Fotball

VIF har presentert erstatteren til klubblegenden Østby

Aalesunds trener Lars Arne Nilsen (th) og Vålerengas keepertrener Gjermund Østby før avspark under eliteseriekampen i fotball mellom Aalesund og Vålerenga på Color Line Stadion.
(Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB)

Forrige uke kom nyheten om at keepertrener i Vålerenga, Gjermund Østby (59), slutter etter 25 år i jobben. Østby har trent en rekke toppkeepere i Vålerenga, blant annet Lars Hirschfeldt og Arni Gautur Arason.

Nå har VIF presentert hans erstatter.

Valget har falt på Lukasz Jarosinski (35).

Jarosinski ble i 2022 ansatt som keepertrener i Vålerengas utviklingsavdeling.

Nå tar han steget opp på A-laget.

– Først og fremst er jeg utrolig glad og stolt over å bli en del av trenerteamet til A-laget. Jeg har jobbet i akademiet i 2,5 år og kjenner godt til både klubben, keeperne, spillerne og trenerne. Det vil hjelpe meg veldig i oppstartsfasen av ny jobb, sier han til VIFs hjemmeside.

– Vålerenga er ikke bare en utviklingsarena for unge spillere – det er et meget godt utviklingsmiljø for trenere også, sier sportssjef Joacim Jonsson om ansettelsen.

Mange VIF-fans ble skuffet over at klubbhelten Østby måtte slutte i jobben.

Østby (59) fikk beskjed av VIF om at han ikke var med i planene for neste sesong. Da valgte han å gi seg etter 25 år i klubben.

– Det er ikke mer dramatisk enn at klubben ønsker en fornyelse. De er redd for at jeg som 60-åring ble for gammel for en treårskontrakt. De var litt redd for at jeg ikke skulle klare å holde det gående. Jeg var egentlig motivert for en ny periode, og telte etter da de kom med det argumentet. Da fant jeg ut at det er to dager på de 25 årene at jeg ikke har vært på trening med keeperne i Vålerenga. Så motivasjonen for å jobbe er fullt til stede, sa Østby til Oppland Arbeiderblad.

LES OGSÅ: Arteta med kjempenyhet til Arsenal-fansen

Publisert i samarbeid med sportsbibelen.no

Les mer på våre temasider: