Reise

Packraft: Disse er best i test

Stadig flere får øynene opp for padling i Norge, og over hele landet finnes det muligheter for både organiserte kurs og padleturer. Her finner du packraftene som er best i test.
Packraft: Stadig flere får øynene opp for padling i Norge, og over hele landet finnes det muligheter for både organiserte kurs og padleturer. Her finner du packraftene som er best i test. (Foto: Colourbox.com)

Planlegger du å oppleve Norge i packraft i år? Her er våre anbefalinger til den mobilen båten, og hvilke som er best i test!

Lars Monsen gjorde for alvor Packraft populært da vi ved flere anledninger så han padlende på en i «Monsen på villspor». Vi fikk også et innblikk i hvor portabel minikopien av en raftingbåt er, da han raskt plukket sin opp fra bagasjen. Vi har samlet en oversikt med utvalgte som er best i test samt anbefalinger til årer og utstyr en trenger.

Oppblåsbar packraft: Monsen på tur

Gjennom turene til Lars Monsen fikk vi også se hvor mye lettere det kan være å gjennomføre turer ved å variere mellom vann og land. Med en hund i front ga Monsen oss også en pekepinn på hvor mye du faktisk får plass til i en oppblåsbar kajakk. Vi har også laget en guide til Hvordan velge riktig kajakk.

Annonselenke

Store fordelen: Tar lite plass

I takt med kajakkens økende popularitet etter coronautbruddet, har stadig flere også fått øynene opp for Packraft. Fremkomstmiddelet som best kan beskrives som kajakkliknende båter du enkelt blåser opp på land, og som takler alt fra blikkstille vann til heftige stryk.

Packraft er bredere enn kajakker, noe som åpner for at man enkelt kan ta med seg både ryggsekk og hund om bord. I tillegg oppleves de gjerne som mer stabile når de ligger i vannet samt enklere å manøvrere.

De fleste packrafter veier mellom to og fire kilo, og kan enkelt pakkes ned til sovepose-størrelse. Det vil si at fremkomstmiddelet er svært lett. Deretter festes den til sekken slik at du enkelt kan bære den med deg over lange avstander.

Bål og bålforbud: Når kan du tenne bål trygt

Packraft test: Disse er best i test

Med Norges vakre fjorder, vann og hav er det flust med nydelige turer å ta med packraft. En packraft er ikke bare lett å ha med seg på transport, men også i sekken på skogs- eller fjellturene du planlegger.

Vil du lese flere best-i-test-saker som denne? Her finner du alle våre best-i-test-artikler.

Det finnes mange forskjellige modeller enten du vil ha billig eller investere litt. Under har vi samlet to packrafter som begge er kåret til best i test og som flyter godt på vann og elv.

Best pris:

Det anerkjente amerikanske sportsmagasinet/ nettstedet Gearjunkie.com, som skriver og tester sportsutstyr for millioner av lesere har også testet båtene. De endte med å kåre Kokopelli XPD til beste budsjett-packraft/ raft som har best i pris.

Elsykkel: Disse er best i test

Dette er type laget for én person og for friluftsentusiaster som liker godt en trygg, holdbar og stabil båt. Den er også stor nok til personer som har med seg mye turutstyr.

Testvinner packraft som er best i pris:

Kokopelli XPD Packraft

En robus og meget god packraft laget med samme design og utforming som den kjente Rouge-lite båten, kjent for å være stabil og letthåndterlig.
Kjøp packraften som vant «best i pris» her

Beste tomannsraft:

Packraft MRS Microraft XL Grønn blir kåret til «beste tomannsraft» av Velgenklere.no. Om avgjørelsen skriver de «Denne modellen er perfekt om du ønsker ekstra plass, eller planlegger raftingtur med en venn».

De kan også fortelle at den beskrives som «praktisk og får mye skryt av forbrukerne for sin gode kvalitet». Dette er også markedets største packraft.

Populær bestselger

Packraft MRS Microraft XL Grønn m/avtagbart Spruttrekk

Denne populære bestselgeren er perfekt om du trenger ekstra stor kapasitet. Takket være målene 169x179x295x33x90 cm og kapasiteten på over 200 kilo, er dette markedets største packraft.
Bestill packraft hos Jakt & Friluft.

Viktig med riktig åre

Når du skal velge åre til packraft er det viktig å tenke på at du mest sannsynlig skal bære den med deg og kunne pakke den sammen. De fleste padleårer til packraft er derfor i flere deler og har lav vekt for å sikre at den er lett å frakte med seg. 

Velg riktig åre
Annonselenke

Utstyret du bør ha med på tur med packraft

På jakten etter opplevelser eller skjulte perler er det enkelte ting du ikke må glemme å ha med deg. Her er utstyret som gjør turen så sikker og komfortabel som mulig:

Praktisk utstyr

Utstyret du bør ha med på packraft tur

Annonselenke