Smarte tips

Video: Hvordan sminke øyenbryn naturlig på 1-2-3

3 bilder av feil og riktig sminking av øyenbryn på kvinne med mørke bryn, mørkt hår og kost i handen.
Ved hjelp av disse triksene sminker du øyenbrynene naturlig og enkelt i en fei. Vi går o dybden på produkt og teknikk samt forklarer hvilke sminketabber mange gjør og hvordan du kan unngå de. (Foto: ABC Brand Studio)

Hvordan sminke øyenbryn? Vi forklarer og viser, både steg-for-steg og i video, hvordan du sminker naturlige øyenbryn på 1-2-3.

Øyenbryn – akilleshælen til sminkerutinen. Her kan det både briste og bære hvor fornøyd du blir med resten av sminken. Mange sier det er det viktigste de gjør i sminkerutinen sin og at de føler seg nakne uten å ha sminket øyenbrynene. Noen hevder brynene rammer inn ansiktet og andre vier de lite til null oppmerksomhet.

Uansett hvilken kategori du plasserer deg selv i er én ting sikkert og det er at øyenbryn, for de aller fleste, er noe de aldri føler seg utlært på. Ikke bare endrer trendene seg jevnlig, men det er gjerne også slik at en kanskje aldri føler at en helt har mestret noen spesiell teknikk for å få øyenbrynene som en vil. Vi har derfor samlet våre beste tips til hva du bør og ikke bør gjøre når du sminker øyenbrynene dine.

Her har vi samlet alle sminketips, tutorials, guider og artikler som omhandler sminke og skjønnhet

Hvordan sminke naturlige øyenbryn

Her er videoen og fremgangsmåten som lærer deg å mestre det å sminke naturlige, kjappe og enkle øyenbryn. Vi viser deg både hvilke tabber de fleste gjør, og kommer med tips til hvordan du kan sminke øyenbrynene for å slippe at de blir for mørke, definerte og strenge.

1. Et tips er å unngå å starte påføringen innerst mot nesen samt å heller ikke velge en for mørk farge. Gjør du det blir øyenbrynene fort for definerte, og du kan ende opp med et «strengt» utrykk.

2. Starter du derimot heller ytterst, lett på hånden og med lette strøk og med en farge som er litt lysere enn brynshårene dine vil du gjøre det lettere for deg selv. Da har du større kontroll. For de fleste holder det også med litt ekstra farge på «halen» på brynet, da det ofte er her folk har flest «glipper» og mangler mest hår.

3. Børst så gjennom brynene med en brynsgele og gre hårene i en naturlig «look». Har du lyse bryn, og vil ha litt ekstra farge, kan du godt gå for en brynsgele med litt farge for litt ekstra definisjon. Har du derimot mørke bryn holder det gjerne med en klar brynsgele.

Så enkelt sminker du øynene til jul

Hvilke produkt til øyenbryn

Når det kommer til produkt er det også her, som med det meste når det kommer til sminke, masse å velge mellom. Du kan sminke øyenbryn med øyenskygge, pudderprodukt, øyenbrynspen, gel, kremprodukt eller med farget gel på selve brynshårene. Dette er forskjellen på de forsljellige:

Pudder: Et øyenskygge-lignende-pudder-alternativ til øyenbrynssminke er gjerne det mest naturlige du kan velge – så sant du ikke velger en for mørk farge. Dette er et perfekt alternativ for deg med masse hår som bare trenger å fylle litt i mellom hårene. Gå for en farge noen nyanser lysere enn dine egne øyenbrynshår og påfør med en skrå øyenbrynskost. Avslutt med å gre gjennom hårene med en øyenbrynsgele for å få sminken til å sitte lenger.

Pen/ blyant: Her kan vi gjøre det enkelt og skille mellom en pen med en mer kremet og voks-aktig konsistens og en blyant som er tørr som øyenskygge. En voks-aktig pen vil ofte gi mer farge, være mer pigmentert og dermed gi et sterkere uttrykk, mens en tørr blyant ofte vil være mykere, men til gjengjeld sitte dårligere. Her er det viktig å tenke ut fra holdbarhet og hvilket utrykk du vil ha på brynene.

Gel/ krem eller dip: Disse blir nesten som å tegne på bryna med en eyeliner om du velger en for mørk farge. De er med andre ord veldig pigmenterte, men de sitter også veldig godt. Velger du riktig farge, og legger de på med en lett hånd, har du som har lite hår et produkt du vil bli veldig fornøyd med.

Tusj: Tusjene finnes i både veldig og lite pigmentert. Fordelen med disse er at de sitter godt, men også at du kan tegne på ekstra «hårstrå» med de. De er så tynne og pigmenterte at gjør du det riktig får du virkelig flotte resultat med tusjene. Men vær obs på at i de fleste tilfeller vil det ikke bli fint å bruke disse for å fylle i hele brynet.

Brynsgelé: Dette er en gelé, gjerne med en liten kost, som skal gres gjennom brynene. De kan komme i alt slags farger samt gjennomsiktig. Disse limer hårene på plass – noe som vil gjøre at øyenbrynssminken du har lagt på huden under vil sitte bedre. Her kan du også jukse til litt mer farge på brynshårene om du mangler det.

Benefit Gimme Brow+ Eyebrow Gel

Sjekk prisen her

Hvor skal brynene starte og slutte?

Har du sparsommelige øyenbryn i starten av brynene (inn mot nesen) er en enkel måte å beregne starten på øyenbrynene å legge øyenbrynspennen langs siden av neseryggen slik at brynene starter et sted mellom den innerste øyenkroken og neseryggen.

Slik velger du riktig foundation til din hud

Slutten finner du ved å holde brynspennen fra leppene, inn mot nederste punkt på neseviken (ut mot kinnene) og videre opp til ytterste øyekrok. Punktet pennen da møter brynet er der brynet skal slutte. Husk at bryn skal være søstre og ikke tvillinger. Dette betyr at de kan godt være litt forskjellige om det er slik dine naturlige bryn er. Det er helt vanlig å ha litt forskjellige bryn.

Les mer på våre temasider: