Shopping

Tursko: Disse er best i test til dame og herre i 2023

Bilde av dame med tursko ute i natur på stein og i solskinn. Er du på utkikk etter tursko til dame eller herre? Dette er skoene som blir kåret til best i test i 2023, fra merker som Salomon, Adidas, Merrell og Hoka.
Når du skal velge tursko er det viktig med både komfort, bevegelighet og skikkelig grep i terrenget. Vi har tatt en titt på testene og funnet turskoene som er best i test i 2023. Her finner du testvinnere til dame og herre fra merker som Salomon, La Sportiva, Hoka og Alta. (Foto: Getinspired)

Er du på utkikk etter tursko til dame eller herre? Disse skoene, fra merkene La Sportiva, Salomon, Merrell og Hoka, er alle best i test i 2023.

Er du på utkikk etter tursko til dame eller herre? Vi har funnet frem skoene som gjør det best i tester i 2023, og her finner du testvinnere enten du vil ha billige tursko eller mer avanserte tursko, og til både dame og herre. Testene vi finner resultatene hos er utelukkende pålitelige og uavhengige nettsider i både innland og utland.

Hvilke tursko er best i test i 2023?

Når du velger mellom tursko og fjellsko, er det viktig å vurdere typen aktivitet du skal delta i, terrengforholdene du vil møte, og hvor lenge du forventer å være ute. Under har vi funnet frem turskoene som er best i test i 2023.

Her finner du alle våre best i test-artikler og testvinnere både innen tur, elektronikk, sport og friluft.

Salomon: Turskoen som er best i test hos Outdoorgearlab i 2023

Best i test av testede tursko hos Outdoorgearlab i 2023 er Salomon X Ultra 4 Gore-Tex. Også hos Gearjunkie får skoen, bare «air»-versjonen særdeles gode skussmål i det den håver inn tittelen «beste tursko for sommerturene».

– Klar for hva enn du måtte drømme om, X Ultra er vår favoritt for alt som kalles tur, skryter Outdoorgearlab.

– En tursko med spor som fungerer like godt til dagsturer som til lange turer over flere dager, fortsetter de og skryter av formidabel utførelse, en god og lett vekt, hvor vannresistent skoen er samt støtten i skoen.

herre
Salomon X Ultra 4 GTX (Herre)

Salomon X Ultra 4 GTX (Herre)

Sjekk laveste pris her
dame
Salomon X Ultra 4 GTX (Dame)

Salomon X Ultra 4 GTX (Dame)

Sjekk laveste pris her

Adidas Terrex Free Hiker 2 GTX: Innovativt design

– Det innovative designet utgjør en komfortabel og lett passform uten at det går på bekostning av den nødvendige stabiliteten for en tursko, skryter Sports Illustrated i det de er på jakt etter årets beste tursko til herre i 2023.

Dette begrunner de med en midtsåle som sikrer komfort ved hvert eneste steg, et design som forhindrer sår og vondter og sko som er virkelig responsive.

dame
Adidas Terrex Free Hiker 2 GTX

Adidas Terrex Free Hiker 2 GTX

Terrex Free Hiker 2 GTX er en lettvektet og komfortabel tursko fra Adidas. Kombinasjonen av BOOST-sålen med GORE-TEX-membran gjør dette til en favoritt på tur.
Sjekk prisen her
Adidas Terrex Free Hiker 2

Adidas Terrex Free Hiker 2

Terrex Free Hiker 2 er en lettvektet og komfortabel tursko fra Adidas. Kombinasjonen av BOOST-sålen med GORE-TEX-membran gjør dette til en favoritt på tur.
Sjekk prisen her

Beste budsjettvalg: Merrell tursko Moab 3

Både Wirecutter (New York Times) og Gearjunkie mener at årets budsjettvalg er Merrell Moab 3. Skoene som er vanntette takket være Gore-Tex er dermed et godt valg for deg som vil ha litt rimeligere, men fortsatt gode fjell- eller tursko. Skoene vinner nemlig i begge klasser da WIrecutter kårer de til årets beste fjellsko mens Gearjunkie mener de er årets beste tursko.

– Alt i alt de beste turskoene for alminnelig bruk i moderat til lett terreng, skriver utstyrsentusiastene og skryter av en rimelig sko som har god plass til tærne i front.

De skriver også at turskoene som har stabiliteten som er typisk for en tursko samtidig som den har friheten og bevegeligheten til en vanlig sko.

Wirecutter på sin side skryter av sko som har vært med i testene deres hvert år de siste fem årene og som alltid leverer og er et godt valg på «alle måtene som teller» før de fortsetter:

– Vi synes også at de er ekstremt komfortable: og den oppdaterte støtdempingen og tilpassede fotsengen utgjør en merkbar forskjell i det å forebygge såre føtter, spesielt på lengre turer, mener den anerkjente testsiden.

Tenker du at det heller er fjellsko som er det rette valget for deg? Vi har også avslørt hvilke fjellsko som er best i test.

herre
Merrell Moab 3 Gore-Tex

Merrell Moab 3 Gore-Tex

Sjekk prisen her
dame
Merrell Moab 3 Gore-Tex

Merrell Moab 3 Gore-Tex

Sjekk laveste pris her

Gearjunkie testet den lave versjonen av skoene, men skal du gå turer i kupert eller steinete terreng vil nok et par av skoen i den høyere modellen være et bedre valg for deg. Den har vi delt testresultater fra her.

