Shopping

Varmepumpe pris: Dette koster montering

Bilde av person som installerer en luft til luft-varmepumpe med blå hansker og et skrujern. Vi forteller hvor mye det koster å installere og montere en luft til luft-varmepumpe.
Luft til luft-varmepumper er det vanligste i norske hjem, og kan mer enn halvere strømforbruket på oppvarming. Vi forteller hvor mye det koster å montere en varmepumpe i hjemmet. (Foto: Colorbox)

Vurderer du å gå til innkjøp av en varmepumpe, men usikker på pris? Vi forteller hvor mye det koster å montere en luft til luft-varmepumpe.

Enten det er en varmepumpe fra Mitsubishi, Daikin eller Toshiba du er på utkikk etter vil det koste litt å få den montert. Hvor mye det er snakk om varierer ut fra hvilken type varmepumpe du skal ha montert. Mest brukte varmepumper i Norge er luft til luft-varmepumper så det er disse vi har tatt som utgangspunkt i denne artikkelen.

Oppvarming er den største strømslukeren og kan stå for så mye som opptil 80% av strømkostnadene i et hjem, og med tanke på dette har vi tidligere skrevet om hvorfor du bør vurdere en varmepumpe og at du kan mer enn halvere strømforbruket med en varmepumpe. Med det tatt i betraktning lurer kanskje flere på hva en varmepumpe koster? Vi forklarer!

Lurer du på mer angående varmepumper? Her samler vi alle varmepumpe-artiklene våre, og svarer på alt fra hvilke som er best i test og strømbruk.

Kan man montere en varmepumpe selv?

Først og fremst kan vi ta for oss et spørsmål kanskje flere har stilt seg, «er det lov å montere en varmepumpe selv?» Det kan jo være fristende å spare noen kroner på installasjon om man er såpass teknisk kyndig at en tror at en klarer det selv, men med mindre du er autorisert fagpersonell med F-gass-sertifisering så er svaret nei.

Det er riktignok flere elektrikere som er autorisert og som man kan bestille til oppgaven, men merk at garantien på varmepumpen bare gjelder om installasjonen gjennomføres av en autorisert installatør.

Fyre med ved eller varmepumpe? Vi avslører hva som er billigst oppvarming i vinter!

Uforpliktende tilbud på varmepumpe
Få tilbud på varmepumper til ditt hjem

Få tilbud på varmepumper til ditt hjem

Sjekk om du også kan spare penger på ny varmepumpe tilpasset ditt hjem og behov. Fyll ut et skjema på kun 2 min og motta tilbud, helt gratis og uforpliktende!
Få tilbud på varmepumper her

Hvor mye koster det å montere en luft til luft-varmepumpe?

Å montere en standard luft til luft-varmepumpe koster normalt rundt 5000-6000 kroner, men kan også koste mer. Om du for eksempel vil ha det som kalles multisplitt, som vil si en varmepumpe med flere innedeler, vil det koste noen tusenlapper mer og komme opp i 8000 – 9000 kroner.

Disse varmepumpene er mest energieffektive og best i test.

Enova anslår altså at den totale prisen på både varmepumpe og montering kan komme på 18-30 000 kroner, alt etter hvilken type varmepumpe du velger. Forskjellene i pris på de forskjellige varmepumpene går gjerne på hvorvidt varmepumpen har tidsstyring og temperaturkontroll eller bare vanlig termostat. Monteringen vil vanligvis ta noen timer og en varmepumpe vil gjerne vare i 12-15 år.