Reise

Tyrkia: Hva skal man velge av Antalya, Alanya og Side?

Utsiktsbilde over Kleopatrastranden i Alanya i Tyrkia. Vi hjelper deg med å finne den beste reisen til Tyrkia for deg ved å fortelle om hva du kan gjøre i blant annet Antalya, Side og Alanya.
Hvilken feriedestinasjon skal man egentlig velge av Antalya, Alanya og Side? Vi hjelper deg med å finne drømmereisen til vakre Tyrkia. (Foto: Colourbox)

Hvor er det egentlig best å reise til i Tyrkia; Antalya, Alanya eller Side? Vi hjelper deg med å finne den beste tyrkiske feriebyen for akkurat deg!

Tyrkia har vært et populært reisemål for nordmenn i lang tid, og da er det spesielt tre destinasjoner som skiller seg ut som spesielt populære; Antalya, Alanya og Side. Men hvilke av de tre destinasjonene passer egentlig best for deg?

Vi skal prøve å gjøre valget mellom de tre populære destinasjonene langs Antalya-kysten enklere, ved å fortelle deg hva de Tyrkiske reisemålene har å tilby!

Det finnes en rekke destinasjoner i Tyrkia som er populære for deg som søker sol og varme. Vi har derimot valgt å se på de tre byene som er mest populære. Dette har vi funnet frem til basert på søk og reisetrender.

På utkikk etter billige reiser til en annen destinasjon? Sjekk ut alle våre tips til restplasser her!

Antalya: Storbyen som har alt

Utsiktsbilde av Antalya i Tyrkia. Her ser du grønne øyer og knallblått hav. I forgrunnen er flere hus med røde tak. Vi hjelper deg med å finne den beste reisen til Tyrkia for deg ved å fortelle om hva du kan gjøre i blant annet Antalya, Side og Alanya.
Antalya er en populær destinasjon for nordmenn som søker sol og varme i Tyrkia. Vi hjelper deg å finne den beste destinasjonen for deg av Antalya, Alanya og Side. (Foto: Colourbox)

Antalya, som ofte regnes som hovedstaden til den tyrkiske rivieraen, har alt fra storbyliv til vakre strender. Den populære byen kan by på noe for enhver smak, og passer derfor godt til de fleste reisende, enten du skal på familieferie, vil oppleve historie, shopping eller late dager på stranden.

Antalya
Finn reiser til Antalya her

Finn reiser til Antalya her

Sjekk prisene hos Restplass.no

Dette må du se og gjøre i Antalya:

  • For deg som liker historie kan vi anbefale å besøke gamlebyen Kaleici. Her kan du vandre gjennom sjarmerende gater hvor du finner tradisjonelle hus, og historiske monumenter som Hadrians port, som ble bygd til ære for Keiser Hadrianus i år 130 f.Kr.
  • For deg som foretrekker strandferie kan du velge mellom to strender som ligger i utkanten av Antalya. Kanyaalti er en rullesteinstrand som er omringet av vakker natur og en imponerende promenade. Foretrekker du en sandstrand kan Antalya friste med den gyldne sanden du finner på Lara-stranden.
  • Antalya blir i tillegg sett på som en storby og kan derfor også by på en rekke restauranter, shoppingmuligheter og et yrende natteliv.

Lonely Planet har forresten kåret Kroatia til årets feriefavoritt i Europa 2024.

Alanya: Livlig natteliv og populære strender

Utsiktsbilde over Alanya i Tyrkia. I forgrunnen ser du grønne busker og trær, mens i bakgrunnen ser du en gyllen strand, molo, blått hav og en rekke murhus med røde tak. Vi hjelper deg med å finne den beste reisen til Tyrkia for deg ved å fortelle om hva du kan gjøre i blant annet Antalya, Side og Alanya.
Alanya i Tyrkia er populært blant reisende som søker strandferie kombinert med spennende nattliv. (Foto: Colourbox)

Alanya er feriestedet vi nordmenn søker mest etter i forhold til hvor man skal reise til i Tyrkia. Byen ligger rundt to timer fra Antalya. Dette populære feriestedet kan også by på noe for enhver smak, men passer spesielt godt til de som søker strandferie, vannsport og et livlig natteliv.

alanya
Finn reiser til Alanya her

Finn reiser til Alanya her

Sjekk prisene hos Apollo

Dette må du se og gjøre i Alanya:

  • Kleopatrastranden er en av de mest berømte strendene i Alanya. Navnet har stranda fått fra den egyptiske dronningen Kleopatra som fikk stranda i bryllupsgave. Ved stranden kan du også finne en rekke restauranter og barer, så her er det bare å senke skuldrene og nyte late dager i solen.
  • Alanya er også kjent for sitt livlige natteliv, og kan tilby et bredt utvalg av barer, nattklubber, og restauranter som appellerer til unge og voksne som søker underholdning.
  • Som de fleste andre byene i Tyrkia har også Alanya historiske severdigheter som er verdt å få med seg. Det røde tårnet er for eksempel selve symbolet på Alanya. Kizil Kule, som det heter på tyrkisk, er et åttekantet tårn på hele 33 meter og er regnet som et av de best bevarte eksemplene i verden på forsvarsarkitektur fra middelalderen.

Drømmer du om et annet sted hvor du finner kombinasjonen vakre strender og rik historie anbefaler vi å sjekke ut saken vår om Hellas.

Side: Familievennlig strandferie

Bilde av promenaden i Side i Tyrkia. Her ser du blått hav og båter som ligger i solen langs promenaden. Vi hjelper deg med å finne den beste reisen til Tyrkia for deg ved å fortelle om hva du kan gjøre i blant annet Antalya, Side og Alanya.
Side i Tyrkia er en populær destinasjon for de som ønsker en familievennlig strandferie. Byen ligger mellom Antalya og Alanya. (Foto: Colourbox)

Side ligger mellom storbyene Alanya og Antalya, og er et veldig godt utgangspunkt for utflukter i denne interessante delen av Tyrkia. Byen passer perfekt for deg som foretrekker late dager på stranden og spennende utflukter til historiske severdigheter. Mange mener Side er den beste familie-destinasjonen av de tre populære Tyrkiske byene.

side
Finn reiser til Side her

Finn reiser til Side her

Sjekk prisene hos Apollo

Dette må du se og gjøre i Side:

  • Side er perfekt for deg som elsker strandlivet. I den populære byen finner du to strender; den østre stranda har noe klarere vann og en rekke vannsportaktiviteter, mens den vestre stranden er en favoritt blant familier. Dette er en langgrunn sandstrand med solsenger, parasoller, restauranter, barer og diverse vannsportaktiviteter.
  • Side gir deg også god tilgang til vakre Manavgat som er en by nord for Side og i nærheten av de mektige Taurusfjellene. Manavgat er kjent for sine vakre fosser som helt klart gir en minneverdig opplevelse.
  • Byen byr også på historiske minnesmerker som er verdt å sjekke ut. Du finner blant annet et arkeologiske museum som ligger i et romersk bad, og et gammelt amfiteatret med plass til rundt 17 000 tilskuere som er delvis bevart. På en odde ute i havet kan du også se de vakre ruinene av Apollons og Athenas tempel.

For deg som elsker romersk historie anbefaler vi å lese guiden vår til Roma hvor vi deler våre personlige favoritter