Shopping

Vektdyne gir lengre og bedre søvn

barn og far som sover tungt med vektdyne. vektdyne bedrer søvnen med en rekke tilfeller.
En vektdyne kan hjelpe personer med søvnproblemer med å komme til ro, slappe av og til å få en bedre og lengre søvn. (Foto: Prinsess)

Sover du dårlig? Da kan en vektdyne være løsningen. Flere studier viser at vi sover bedre med vekt på kroppen. Vi har samlet et stort utvalg vektdyner slik at du får søvnen du trenger.

En vektdyne har en bevist effekt på søvn. God søvn er nødvendig for at både kroppen og hjernen skal komme seg. Man kan på mange måter tenke på søvn som et biologisk behov på lik linje med å spise. Mat er nødvendig for at kroppen skal vokse, reparere og fungere best mulig. Det samme gjelder søvn. 

Vektdyne gir bedre søvnkvalitet gjennom natten

En vektdyne er en ekstra tung dyne, som med en vekt på opptil 15 kilo bidrar til bedre søvn. Dynen skaper et jevnt press på kroppen som initierer en belastning med positiv effekt som kan bidra til bedre søvnkvalitet. 

Sliter du med å sove? Da kan du teste disse triksene (vi nevner blant annet vektdyne).

Trykket mot kroppen fører til økt frigivelse av hormoner som bidrar til å skape velvære samtidig som nivået av stresshormoner faller og søvnhormonet øker. Vektdynene kan hjelpe personer med søvnproblemer, angst og stress til å kjenne ro, få hvilepuls og til å få en bedre og lengre søvn hver natt. 

Vektdyne brukes som behandlingstilbud på sykehus

I 2020 ble vektdyne tatt inn som et behandlingstilbud ved psykiatrisk akuttavdeling ved Oslo universitetssykehus (OUS).

– Det er mange som kan ha godt av vektdyne i behandlingen. Felles for dem alle er at de har uro i kroppen eller angst, at de mangler god selvregulering av følelseslivet, forteller fag- og forskningsleder ved OUS, Trine Lise Bakken.

Her samler vi alle våre artikler om søvn

Vektdyner fra Høie, fra 5 kg

En helt unik og ny type vektdyne med en unik vektsone sentrert midt på dynen. På denne måten får du tyngden fordelt der du trenger den, samtidig som du unngår unødvendig vekt rundt hals og nakke.
Sjekk prisene her

Ved å bruke vektdyne kan altså nattesøvnen både forbedres og øke flere nivåer i kvalitet. I tillegg reduserer vektdynen sjansen for oppvåkning og avbrutt søvn om natten. Dynen har i tillegg en beroligende og søvngivende dokumentert effekt. 

De fleste vektdynene er myke og svale i temperatur. Noe som gjør at dynene kan brukes gjennom alle sesonger. 

Dyr strømregning? Dette er de mest energieffektive vedovnene nå

Flere positive effekter ved å bruke vektdyne fremfor vanlig dyne

I tillegg til at forskning viser at en vektdyne hjelper med dypere søvn, viser den også at dynen kan bidra til mindre stress og angst. Dette er noe av det som gjør den perfekt for deg som sliter med dårlig søvn. 

– Vekten av dynen setter nervesystemet ditt i «hvilemodus» og reduserer symptomene på angst, som økt hjerterytme og pust. Dette gjør at du føler deg roligere, skriver Penn Medicine, forskningsinstituttet ved University of Pennsylvania.

Cura of Sweden Pearl Classic Tyngdeteppe 150x210cm (9kg)

Cura of Sweden Pearl Classic Tyngdeteppe 150x210cm (9kg)

Velg vektdyne etter din egen kroppsvekt

Når du skal velge en dyne må du først og fremst vite din egen kroppsvekt. Vi anbefaler å velge en vektdyne som tilsvarer 10 til 15 prosent av kroppsvekten din. Vektdynene fylles med små glassperler i høy kvalitet som skaper et mykt trykk over hele kroppen

Om du ønsker mer energi eller vil oppnå en dyp søvn, kan du altså ha effekt ved bruk av en vektdyne. Utvalget vektdyner er stort, og det finnes en rekke ulike modeller i ulike prisklasser. Hvilket vektteppe du velger kan ha en stor betydning for hvor stor effekt og innvirkning dynen vil ha på søvnen din. 

Zenkuru vektdyne

Zenkuru vektdyne

Fås fra 5 til 15 kg.
Sjekk prisen her

Cura vektdyne: Bestselger fra Sverige

Cura of Sweden Pearl Classic Tyngdeteppe 150x210cm (7kg)

Cura of Sweden Pearl Classic Tyngdeteppe 150x210cm (7kg)

Les mer på våre temasider: