Aktiv

Packraft: Disse er best i test i 2024

Bilde av person ute på tur med en rød packraft ned et stryk i Norge. Kledd i en blå redningsvest. Her finner du packraftene som er best i test.
Stadig flere får øynene opp for padling i Norge, og over hele landet finnes det muligheter for både organiserte kurs og padleturer. Her finner du packraftene som er best i test. (Foto: Colourbox.com)

Planlegger du å oppleve Norge med packraft i år? Her er våre anbefalinger til den mobilen båten, og variantene som er best i test i 2024!

Lars Monsen gjorde for alvor packraft populært da vi ved flere anledninger så ham padlende på den oppblåsbare kajakken i «Monsen på villspor». Vi fikk også et innblikk i hvor portabel minikopien av en raftingbåt er, da han bar den med seg på tur.

Vi har tatt en titt på de populære båtene og samlet en oversikt med ulike packrafter som er best i test i 2024.

Vil du lese flere best i test-saker, flere produkt anbefalinger eller utstyr du trenger til tur finner du vår sport og friluft-side her.

Vi har også laget en guide til hvordan du velger riktig kajakk.

Packraft-test: Disse er best i test i 2024

Med Norges vakre fjorder, vann og hav er det flust med nydelige turer å ta med packraft. En packraft er ikke bare lett å ha med seg på transport, men også i sekken på skogs- eller fjellturene du planlegger.

Det finnes mange forskjellige modeller enten du vil ha billig eller investere litt. Under har vi samlet to packrafter som begge er kåret til best i test og som flyter godt på vann og elv.

Packraft fra Alpacka: Best i test i 2024

Det anerkjente amerikanske sportsmagasinet Gearjunkie.com, som skriver og tester sportsutstyr for millioner av lesere, har også testet de oppblåsbare båtene. De endte med å kåre packraften Alpacka Expedition til best i test i 2024.

– Hvis du bare skulle eie én packraft for resten av ditt liv ville ikke Expedition vært et dårlig valg – ettersom den var den beste i vår test, skriver de.

Bål og bålforbud: Når kan du tenne bål trygt

Best i test
Alpacka Expedition

Alpacka Expedition

Packraften Kokopelli XPD er «beste budsjettvalg» i 2024

Gearjunkie ender også, for tredje år på rad, med å kåre packraften Kokopelli XPD til beste budsjett-packraft. Dette er med andre ord packraften for deg som ser etter en packraft som er billigere og hvor du får mye for pengene.

– Basert på designet til Kokopelli’s Rogue-Lite og laget med et kraftig materiale er XPD-en en budget-rafte som virkelig tåler en støyt, skriver de om packraften.

De fortsetter med å skryte av at denne er et kupp når man måler den opp mot andre packrafter i samme klasse. De liker at med denne sitter man høyere oppe fra vannet, og anbefaler den til de som ikke bryr seg om å ha en kjempelett båt og som vil teste ut packrafting. Packraften mener de også passer best for de som drar på tur med bil og ikke skal ha med seg packraften i ryggsekken.

«beste budsjettvalg»
Kokopelli XPD Packraft

Kokopelli XPD Packraft

Packraft som egner seg til bruk året rundt og med en lastekapasitet på 136 kg. Laget i slitesterke materialer. Innvendig: 130 cm x 39 cm. Pakket: 63,5 cm x 21 cm.
Sjekk prisen her

«Mest holdbare» packraft: Kokopelli Recon

Gearjunkie gir flere forskjellige stempel og kårer også forskjellige packrafts til best i test i forskjellige kategorier. Dette gjør det enklere å velge en packraft som passer til akkurat ditt bruk.

En allsidig packraft er kanskje ikke det du bør være ute etter om du utelukkende kommer til å kjøre ganske hardt med packraften din, eller den for eksempel kan bli skadet under frakt. Om du trenger en holdbar packraft for eksempel, mener Gearjunkie at den mest holdbare de har testet i 2024 er Kokopelli Recon Self-Bailing.

– Ser du for deg å suse ned litt mer utfordrende stryk, spør nettsiden, da mener de du trenger denne packraften. Båten er ikke blant de letteste og Gearjunkie skriver derfor at den ikke anbefales til deg som vil bære båten med deg på ryggsekken.

Den eneste treningen du trenger

«Mest holdbare»
Kokopelli Recon packraft

Kokopelli Recon packraft

Materiale: PVC. Antall personer: 1. Lengde: 229 cm. Bredde: 94 cm. Vekt: 8,2 kilo.
Sjekk prisen her

Elsykkel: Disse er best i test

Best i test: Alpacka Raft Classic

Den uavhengige nettsiden Treelinereview tester produkt med målet om å gjøre valget om rett produkt for brukeren riktig fra første stund – dette for å minste overforbruk, skriver de.

De har testet testvinneren Alpacka Raft Classic flere ganger. Både på turer over flere dager og samtidig som de har testet andre av de smarte oppblåsbare båtene. Når de i 2023 kårer dette til den beste packraften er det med andre ord god grunn til å stole på at dette er en veldig god packraft.

– Vår konklusjon er at den beste packraften for de aller fleste padlere er Alpacka Raft Classic, skryter de. De mener dette er båten for deg som vil ha en båt du kan bruke til de fleste turer.

Best i test
Alpacka Raft Classic

Alpacka Raft Classic

Oppblåsbar packraft: Som i Monsen på tur

Gjennom turene til Lars Monsen fikk vi også se hvor enkelt det kan være å gjennomføre turer ved å variere mellom vann og land. Med en hund i front ga Monsen oss også en pekepinn på hvor mye du faktisk får plass til i en oppblåsbar kajakk.

I takt med kajakkens økende popularitet etter coronautbruddet, har stadig flere også fått øynene opp for packraft. Fremkomstmiddelet, som best kan beskrives som kajakk-liknende båter, takler alt fra blikkstille vann til heftige stryk.

Packraft er bredere enn kajakker, noe som åpner for at man enkelt kan ta med seg både ryggsekk og hund om bord. I tillegg oppleves de gjerne som mer stabile når de ligger i vannet samt enklere å manøvrere.

De fleste packrafter veier mellom to og fire kilo, og kan enkelt pakkes ned til sovepose-størrelse. Det vil si at fremkomstmiddelet er svært lett. Deretter festes den til sekken slik at du enkelt kan bære den med deg over lange avstander.

Viktig med riktig åre til packraft

VI pleier ikke vanligvis å legge ved ekstrautstyr i best i test-guidene våre, men når du skal velge åre til packraft kan du ikke kjøpe hvilken som helst åre. Her er det viktig å tenke på at du mest sannsynlig skal bære den med deg og at du derfor må kunne pakke den sammen. De fleste padleårer til packraft er derfor i flere deler og har lav vekt for å sikre at den er lett å frakte med seg. 

Overraskende forskningsfunn om fuglesang

Åre til packraft
Vega Designs

Vega Designs

Adventure 4-delt Padleåre på 230 cm. Åren er enkelt konstruert og består av 4 deler som settes sammen før bruk. I demontert tilstand tar denne åren liten plass.
Sjekk prisen her

Les mer på våre temasider: