Mat og drikke

Oppskrift på klassisk fårikål

Klassisk fårikål servert i dyp, hvit tallerken.
Den siste torsdagen i september feires fårikål med egen festdag. (Foto: MatPrat.no)

Til et herlig måltid med klassisk fårikål trenger du ikke annet enn lammekjøtt, kål, pepper, poteter og vann.

Klassisk fårikål er en ganske enkel rett å lage, men krever litt tid. Kjøtt og kål kokes sammen med pepperkorn i en stor gryte, og serveres deretter med poteter.

Slik går du frem for å lage klassisk fårikål:

  • Del hodekål i båter.
  • Legg så kjøtt og kål lagvis i en kasserolle mens du strør salt og pepper mellom lagene. Pepperkornene kan du fint legge i en spesiell pepperholder kalt pepperkoker. De som skulle foretrekke å jevne fårikålen, kan strø 1-2 spiseskjeer hvetemel mellom hvert kjøtt- og kållag.
  • Hell på vann. Kok opp og la fårikålen trekke over svak varme til kjøttet er mørt, ca. 1 1/2-2 timer.
  • Husk at kjøtt fra sau trenger lengre trekketid enn kjøtt fra lam.

Oppskriften er hentet fra MatPrat.no.

Se video av fremgangsmåten her:

[jwp-video n=”1″]

Fårikålen serveres rykende varm på varme tallerkener. Ikke glem at nykokte poteter hører med.

Les også: Slik ble fårikål Norges nasjonalrett

Fårikålens festdag feires den 29. september 2022, siste torsdag i september. Vær med å feire med et deilig fårikål-måltid denne dagen.

Har du ikke tid til å trekke kjøttet i to timer? I trykkoker får du fårikål på bare 30 minutter

Anbefalt

Pepperkoker i stål

Bruk en pepperkoker når du vil unngå hele pepperkort i matretten. Du fyller ønsket mengde pepperkorn i beholdere, fester lokket og legger direkte i gryten.
Kjøp her for kun 49 kroner

Oppskrifter er hentet med tillatelse fra MatPrat, som utelukkende fungerer som en uavhengig kilde i artikkelen. MatPrat er ikke annonsør og har ingen tilknytning til artikkelens kommersielle innhold.