Shopping

Vannpumpe: Unngå oversvømmelse i kjelleren

Bilde av en gul vannpumpe i en oversvømt kjeller hvor det også står en vaskemaskin. I trappen ned til kjelleren sitter en mann i grønn genser og venter på at vannet skal forsvinne. Vi forklarer hva en vannpumpe er, hva man bør se etter i en vannpumpe, samt hvem som burde ha en vannpumpe.
Eier du et hus med en kjeller som er utsatt for oversvømmelse? Da kan en vannpumpe være redningen for deg. Vi forklarer hva en vannpumpe er, hva man bør se etter i en vannpumpe samt hvem som burde går til anskaffelse av en. (Foto: Kärcher)

Redd for oversvømmelse i kjelleren? En vannpumpe kan være med på å hindre store skader. Vi forklarer hva du bør se etter i en slik pumpe.

Oversvømmelse i kjelleren er noe de fleste ikke ønsker seg, men som mange dessverre opplever. Heldigvis finnes det flere tiltak man kan gjøre som huseier som er med på å minske skader en potensiell oversvømmelse kan forårsake.

– Man kan kjøpe en pumpe på Biltema, Jula og så videre. Særlig om du bor på et utsatt område. De pumpene er vel så gode som våre, og det er jo en del av egenberedskapen å være forberedt, sier Hans Martin Paulsen og Martin Paulsen i Drammensregionens brannvesen (DRBV) til Drammens Tidende.

Slår seg automatisk av/på
MAKITA PF0410

MAKITA PF0410

Ytelse: 140 Liter/Min. Maks løftehøyde: 5 meter. Effekt: 400 W
Pris akkurat nå: 899 kroner
Gå til Megaflis her

En vannpumpe kan derfor være redningen dersom du skulle oppleve at vannet fosser inn. Vi forklarer hva en vannpumpe er, hva man bør se etter i en slik pumpe, samt hvem som bør gå til anskaffelse av en.

Vårt mål er å informere forbrukeren om smarte løsninger. Her kan du lese alle smarte tips og triks vi har skrevet om.

Hva er en vannpumpe?

En vannpumpe er en mekanisk enhet som brukes til å fjerne overflødig vann fra et område, for eksempel en kjeller eller en byggeplass. Den fungerer ved å suge opp vannet og deretter pumpe det ut til et annet sted. En slik pumpe kan derfor være et genialt hjelpemiddel dersom du har en kjeller som er utsatt for oversvømmelse.

Flere av vannpumpene er allerede utsolgt i noen butikker.

Slår seg automatisk av/på
Gardena Dirty Water Pump 9000

Gardena Dirty Water Pump 9000

Ytelse: 9000 Liter/timen. Maks løftehøyde: 7 meter. Effekt: 300 W
Pris akkurat nå: 825 kroner
Gå til Proshop her

Hva må man se etter i en vannpumpe?

  • Kapasitet: Kapasiteten til en pumpe refererer til hvor mye vann den kan håndtere per tidsenhet.
  • Automatiske funksjoner: Noen moderne pumper har innebygde automatiske funksjoner som gjør dem enda mer praktiske og brukervennlige. Dette inkluderer automatisk aktivering når vannivået når en viss høyde og automatisk deaktivering når vannivået synker.
  • Løftehøyde: Dette indikerer hvor høyt vannpumpen kan pumpe vannet. Dette er spesielt viktig hvis du må fjerne vann fra en kjeller eller en lavtliggende del av eiendommen din. Velg en vannpumpe med tilstrekkelig løftehøyde for å sikre at den kan flytte vannet til ønsket avløpshøyde.

  Hvem bør ha en vannpumpe?

  Vannpumper er spesielt nyttige for personer som bor i områder som er utsatt for flom eller oversvømmelser. Dette inkluderer boligeiere med kjellere, underetasjer eller eiendommer i nærheten av elver og bekker. Bedrifter og eiendomsforvaltere som ønsker å beskytte bygninger og inventar fra vannskader kan også ha nytte av vannpumper.

  utsolgt
  Kärcher SP 2 Flat

  Kärcher SP 2 Flat

  Ytelse: 6000 Liter/timen Maks løftehøyde: 5 meter. Effekt: 250 W
  Sjekk prisen her

  Les også: Slik blir du kvitt fuktig og tett luft i hjemmet. Dette er luftavfukterne som er best i test.