenskaper enn hvordan de ser ut. Vi har derfor kortet ned til noen egenskaper som er særdeles viktige for tursko:

  • De bør være komfortable, og du skal kunne bruke dem uten å få gnagsår og vannblemmer. 
  • De bør beskytte føttene dine fra kutt, og skader fra terrenget du går i. 
  • De bør være lette i vekt. Du ender ofte opp med å løfte føttene dine mange ganger i løpet av en fjelltur og vekten på skoene har derfor mye å si. 

Fjellsko, tursko og fjellstøvler: Slik velger du riktig fottøy

Hva er forskjellen på tursko og fjellsko?

Tursko er vanligvis lettere og mer fleksible enn fjellsko. De har ofte en lavere ankelstøtte, men kan også være ankelhøye, noe som gir bedre bevegelsesfrihet. De er vanligvis mer komfortable for kortere turer eller dagsturer, og de kan også være egnet for lettere terreng med mindre steinete eller krevende stier.

Fjellsko er spesielt designet for å takle utfordrende fjellterreng med bratte stier, steinete overflater og ulendt terreng. Fjellsko har også gjerne en høyere ankelstøtte, vanligvis over ankelen.