Smarte tips

Uterom og hage: 8 smarte hageredskaper

Trillebår som står i en grønn frodig hage. Lent på trillebåren står forskjellige hageredskaper som rake og spade. Vi har samlet åtte geniale hageredskap.
Vi har samlet åtte geniale hageredskap som vil gjøre hagearbeidet til en lek. (Foto: staypro.no)

Riktig utstyr er halve jobben, sies det. Vi har funnet fram 8 geniale hageredskap som vil gjøre hagearbeidet til en lek.

Tiden er inne for å tenke hage, enten du vil eller ikke. Uansett om du liker å holde på i hagen, eller kun gjør det fordi du må, vil hageredskapene du bruker helt klart være med på å gi deg den beste forutsetningen, og opplevelsen, med å gjøre hagearbeid.

Når det kommer til hageredskap er det mye å velge i! Du trenger ikke kjøpe alt som finnes av redskaper, men heller finne det som kan være nyttig for din hage, enten den er stor eller liten.

Her har vi samlet flere redskaper som kan være nyttige når du skal stelle i hagen. Kanskje finner du en favoritt her som vil endre en eventuelt negativ holdning til hagearbeid?

1. Kantklipper og gresstrimmer

En kantklipper, eller gresstrimmer om du vil, er et like nødvendig og viktig hageredskap som en gressklipper.

Det er nemlig de færreste gressklippere som kommer til over alt, men med en kantklipper kan du gå over hjørner og kanter i hagen kjapt og enkelt. Kantklippere fås kjøpt med både ledning, bensin, elektrisk eller som batteridrevet. De er perfekt til gressplenkanter eller små områder med høyere og kraftigere gress. 

batteri
STIHL FSA 135 R

STIHL FSA 135 R

bensin
Makita EBH341U

Makita EBH341U

2. Gressaks

Oppladbar gressaks er en hendig venn å ha med seg rundt i hagen. Den kan brukes til å klippe gresset på steder hvor verken gressklipper eller kantklipper kommer til, som i hjørner og inntil kantsteiner. Gressaks er også et genialt verktøy for å trimme busker og småplanter som skal formklippes.

Gardena ClassicCut Li

Gardena ClassicCut Li

WOLF-Garten Finesse 30R

WOLF-Garten Finesse 30R

Her får du den til lavest pris

3. Løvblåser – Et effektivt hageredskap

En løvblåser er en effektiv hjelper til hagearbeidet. Har du mye løv fra trær og hekker i hagen og på gårdsplassen vil en løvblåser spare deg for mye tid. Den blåser nemlig nedfallsløv, rusk og rask dit du måtte ønske. 

En løvblåser er også et nyttig redskap for vedlikehold av terrassen.

Makita LXT DUB185Z (Uten Batteri)

Makita LXT DUB185Z (Uten Batteri)

Ryobi One+ RY18BLXC-0

Ryobi One+ RY18BLXC-0

4. Teleskopstige

Skal du opp i høyden, må du stå trygt. En teleskopstige er et praktisk alternativ til gardintrapp og er enkel å plassere og transportere når den ikke er i bruk. Et tips er å kjøpe en teleskopstige som er utstyrt med klemsikring og utfellbar stabilisator for ekstra sikkerhet. Brede trinn i riflet overflate er viktig for god balanse og minimering av sklifare.

Telesteps Eco Line 3.8m

Telesteps Eco Line 3.8m

5. Kompostkvern

En kompostkvern er et hageredskap alle hageeiere burde ha. Ikke bare slipper du å bruke tid på å kjøre bort store mengder hageavfall, den er også med på å gjøre hagearbeidet langt morsommere.

Les også: Hvordan gjenbruke hageavfall med kompostkvern

Bosch AXT 25 TC

Bosch AXT 25 TC

Et alternativ til kompostkvern kan være en kompostbinge hvor du tar vare på alt av hageavfallet. Den ferdig komposten kan brukes som gjødsel og jordforbedring i egen hage.

Kompostbinge 60x60x95cm

Kompostbinge 60x60x95cm

6. Hagesekk til hageavfall

Har du ikke plass til en kompostkvern eller kompostbinge og må kaste hageavfallet på gjenbruksstasjoner, da er dette redskapet for deg!

Aldri mer store og uhåndterbare plastsekker som revner og ryker. En hagesekk står støtt og er langt enklere å bære med seg rundt. Velger du en pop-up hagesekk tar den også minimalt med oppbevaringsplass. Sørg bare for å kjøpe en stor nok hagesekk som rommer både gress, blomster og løv, og med solide nok håndtak.

Fiskars Ergo Pop-Up Bag S 73L

Fiskars Ergo Pop-Up Bag S 73L

Gardena Mobile Garden Cart 70kg

Gardena Mobile Garden Cart 70kg

7. Ugressfjerner mot ugress

Lite er vel mer irriterende enn ugress som presser seg frem på steder der det absolutt ikke skal være. Ved hjelp av en ugressfjerner blir du kvitt ugress raskt og effektiv. Løvetann på plenen er et stort problem for mange og ved hjelp av ugressfjerner kan du enkelt få opp hele rota uten å måtte bøye deg.

Lurer du på hvordan du får en flott hage? Her kan du lese ekspertens tips til hvordan få grønt gress i hagen.

Fiskars Xact Weeder

Fiskars Xact Weeder

Fiskars Ogräsborttagare Quikfit

Fiskars Ogräsborttagare Quikfit

8. Hagesaks: Et uvurderlig hageredskap

En god hagesaks er et uvurderlig hageredskap for enhver hageeier! Den bør ha en fast plass i beltet eller i baklomma hele sommeren igjennom. Investerer du i en god hagesaks bør du kunne ha den i mange år, og velger du rett finnes det også reservedeler til hagesaksen hvis noe skulle bli slitt eller gå i stykker.

Her får du 5 tips til hvordan beskjære busker og trær.

STIHL hagesaks

STIHL hagesaks

Bosch Pro Pruner 12V (Utan Batteri)

Bosch Pro Pruner 12V (Utan Batteri)

Bonus: Trillebår

Kanskje ikke et ukjent hageredskap, men helt klart en av de viktigste. Enten du skal flytte på hageavfall, flytte på tunge jordsekker, eller flytte noe som helst rundt omkring er trillebår til stor nytte.

Robust trillebår

Robust trillebår