Norge

Ferie i Norge: Hva med å prøve en helt unik overnatting?

Gamla værket gjestegiveri er et unikt og spennende sted å overnatte

Planlegger du ferie i Norge i år? Vi har samlet et knippe unike overnattinger på helt spesielle steder i Norge, fortsett å les for våre mest spennende tips!

For deg som drømmer om å kunne få en annerledes overnattingsopplevelse, kan Norge friste med utallige flotte og unike valgmuligheter. Kanskje du drømmer om å sove i herskapelige omgivelser ? Kunne du tenke deg å våkne på øya som 9. april skulle spille en av de viktigste rollene i norgeshistorien? Eller hva sier du til deilige sommerdager i en tretopphytte i Hardanger?

Da er det bare å starte planleggingen allerede i dag. Noen av disse stedene har få rom og en travel kalender, så her handler det om å bestille i tide.

1. Gamla Værket i Sandnes

Gamla værket gjestegiveri er et unikt og spennende sted å overnatte
Gamla Værket er et hyggelig hotell midt i Sandnes sentrum, en kort gåtur fra jernbanestasjonen og den populære handlegaten Langgata. Ikke langt fra Sandnes kan du besøke de lange og vakre sanddynene på Jæren og Norges største lavslette. Gamla Værket Gjestgiveri & Tracteringssted holder til i historiske omgivelser. Det er en del av De Historiske Hotel & Spisesteder, og medlem av Historic Hotels Worldwide. Opprinnelig lå Sandnes Tag- og Mursteens-Fabrique i disse lokalene, og gikk under navnet Gamla Værket på folkemunne. Bedriften startet opp i 1783 som den første industribedriften i Rogaland, med produksjon av tegl- og potterivarer.

2. Hardanger Panorama Lodge i Ulvik

Pamorama lodge i Hardanger er et unike overnattingssted skjermet fra mennesker. Nyt fantastisk utsikt og deilig natur.
Tilbring natten i en tretopphytte 11 meter over bakken, med spektakulær utsikt til Hardangerfjorden. Dette spesielle overnattingsstedet ligger i Ulvik i Hordaland, med flotte turområder på alle kanter. Her kan du legge ut på fotturer i Ulviks eplehager, stå på vannski eller padle kajakk i Hardangerfjorden, besøke Glassblåseren Syse Glas og andre gårdsbutikker. Eller drikke så mye saft og eplesider som du orker. Denne tretopphytta har tre soverom, tre bad med dusj, kjøkken og hyggelig sittehjørne med flott utsikt. På lyse sommerkvelder kan du nyte utsikten fra terrassen og grille middagen i hagen.

3. Nusfjord Arctic Resort – rorbuer i Lofoten

Nyt utsikten av fantastiske lofoten fra restauranten på Nusfjord resort
I det som er Lofotens eldste og best bevarte fiskevær, møtes moderne komfort og autentiske opplevelser. Og med sin posisjon i hjertet av Lofoten, er du aldri langt fra aktivitetene som denne delen av landet vårt er blitt så kjent for. Nusfjord er gjennom de siste årene rustet betydelig opp, slik at bygningene viser stedets historie samtidig som de fleste av bygningene i Nusfjord er i bruk den dag i dag. På Nusfjord Artic Resort bor du i tradisjonelle rorbuer som ligger trygt skjermet i bukta fra det som måtte være av vær og vind, og de er alle blitt innredet for maksimal komfort. Her våkner du opp til en fantastisk sjøutsikt omgitt av Lofotfjellene, i fiskeværet Nusfjord. De ulike rorbuene har forskjellig standard og som gjest kan du koble av i den vedfyrte badestampen, fiske, padle og gå turer.

4. Oscarsborg festning i Oslofjorden

oscarsborg hotel, unike overnattinger i norge
Oscarsborg er mest kjent for senkingen av den tyske krysseren Blücher i Drøbaksundet 9. april 1940. Denne hendelsen gjorde at Kongen og regjeringen fikk tid til å komme seg i sikkerhet sammen med landets gullbeholdning. I dag er den militære virksomheten lagt ned, og festningen er åpen for alle. Så skal du til Oslo, eller bor i området kan du besøke øya hvor finnes både museum, utendørsscene, hotell samt flere restauranter og gallerier. Festningen ligger bare 10 minutter med ferge fra Drøbak.

5. Hotell Refsnes Gods på Jeløy

Overnatt i herskapelige omgivelser på hovedgården på Brekstad
Skal du til Trondheim i ferien kan du ta turen på ca 2 timer og overnatte i herskapelige omgivelser på Brekstad, ytterst i Trondheimsfjorden. Den snart 100 år gamle gården, ble i 2009 totalrenovert og åpnet som et overnattingsted, spa og et lokale for bryllup og konferanser. Den gamle husmorskolen byr i dag på 58 herskaplige hotellrom, et eget spa og en romatisk hage. Nyt en bedre middag i fjøset etter en avslappende massasje på spaet i kjelleren i hovedhuset. Austrått fort med Norges siste gjenværende trippelkanon og Austrått golfklubb ligger 10 minutters kjøring fra Hovde Gård.

6. Litløy fyr i Vesterålen

Gjennom tiden har det eksistert mer enn 200 ulike fyrstasjoner langs norskekysten, men med ny teknologi har alle etter hvert blitt lagt ned eller automatisert. Fordelen med det er at det har åpnet en helt ny verden av spektakulære overnattingssteder ved havet. Fyrferie blir stadig mer populært, så vær rask med å booke hvis du drømmer om dette. Totalt er det nå rundt 60 norske fyr som er tilgjengelige for overnatting. Har du tenkt til å feriere nordpå, er Litløy fyr i Vesterålen i Nordland et flott alternativ. Her bor du med storslått utsikt over havet og Lofotfjellene. Den tidligere fyrvokterboligen som i dag fungerer som hotell, er over hundre år gammel, og det tas imot gjester hele året. Aktiviteter du kan prøve deg på i området inkluderer hvalsafari, kajakkpadling og fotturer.

7. fyrvokterboligene på Utsira

Utsira Overnatting - Fyrvokterboliger - unike overnattingsteder i norge
Har du derimot tenkt deg til Vestlandet, kan en overnatting i fyrvokterboligene på Utsira anbefales. Øya Utsira ligger 18 kilometer vest for Haugesund og er Norges minste kommune målt i folketall. På Utsira kan du kjenne på naturkreftene, gå fotturer, kanskje nyte en flott solnedgang eller fiske. Er du interessert i fuglekikking? På Utsira er det observert mer enn 300 fuglearter – det er mer enn det er antall fastboende på øya. Utsira har ellers et aktivt dykkermiljø med gode dykkemuligheter, mens Sandstranden i Sørevågen er ideell for badelystne friskuser.

Les mer på våre temasider: