Fotball

Fotballklubben Start sier ja til amerikanerne

Start sin hjemmebane. Sør Arena i Kristiansand

Fotballklubben Start er i dyp økonomisk og sportslig krise.

Les mer på våre temasider:

Det har vært stor risiko for at Start får poengtrekk og degradering til 2. divisjon om ikke fotballklubben kan vise til positiv egenkapital. Sørlandsklubben hadde tidligere i år en negativ egenkapital på 7 millioner kroner.

Stemte over avtale med amerikanske investorer

Medlemmene i Start var tirsdag kveld med å stemme over om de ønsker amerikanske investorer i klubben på et ekstraordinært årsmøte. Der gikk medlemmene inn for å inngå avtalen med amerikanerne.

Tidligere sa den lokale investoren Eivind Godtfred Sandvik at han er villig til å investere i IK Start, dersom medlemmene sier nei til de amerikanske investorene. , skriver avisen KRS.

Slik mener han at klubben kunna unngå å organiseres gjennom dual modellen, der alle kommersielle rettigheter overføres til amerikanerne. Sandvik sa han var villig til å gå inn med en million kroner, med forbehold om at flere andre også bidrar.

– Jeg er villig. Jeg og flere andre. Jeg går inn med en million og jeg vet at flere er villige til å stille med det samme beløpet. Dette får vi til, sier Sandvik til avisa.

Krevde ja fra to tredeler av medlemmene

Amerikanerne har varslet at de vil investere 40 millioner kroner i klubben gjennom en dual modell, avtalen skal gjelde for 10 år.

Minst to tredjedeler av medlemmene i Start måtte si ja til de amerikanske investorene på det ekstraordinære medlemsmøtet.