Shopping

Varmepumpe: Disse er best i test og så mye sparer man

Bilde av hand som holder fjernkontroll til varmepumpe. Vi har samlet vamepumper på det norske markedet som er best i test. Vinneren er fra Mitsubishi og Toshiba.
Har du bestemt deg for at det er en varmepumpe som skal få stå for oppvarmingen hjemme? Det er ingen dum idé! Ifølge energismart.no kan man mer enn halvere energiforbruket til oppvarming ved hjelp av en varmepumpe. Vi forklarer hvordan en varmepumpe fungerer og hvilke som er best i test. (Foto: Colourbox)

Med en varmepumpe kan du redusere energiforbruket med mer enn 50 prosent. Disse to varmepumpene fra Mitsubishi og Toshiba er best i test!

Er du på utkikk etter en varmepumpe og lurer på hvilke som er best i test? Vi har funnet svaret og under finner du luft til luft-varmepumpene som både er de mest energieffektive testvinnerne samt brukernes favoritt! Vi har hentet testvinnerne fra pålitelige kilder som både ser på strømbruk, lyd, bærekraft og energieffektivitet når vinnerne kåres.

Lurer du på mer angående varmepumper? Her samler vi alle varmepumpe-artiklene våre, og svarer på alt fra strømbruk, hvilke du kan få støtte til og pris på montering.

Toshiba varmepumpe: Best i test er Daiseikai 9s 25

Energismart har kåret de mest energismarte luft-luft varmepumpene på markedet. Her er det Toshiba – DAISEIKAI 9 25, som kåres til den mest energismarte.

Med en SCOP (årsvarmefaktor) på hele 5,3 er varmepumpen suverent best i klassen når det kommer til varmeeffekt og strømsparing (klasse A+++). En SCOP på 5,3 betyr at du kan gange opp varmen du får med 5,3 i forhold til brukt strøm gjennom et år.

Fyre med ved eller bruke varmepumpe? Vi avslører hva som gir billigst oppvarming i vinter!

Best i test
Daiseikai 9s 35 hvit varmepumpe - Toshiba

Daiseikai 9s 35 hvit varmepumpe – Toshiba

Når det kommer til varmeeffekt og strømsparing er Toshiba Daiseikai 9 suverent best i klassen. Den er også ekstremt stillegående.
Energiklasse: A+++
SCOP: 5,3.
Pris akkurat nå: kroner

Mitsubishi varmepumpe: Blant de beste i test og best brukeranmeldelser

Mitsubishi Electric Hero er både en av varmepumpene som er best i test og mest energieffektive hos Energismart, men også varmepumpen som får flest stjerner Prisjakt.no. Den får 5 stjerner av totalt 4 av 5 anmeldelser. Det skrytes blant annet over fantastiske funksjoner og om en effektiv pumpe som varmer godt opp i flere etasjer.

– Følger nøye med energiforbruket og LN25an har bidratt til en kraftig nedgang i vintersesongen (bor i Midt-Sverige), lyder en av anmeldelsene.

Vi svarer: Hvor mye strøm bruker en varmepumpe?

Best brukeranmeldelser
MITSUBISHI ELECTRIC KAITEKI 6300 VARMEPUMPE HVIT

MITSUBISHI ELECTRIC KAITEKI 6300 VARMEPUMPE HVIT

Energiklasse: A+++
SCOP: 5.2
Lydnivå på innendørsenhet: 19 dB
Pris akkurat nå: 17 409 kroner
Gå til Megaflis her

Bosch – Climate 8100i/9100i: Gode skussmål hos flere

Bosch Climate er blant varmepumpene som er best i test hos både Energismart og Folksam, og hos sistnevnte blir den kalt «bra valg». Folksam skriver at de gjennomfører testen for å hjelpe deg som forbruker med å ta et godt valg når det gjelder effektivitet og funksjon og de sammenligner varmepumpene både når det kommer til miljø og bærekraft.

Bosch Climate 9100i-Set 85 HE

Bosch Climate 9100i-Set 85 HE

Energieffektivitetsklasse varme: A+++
Energimerke kaldt klima: A+
Kapasitet (kW): 6,5
Årsvarmefaktor (SCOP): 5,1
Maksimalt lydnivå ute (dBA): 48
Pris akkurat nå: 25 288 kroner
Gå til VVSkupp her

Wilfa varmepumpe: En av de beste i test

En annen varmepumpe på listen til energismart er Wilfa Svalbard Extreme. Med en Scop på 5,1 og energimerke på A+++ gjør også denne seg fortjent til å bli kalt en av de mest energismarte luft-luft-varmepumpene på det norske markedet av nettsiden som er et prosjekt under Naturvernforbundet.

Blant de mest energieffektive
Wilfa Svalbard Extreme inne- og utedel

Wilfa Svalbard Extreme inne- og utedel

Energiklasse: A+++
SCOP: 5,1
– 7,2 kW –

Hvor mye strøm bruker en varmepumpe?

Ifølge energismart.no vil en luft-luft varmepumpe være hele 3 til 5 ganger mer effektiv enn vanlig elektrisk oppvarming. Kort fortalt kan du redusere energiforbruket med mer en 50 prosent.

Når man snakker om varmepumpers effektivitet bruker man med det som kalles «COP» (varme-effektiviteten) og «SCOP»(årseffektivitet). Har en varmepumpe en SCOP på 5,3 betyr dette at om du, under optimale forhold, bruker 1 kWh strøm,  får 5,3 kWh med varmeenergi.

Hva er en varmepumpe?

Varmepumper kommer i flere varianter, og fra kjente merker som Mitsubishi, Toshiba, Daikin, Fujitsu og Panasonic. Ifølge Forskning.no er det vanligst med varmepumper av typen luft til luft hvor innedelen henges høyt opp på veggen, men også gulvmodeller eller innebygde varmepumper er tilgjengelige på markedet. Blant varmepumper finnes det også luft til vann og avtrekksvarmepumpe (ventilasjonsvarmepumpe). Visste du forresten at disse varmepumpene får du Enova-støtte til?

Uforpliktende tilbud på varmepumpe
Få tilbud på varmepumper til ditt hjem

Få tilbud på varmepumper til ditt hjem

Sjekk om du også kan spare penger på ny varmepumpe tilpasset ditt hjem og behov. Fyll ut et skjema på kun 2 min og motta tilbud, helt gratis og uforpliktende!
Få tilbud på varmepumper her

Hvordan fungerer en varmepumpe?

Forskning.no forklarer også hvordan en luft til luft-varmepumpe fungerer og skriver:

– En varmepumpe er forskjellig fra en ovn. Ovnen lager «ny» varme, men varmepumpa henter varme som allerede fins i omgivelsene. De fortsetter med å forklare at dette gjøres ved at varmepumpen henter varme fra avtrekkslufta eller utelufta og blåser den inn i hjemmet ditt. Dette gjør dermed varmepumpa til det vi kaller en varmeflytter. Det som gjør varmepumpa energieffektiv er det at den lager mer energi enn den bruker, og slik sparer man strøm.

Hva er prisen på montering av en varmepumpe?

Hvilken varmepumpe skal jeg velge?

Det vanligste er som nevnt luft til luft da disse passer i nesten alle typer boliger, men du vil få mest ut av den om du bor på steder med milde vintre eller lange fyringssesonger.