Shopping

Valentinsdagen 2023: 5 gavetips din utkårede

Bilde av en bukett med nydelige blomster. Blomstene er i hvit og rosa farge. På bilde ser vi også en gave med et nydelig kort. Perfekt til valentinsdagen
Valentinsdagen 2023 er rett rundt hjørnet. Vi gir deg 5 gavetips som din kjære kommer til å elske. (Foto: Colourbox)

Når er valentinsdagen 2023? Den er rett rundt hjørnet! Hva skal du kjøpe til din kjære? Her har du alt du trenger å vite om valentinsdagen.

Valentinsdagen er dagen for å feire kjærligheten og vise spesielle personer i livet ditt hvor mye de betyr for deg. Valentinsdagen må ikke bare handle om kjærligheten til kjæresten, samboeren eller ektefellen, man kan også være dagen for å vise takknemlighet ovenfor venner, barn og foreldre.

Dette er hvordan du får roser til å holde lenger.

Når er valentinsdagen 2023?

Årets valentinsdag faller som alltid den 14. februar. I år kommer selve dagen på en tirsdag noe som gir deg en ekstra mulighet til å ha det litt hyggelig i en ellers travel uke.

Er du på utkikk etter flere gavetips? Les alle våre guider på temaet her.

15 røde roser

15 flotte røde roser, perfekt som gave til en du er glad i. Bestill nå og få blomstene levert på døra 14 februar.
Bestill blomster hjem her

Hvorfor feirer vi valentinsdagen?

I følge SNL.no kan Valentinsdagen kan spores helt tilbake til antikkens Roma. Romerne feiret fruktbarhet og velstand for å vise sin takknemlighet. Senere i historien ble en kristen martyr og biskop ved navn Valentin feiret på samme dag. Den romerske biskopen ble drept for å ha viet kristne par i hemmelighet under keisertiden da ekteskap mellom kristne var forbudt.

Det var ikke før i middelalderen at valentinsdagen utviklet seg til en dag hvor man uttrykker kjærlighet og hengivenhet til sine heldig utvalgte.

SNL.no forteller videre at valentinsdagen, slik vi feirer den i Norge i dag, har ikke røtter til den kristne katolske perioden. Likt som andre dager som Halloween, morsdag og farsdag er valentinsdagen kommet til Norge med stor påvirkning fra USA og den amerikanske kulturen.

I dag feires valentindagen over hele verden ved å gi blomster, kort, gaver og romantiske middager til mennesker vi setter litt ekstra høyt.

5 gavetips til valentinsdagen

Det kan være vanskelig å finne ut hva man skal gi til sin kjære på «Alle hjerters dag». En klassiker er blomster, kort og sjokolade, men om du ønsker å gi noe litt ekstra er en konsertopplevelse eller en tur på en romantisk middag midt i blinken for mange. Vi har samlet 5 gavetips du fint kan gi kjæresten på valentinsdagen.

Det er sart tid for morsdag! Les saken vår med 10 gavetips til mamma på morsdagen.

1. Gi kjæresten blomster

Bilde av nydelige tulipaner i ulik rosafarge. en gave den kjære kommer til å elske på valentinsdagen.
Gled din kjære på valentinsdagen med en lekker bukett med blomster (Foto: Interflora)

En av de enkleste og mest tradisjonelle måtene å vise kjærligheten sin på er ved å gi en bukett med blomster. Blomster symboliserer kjærlighet og kan være en flott måte å uttrykke kjærligheten på. De mest normale blomstene på Valentinsdagen er røde roser.

For å få gaven litt ekstra spesiell kan du legge ved et lite kort med en personlig kjærlighetserklæring.

15 røde roser

15 flotte røde roser, perfekt som gave til en du er glad i. Bestill nå og få blomstene levert på døra 14 februar.
Bestill blomster hjem her

Hjerteskål fylt med blomster

Et vakkert hjerte i yndige rosa/fersken-toner er en populær gave å gi. Hjerteskålen er miljøvennlig og produsert av nedbrytbare gjenbruksmaterialer. Et godt valg rett og slett! En spesiell blomstrende hilsen til den du vil glede.
Bestill blomster hjem her

2. En romantisk middag for to

Bilde av to ulike romantiske middager du kan ta med kjæresten på valentinsdagen.
Valentinsdagen er en perfekt mulighet til å ta med kjæresten på en av byens mange restauranter. (Foto: Truestory)

En romantisk middag kan være en fantastisk gave å gi til kjæresten på valentinsdagen. Benytt muligheten og tilbring kvalitetstid sammen, koble av fra hverdagens stress med en timeout midt i uka og nyt hverandres selskap. Enten du velger å lage middag hjemme med levende lys og hjemmelaget middag eller går ut på en av byens mange restauranter, kan kvelden fort bli uforglemmelig.

4-retters middag på Nedre Foss Gård

Den gamle hovedgården på Grünerløkka har våknet til liv igjen, og det har blitt et samlingssted for uforglemmelige smaksopplevelser. Nyt en 4 retters middag med unike Nordiske smaker.
Book bord til valentins her

3. En natt på hotell

Selvom valentinsdagen er på en ukedag i år kan du også legge feiringen til en helg lenger frem i tid. En natt, eller en helg på hotell kan være den perfekte gaven og en gylden mulighet til å komme bort fra hverdagens stress, og nyte kvalitetstid sammen.

Feir valentinsdagen på hotell

Romantisk 3-retters middag, bobler, overnatting og frokost.

Velg blant over 40 av Nordic Choice’s hoteller i Norden, og nyt en romantisk kveld fylt med bobler og god mat – samt kvalitetstid med den du er glad i. Akkurat sånn som valentinsdagen bør feires
Book valentinsdagspakken her

4. Konsert eller kino

bilde av to mennesker på valentinsdagsdate på kino. De ser på en spennende film med popcorn og brus
Ta med daten på kino den 14. februar. En perfekt mulighet til å tilbringe kvalitetstid sammen. (Foto: YouWish)

Ta med kjæresten på en konsert eller kinoopplevelse på valentinsdagen. Her kan du for eksempel ta med daten på konsert med favorittartisten deres eller ta en romantisk kveld på kino. Uansett hva du velger vil dere skape et minne for livet.

Kinodate med popcorn og brus

Har du lyst til å gjøre noe avslappende og koselig med din bedre halvdel? Da vil Kinodate med popcorn og brus være midt i blinken! Len dere tilbake, åpne bruskorkene og gjør dere klare for å drømme dere vekk til en annen verden
Bestill kinobilletter her

5.Gi bort en massasje

bilde av dame som får en deilig massasje
Ta med kjæresten på en deilig massasje på valentinsdagen. (Foto: Truestory)

Hva med å gi kjæresten gavekort hos en massør? En avslappende massasje kan hjelpe partneren din med å koble helt av og redusere stress. Massasjen kan være en fin måte å vise partneren din at du tenker litt ekstra på dem og at du vil at de skal få en behagelig opplevelse.

Spadag for to i Oslo

Nyt en 60 minutters massasje for to. Opplevelsen er hos Artesia Spa i Oslo.
book opplevelsen her

Les mer på våre temasider: