Shopping

Vaskemaskin: Disse er best i test

Kvinnehender stiller inn ny vask på vaskemaskin-panel.
Vaskemaskiner har blitt en viktig del av hjemmet. Det er derfor viktig å finne en som funker best for ditt bruk. Vaskemaskinene fra Miele, Electrolux og LG er blant de beste maskinene på markedet. Her finner du en oversikt over maskinene som er best i test. (Foto: Colourbox)

Vaskemaskin fra Miele, Electrolux og LG er blant de beste på markedet. Her finner du vaskemaskinene som er best i test.

En vaskemaskin er en nødvendighet i de fleste husholdninger og mange bruker tid og energi på å finne den vaskemaskinen som passer best til deres bruk. Enten det er vaskekapasitet, resultat etter vask, støynivå eller plass som er viktigst for deg, finner du her maskiner som er kåret til best i test i ulike kategorier.

Når vaskemaskinene er testet er det lagt spesielt vekt på vaskeresultat, skylling, sentrifuge, vasketid, lydnivå og hvor enkel maskinen er å bruke.

Er du nysgjerrig på flere best i test-vinnere? Sjekk ut vår samleside her.

LG vaskemaskiner er best i test

Det er vaskemaskinene fra LG som vinner desidert flest tester, og troner øverst på listen hos Wirecutter (NY Times), Tom’s Guide og Pricerunner.se.

Testvinneren har en vaskekapasitet på 9 kilo, trommelvolum på 68 liter og sentrifuge på opptil 1400 omdreininger i minuttet. Lydnivået ligger på 73 desibel og maskinen har i tillegg dampfunksjon.

Best i test
LG vaskemaskin

LG vaskemaskin

Frontmatet vaskemaskin med vaskekapasitet på 9 kilo. Energiklasse B.

– Dette er en vaskemaskin som har en god pris sammenlignet med funksjoner og prestasjon, skriver Pricerunner.se og avslører at vaskeresultatene leverte over all forventning.

I testen vasket Pricerunner barneklær der det hadde skjedd en liten toalett-ulykke. Klærne ble vasket på 40 grader uten skyllemiddel og kom ut igjen helt rene – og helt uten lukt.

– Dette imponerte oss stort!

Les også: Dette er de beste kaffetrakterne på markedet

Miele W1 er det beste premiumvalget

Miele står sterkt som hvitevareprodusent i Norge – og ikke uten grunn. Det er Mieles W1 Excellence-maskiner som blir trukket frem som «beste premiumvalg» hos Wirecutter (NY Times). Hos Pricerunner.se kommer Miele W1 på en tredjeplass, etter LG og Electrolux, men får 4 av 5 mulige poeng.

– Dette er en vaskemaskin i premiumklassen når det kommer til brukervennlighet og kvalitet på produktet, skriver Pricerunner og legger til at konstruksjonen av vaskemaskinen er svært gjennomtenkt.

Miele W1 er en produktgruppe med flere vaskemaskiner og her kan du velge den maskinen som passer best for ditt bruk og din prisklasse.

Beste premiumvalg
Miele vaskemaskin

Miele vaskemaskin

Vaskekapasitet på 8 kilo og TwinDos automatisk vaskemiddeldosering.
Beste premiumvalg
Miele vaskemaskin

Miele vaskemaskin

Vaskekapasitet på 7 kilo.
Electrolux

Electrolux

Denne maskinen ble rangert på andreplass hos Pricerunner.se

Les også: Dette er den beste elektriske tannbørsten

Electrolux er best i kombinert vask og tørk

De siste årene har det blitt svært populært å bytte ut den tradisjonelle vaskemaskinen med en maskin som kombinerer både vask og tørk. Ikke så rart da de nye kombimaskinene sparer deg for både plass, penger og tid.

Flere av de store hvitevareprodusentene lager kombimaskiner, men det er Electrolux og deres PerfectCare 900-serie som stikker av med tittelen «best i test» hos Råd och Rön. I testen bemerker de at kombimaskinene ikke klarer å levere på nivået til en vanlig vaskemaskin og tørketrommel, men at det fungerer som en nødløsning om du bor trangt.

Beste kombimaskin
Electrolux kombivaskemaskin

Electrolux kombivaskemaskin

Trenger du ny oppvaskmaskin? Sjekk ut vår best i test-sak her.