Mat og drikke

Video: Oppskrift på hjemmelaget is med en vri!

Bilde av ferdig resultat av hjemmelaget is med basilikum- eller sitronolje. Oppskriften finner du her!
Olje i is virker kanskje rart, men for å lykkes med en skikkelig myk og god iskrem bør du bruke olje! Vi gir deg oppskrift på nydelig is med en spennende vri. (Foto: ABC Brand Studio)

Oppskrift på hjemmelaget is med en spennende vri: Sitron- eller basilikumolje! Denne fløteisen imponerer, smaker nydelig og må bare prøves!

Is med sitron- eller basilikumolje. Denne er altså så god at den bare må testes! En fryd for ganen med sin fløyelsmyke tekstur og smakseksplosjon. Dette er desserten du imponerer stort med, både før og etter at du har fortalt hva den er laget av. Olje i isen høres kanskje rart ut, men skal du virkelig lykkes med en nydelig, hjemmelaget iskrem bør du bruke olivenolje.

Se video: Hjemmelaget iskrem uten iskremmaskin

Å lage iskrem er faktisk overraskende lettvint! Denne oppskriften på hjemmelaget vaniljeis med sitron- og basilikumolje lager du enkelt, og det beste er at den kan lages i god tid i forkant av selskap eller middag – for å spare tid. Har du dårlig tid finner du her 3 oppskrifter på hjemmelaget is på 1-2-3.

Oppskrift på hjemmelaget is med basilikum- eller sitronolje:

Bilde av hjemmelaget is: Fløteis med sitron- eller basilikumolje
Fløyelsmyk fløteis med sitron- eller basilikumolje smaker fortreffelig med litt sprø skinke som her på bildet.
Tid
min
Porsjoner

Prøv deg på denne spennende iskremen i sommer! Nydelig smak av urter eller sitron sammen med fløyelsmyk fløteis passer perfekt til en hver anledning eller som en herlig avkjøling i sommervarmen.

Ingredienser

  • info
  • info
  • info
  • info
  • info
  • info
  • info

Slik gjør du

Når denne er skrudd på, vil ikke skjermen din skru seg av mens du lager mat. info info Når denne er skrudd på, vil ikke skjermen din skru seg av mens du lager mat. Behold skjermen på

1.

Del vaniljestangen i to, og skrap ut de små sorte frøene

2.

Bland frøene sammen med fløten

3.

Ha i 1 teskje havsalt

4.

Varm forsiktig i en kjele til 82 grader.

5.

Skill eggeplommene fra eggehviten. 

6.

Bland inn sukkeret.

7.

Pisk egg og sukker til en luftig eggedosis.

8.

Hell eggedosisen oppi kjelen

9.

Varm opp på nytt under stadig omrøring i ca. tre minutter eller til blandingen når 82 grader.

10.

Hell blandingen over i en stålbolle

11.

Avkjøl blandingen ved å sette bollen i isbad til den når romtemperatur.

12.

Hell i sitronolje eller basilikumolje

13.

Ha i en brødform, eller annen passende form, og la den stå i fryseren over natten

Tips: Server gjerne isen med litt olivenolje over isen (som vist i videoen). Basilikum smaker også fortreffelig sammen med sprø skinke om du vil prøve det til! Ønsker du mer inspirasjon til is og desserter finner du det her.

bakebolle i stål
Rösle Skål I Rustfritt Stål Ø160x102mm

Rösle Skål I Rustfritt Stål Ø160x102mm

håndmikser
Bosch MFQ4020

Bosch MFQ4020

Hva er iskrem?

I følge SNL er is “et næringsmiddel som spises i frossen eller delvis frossen tilstand”. Store norske leksikon fortsetter med å forklare at is, eller spisesis som det også kalles, kan fremstilles på flere måter: Både med melk, fløte, bær, frukt eller konsentrat av de to sistnevnte.

Hvem oppfant is?

I følge SNL er det kineserne som har fått æren for å tilberede spiseis først. De skriver videre at det visstnok var den italienske oppdagelsesreisende Marco Polo (1254 – 1324) som tok det med hjem til Europa. Is ble raskt mote ved flere europeiske hoff, og etter at italienerne fant opp den første iskremmaskinen ble den første iskrembutikken åpnet i Paris på midten av 1600-tallet.