Best i test

Varmepumpe: Disse er best i test

Bilde av hand som holder fjernkontroll til varmepumpe. Vi har samlet vamepumper på det norske markedet som er best i test.
Best i test varmepumpe: Med høye strømpriser midt i en lang og kald vinter er en varmepumpe ingen dum investering. I følge energismart.no kan man mer enn halvere energiforbruket til oppvarming ved hjelp av en varmepumpe. (Foto: Colourbox)

En varmepumpe kan du redusere energiforbruket med mer enn 50 prosent. Disse to varmepumpene fra Mitsubishi og Toshiba er best i test!

Norges første varmepumpe ble ifølge Enova bygget allerede i 1918. Utviklingen har siden vært stor og ifølge Enova hadde hele 900 000 nordmenn sin egen varmepumpe innen 2017. Det er varmepumper av typen luft til luft som er mest brukt i norske hjem.

Og det er kanskje ikke så rart at så mange har fått øynene opp for denne type oppvarming. Ifølge Energismart.no kan man nemlig mer enn halvere energiforbruket til oppvarming ved hjelp av en varmepumpe.

Hva er en varmepumpe?

Varmepumper kommer i flere varianter, og fra kjente merker som Mitsubishi, Toshiba, Daikin, Fujitsu og Panasonic. Ifølge Forskning.no er det vanligst med varmepumper av typen luft til luft hvor innedelen henges høyt opp på veggen, men også gulvmodeller eller innebygde varmepumper er tilgjengelige på markedet. Blant varmepumper finnes det også luft til vann og avtrekksvarmepumpe (ventilasjonsvarmepumpe).

Nysgjerrig på mer som er best-i-test? Her har vi samlet alle våre best-i-test-artikler.

Hvordan fungerer en varmepumpe?

varmepumpe best i test: bilde av utvendig del av luft-luft varmepumpe
Bilde av utedelen av en luft til luft-varmepumpe Denne typen oppvarming kalles varmeflytting og er mer energismart enn oppvarmingen i mange andre former for oppvarming som kalles varmeproduksjon. (Foto: Colourbox)

Forskning.no forklarer også hvordan en luft til luft-varmepumpe fungerer og skriver:

– En varmepumpe er forskjellig fra en ovn. Ovnen lager «ny» varme, men varmepumpa henter varme som allerede fins i omgivelsene. De fortsetter med å forklare at dette gjøres ved at varmepumpen henter varme fra avtrekkslufta eller utelufta og slipper den løs inne. Dette gjør dermed varmepumpa til det vi kaller en varmeflytter. Det som gjør varmepumpa energieffektiv er det at den lager mer energi enn den bruker, og slik sparer man strøm.

Vi har tidligere avslørt hvor mye du kan spare på varmepumper: Investeringen som lønner seg, så mye sparer du på varmepumpe.

Hvor mye sparer man med varmepumpe?

Ifølge energismart.no vil en luft-luft varmepumpe være hele 3 til 5 ganger mer effektiv enn vanlig elektrisk oppvarming. Kort fortalt kan du redusere energiforbruket med mer en 50 prosent.

Få tilbud på varmepumper til ditt hjem

Sjekk om du også kan spare penger på ny varmepumpe tilpasset ditt hjem og behov. Fyll ut et skjema på kun 2 min og motta tilbud, helt gratis og uforpliktende!
Få tilbud på varmepumper her

Hvilken varmepumpe skal jeg velge?

Varmepumpe best i test: Mitsubishi Electric Hero
(Foto: Skousen)

Det vanligste er som nevnt luft til luft da disse passer i nesten alle typer boliger, men du vil få mest ut av den om du bor på steder med milde vintre eller lange fyringssesonger.

Støvsuger: Disse er best i test

Toshiba varmepumpe Daiseikai 9s 25 – Mest energismarte varmepumpe (SCOP)

Energismart har kåret de mest energismarte luft-luft varmepumpene på markedet. Her er det Toshiba – DAISEIKAI 9 25, som kåres til den mest energismarte. Når et produkt testes av Energismart vurderes det blant annet på grunnlag av utforming og testing av produktet samt dokumentasjon og data om produktet.

Toshiba Daiseikai 9s 25 på 6700 W kalles en toppmodell fra Toshiba. Med en SCOP (årsvarmefaktor) på hele 5,3 er varmepumpen suverent best i klassen når det kommer til varmeeffekt og strømsparing (klasse A+++). En SCOP på 5,3 betyr at du kan gange opp varmen du får med 5,3 i forhold til brukt strøm gjennom et år. Varmepumpen er med andre ord et veldig lurt valg om du vil spare strøm, men samtidig ha det varmt og godt hele året.

Varmepumpen, som også er ekstrem stillegående, er i tillegg spesialutviklet for varmeeffekt og besparelse i et kaldt nordisk klima. Ingen andre varmepumper kan skilte med fabrikkgaranti helt ned til -30 °C.

Best i test
Toshiba Daiseikai 9s 25 - 6700 W

Toshiba Daiseikai 9s 25 – 6700 W

Når det kommer til varmeeffekt og strømsparing er Toshiba Daiseikai 9 suverent best i klassen. Varmepumpen kommer i to størrelser og begge har markedets høyeste energiklasse, A+++ og en årsvarmefaktor (SCOP) på hele 5,3. Det betyr at du kan gange opp varmen du får med 5,3 i forhold til brukt strøm gjennom et helt år. Den er også ekstremt stillegående.
Sjekk prisen her

Mitsubishi varmepumpe Electric Hero: Best brukeranmeldelser

Best brukeranmeldelser på Prisjakt.no er det Mitsubishi Electric Hero som får. Med 5 stjerner fra 4 av 5 anmeldelser og flotte tilbakemeldinger er det ingen tvil om at brukerne er fornøyde. Det skrytes blant annet over fantastiske funksjoner og om en effektiv pumpe som varmer godt opp i flere etasjer.

– Veldig bra pumpe og bruker ikke mye strøm, lyder en av tilbakemeldingene på nettsiden. I en annen av kommentarene kommer det frem at personen har eid varmepumpen i nesten et år og er veldig imponert.

– Følger nøye med energiforbruket og LN25an har bidratt til en kraftig nedgang i vintersesongen (bor i Midt-Sverige), lyder en annen av kommentarene.

Årets høyeste strømpriser: Hvordan bytte strømselskap

Dette er den mest driftsikre og lydløse varmepumpen Mitsubishi noensinne har utviklet. Et elegant design i høyglans og valget mellom 4 forskjellige farger gjør også at du enkelt finner den som passer best inn i hjemmet. For hver 1 kWh får du mer en 5 kW varme tilbake. HERO kan klare også ekstremt kalde temperaturer og helt ned til minus 35 grader.

Best brukeranmeldelser
MITSUBISHI LN25 Kaiteki (Hero), Varmepumpe

MITSUBISHI LN25 Kaiteki (Hero), Varmepumpe

Energiklasse: A+++
SCOP: 5.2
Lydnivå på innendørsenhet: 19 dB
Sjekk prisen her