Hoka tursko: Best i test til herre hos Outdoorgearlab 2023

I Outdoorgearlab sin test av fjellsko i 2023 blir Hoka One One Anacapa Low GTX kåret til «best i test» til herre. Skoen høster gode tilbakemeldinger og nettsiden kaller den for «the real deal».

– The Hoka Anacapa Low GTX er virkelig en utmerket tursko, skryter den amerikanske siden. De skryter også av sko hvor hvert tråkk føles som du går på skyer og som er perfekte for lange dager på harde overflater.

Dette er de beste terrengsyklene i 2023

Dame
HOKA Anacapa Low GTX (Dame)

HOKA Anacapa Low GTX (Dame)

Sjekk prisen her
herre
Hoka Anacapa Low GTX (Herre)

Hoka Anacapa Low GTX (Herre)

Sjekk prisen her

Altra Lone Peak 7: Best i test hos Gearjunkie

Gearjunkie mener den beste turskoen alt i alt i 2023 er Altra Lone Peak 7. Den lette og slitesterke terrengløpeskoen er også responsiv og passer til både trail, terrengløp og vandring i skog og fjell.

– Alt i alt er Lone Peak et toppvalg for turentusiaster som er på utkikk etter en pålitelig sko som føles naturlige på, skryter nettsiden.

Utstyrsentusiastene liker godt at skoen er bred i front, noe som gir god plass til tærne. De skryter også av responsive sko som gjør det godt i terrenget og som takket være en ny MaxTrac-gummi på yttersålen har bedre grep i vått terreng.

herre
Altra M Lone Peak 7 Black/Gray

Altra M Lone Peak 7 Black/Gray

Sjekk laveste pris her

La Sportiva: Tursko som er best i test til dame i 2023

En annen av skoene som kommer best ut hos Outdoorgearlab i 2023 er La Sportiva Spire GTX. Turskoen fra populære La Sportiva blir nemlig kåret til det aller beste valget for damer i 2023.

– Den kombinerer smidigheten til en terrengløpesko med stabiliteten til en fjellsko, noe som gjør den ustoppelig på sti, skryter nettsiden.

Herre
La Sportiva Spire GTX

La Sportiva Spire GTX

Sjekk prisen her

La Sportiva tursko til dame og herre med gode skussmål

La Sportiva Ultra Raptor GTX har blitt testet av hos både Gearlab og Gearjunkie i 2023. Hos Gearlab er det den litt høyere modellen «mid» som ble testet og hos Gearjunkie er det den lave modellen av turskoene fra La Sportiva som skal til pers.

Hos begge nettsidene får skoene særdeles gode skussmål. Hos Gearlab håver La Sportiva Ultra Raptor II Mid GTX inn tittelen «top pick» og blir kåret til både best i test, samt den sammenlagt beste fjellskoen til dame. Og det stopper ikke der for den blir også kalt «topvalg» for herre av Gearlab i det de jakter etter de beste fjellskoene i 2023.

Dette begrunner Gearlab med sko som er en ekstremt god løpesko, med kvikke egenskaper som i en lav sko, samtidig som den har støtten og stabiliteten til en høyere sko. De mener den er passende for de som skal gå i røft terreng og ha med seg mye bagasje.

– La Sportiva Ultra Raptor II Mid GTX er vår favoritt fjellsko til dame, skryter de.

– En anvendelig tursko med en innebygget komfort og smidighet som i en løpesko, uten å miste de spesifikke tur-egenskapene som gjerne kjennetegner tursko, skriver nettsiden om fjellskoen du kanskje har sett i 71 grader nord?

Herre
Ultra Raptor II GTX Hikingsko

Ultra Raptor II GTX Hikingsko

Perfekt både for deg som løper i terreng eller bare har lyst på en lett og vanntett tursko. Skoen er lett, myk og med godt grep og passer godt til trening i skog og mark.
Sjekk prisen her
Dame
Ultra Raptor II GTX til dame

Ultra Raptor II GTX til dame

GORE-TEX membran gjør at den passer i all slags vær og kan brukes året rundt. Frixion XF sålen gir ypperlig grep selv på vått og sleipt underlag.
Sjekk prisen her

Hvordan skal tursko sitte og hvilke egenskaper bør de ha?

Når det kommer til tursko er det mye viktigere med turskoenes egenskaper enn hvordan de ser ut. Vi har derfor kortet ned til noen egenskaper som er særdeles viktige for tursko:

  • De bør være komfortable, og du skal kunne bruke dem uten å få gnagsår og vannblemmer. 
  • De bør beskytte føttene dine fra kutt, og skader fra terrenget du går i. 
  • De bør være lette i vekt. Du ender ofte opp med å løfte føttene dine mange ganger i løpet av en fjelltur og vekten på skoene har derfor mye å si. 

Fjellsko, tursko og fjellstøvler: Slik velger du riktig fottøy

Hva er forskjellen på tursko og fjellsko?

Tursko er vanligvis lettere og mer fleksible enn fjellsko. De har ofte en lavere ankelstøtte, men kan også være ankelhøye, noe som gir bedre bevegelsesfrihet. De er vanligvis mer komfortable for kortere turer eller dagsturer, og de kan også være egnet for lettere terreng med mindre steinete eller krevende stier.

Fjellsko er spesielt designet for å takle utfordrende fjellterreng med bratte stier, steinete overflater og ulendt terreng. Fjellsko har også gjerne en høyere ankelstøtte, vanligvis over ankelen.