Fotball

Vurderer å trekke seg fra EM

(Foto: Javad Parsa / NTB)

Serbia fikk en tøff åpning med tap for England i åpningskampen. Nå reagerer landets fotballforbund kraftig på sanger som skal ha blitt sunget av kroatiske og albanske fans i fotball-EM.

Det har ført til at Serbias fotballforbund nå krever tøffe grep fra Uefa.

Under onsdagens kamp mellom Kroatia og Albania skal det ha blitt sunget sanger som «Drep, drep, drep serbere». Det skriver blant annet den serbiske allmennkringkasteren RTS.

Både fans fra Albania og Kroatia skal ha stått bak syngingen.

– Skandaløst

I et intervju med RTS kaller generalsekretær Jovan Šurbatović i Serbias fotballforbund oppførselen for skandaløs.

Šurbatović ber nå Uefa ta grep.

– Det som skjedde, er imidlertid skandaløst, og vi vil be Uefa om sanksjoner. Hvis ikke vil vi vurdere å ikke fortsette denne turneringen, er Šurbatović sitert på.

– Vi vil be Uefa om å straffe forbundene til begge lag. Vi ønsker ikke å delta her hvis Uefa ikke straffer dem. Hvis ikke må vi tenke på hvordan vi skal gå videre, sa Surbatovic videre.

Uefa har allerede åpnet flere disiplinærsaker mot det serbiske forbundet etter at fans viste et uønsket banner i kampen mot England søndag.

Det aktuelle banneret skal ha formidlet «en provoserende melding uegnet for en idrettsbegivenhet», het det i etterkant fra Uefa.

Fotballforbundet i Kosovo skal ha rettet en klage knyttet til serbiske flagg, sanger og bannere som formidlet «politiske, sjåvinistiske og rasistiske meldinger mot Kosovo» under søndagens oppgjør.

Kosovo erklærte uavhengighet fra Serbia i 2008, men myndighetene i Beograd anerkjenner det ikke.

Publisert i samarbeid med sportsbibelen.no

LES OGSÅ: Fagermo om ny jobb: – Det er jeg veldig glad for. Det blir moro

Les mer på våre temasider: