Reise

5 ting å gjøre i Bergen når det regner

(Foto: Colorbox)

Når både Yr og Storm viser alt annet enn pent vær er det ikke ute man vil være. Her er våre 5 beste tips til hva man kan gjøre i Bergen når det regner:

Omgitt av Norges to største fjorder og De syv fjell, ligger Norges nest største by. Bergen ble grunnlagt av Olav Kyrre i 1070, den gang under navnet Bjørgvin, vet å gjøre seg kjent både innenlands og utenlands.

Det er mange grunner til at turister søker seg til Bergen. En av dem er at mat- og kulturopplevelser kommer som perler på en snor. Bergen er en av få byer i verden som kan titulere seg som en UNESCO-matby.

Likevel er det noe man sjelden kommer unna på besøk i Bergen: – Regn.

I følge Bergen kommune, regnet det i 234 døgn i 2020. Den våteste måneden var januar. Derfor har vi laget en liste med 5 forslag til ting du kan gjøre i Bergen når det regner.

1. Kjenn suget i magen på badeland

På Vestkanten Badeland finner du Norges lengste vannsklie på hele 120 meter! (Foto: Vestkanten Storsenter)

Ta turen til Vestkanten opplevelser, som smykker seg med tittelen «størst i Norge på shopping og opplevelser». 

Mange foretrekker nok å leke seg i vannet på badeland enn det å være ute i regnet. 10 minutter i bil utenfor Bergen sentrum ligger Vannkanten badeland, som er en del av Vestkanten opplevelser. Her kan du virkelig kjenne på suget i magen ned Norges lengste vannsklie på hele 120 meter. Er du ute etter avslapping kan du ta det rolig i terapibasseng eller boblebad, eller for deg som liker litt av alt prøve deg på forskjellige vannsklier og basseng både innendørs og utendørs. Her er det noe for hele familien, både voksne og barn! 

Moro for store og små På Vestkanten Badeland og Storsenter. (Foto: Vestkanten Storsenter)

Frister ikke badeland finner du også Bergens største kjøpesenter med 110 butikker, spa, skøytebane, bowling, minigolf og restauranter på Vestkanten opplevelser. Her har du med andre ord noe for alle. 

Vil du bo midt i sentrum og i nærheten av alt kan du booke rom på et av Bergens mest ikoniske hotell, Hotel Norge by Scandic. Hotellet åpnet for første gang i 1885 og ble siden restaurert i 2018. Hotellet er nå moderne og en unik møteplass for både forretningsreisende, turister eller lokale som besøker en av hotellets barer eller restauranter. Book rom på Hotel Norge by Scandic her:

HOTEL NORGE BY SCANDIC
Hotell Norge By Scandic Bergen

Besøk et av Bergens mest ikoniske hotell. Åpnet i 1885 og restaurert i 2018 er hotellet nå moderne og en unik møteplass.
Book hotellrom her

2. Restauranter: Ta turen inn for verdens beste Gin

Bilde av mat fra Cornelius Sjømatrestaurant i Bergen
Bergen er UNESCO matby og har et stort utvalg restauranter. Avbildet er mat fra et av Bergens gode tilbud, Cornelius Sjømatrestaurant. (Foto: Cornelius Sjømatrestaurant)

I 2015 ble Bergen valgt til UNESCO matby. Karakteren etter Bergens første fire år som matby var «utmerket»(excellent). To av stikkordene for karakteren var innovasjon og bærekraft, noe som kan hinte om et spennende utvalg mat. Dette er ikke det eneste Bergen kan skryte av.

Bergen har nemlig verdens beste Gin. Bareksten Botanical Gin ble i 2017 vinner av dobbelt  gull, som betyr at samtlige 42 dommere gav den toppkarakter i World spirits competition.

Smak på brunsj fra litt mindre regntunge storbyer med forbokstaven «b» på Bergen Brunsj. Her kan du bestille brunsjforslag fra byer som Barcelona, Brooklyn, Berlin eller Bergen samt en egen versjon for barna. 

Dronefoto av sjømatrestauranten Cornelius utenfor Bergen. (Foto: Visit Bergen / Cornelius - visitBergen.com)

Cornelius Sjømatretaurant finner du 5-retters meny som inspireres av dagens vær. For å finne ut hvordan sjømat inspirert av regnvær smaker kan du besøke lokalene med flott utsikt, helt nede ved vannkanten på Holmen. Under finner der et forslag til opplevelse hvor dere blir fraktet med båt fra bryggen i Bergen til Cornelius Sjømatrestaurant:

Bilde av sjømatrestaurant Cornelius i Bergen

Dette er en gastronomisk opplevelse dere ikke vil glemme. Her blir dere plukket opp på bryggen og kjørt til den kjente sjømatrestauranten Cornelius på Holmen uten i fjorden. Vakker natur og nydelig mat i skjønn forening.
1195 kroner per person

Lysverket er en annen av Bergens utmerkelser, og ble i 2017 kalt restauranten som redefinerer det nordiske kjøkken av New York Times. Lysverket, som serverer moderne norsk sjømat fra Vestlandet, finner du på kunstmuseet KODE 4 midt i Bergen sentrum.

Mat fra restaurant Lysverket i Bergen
Bilde av restaurant Lysverket i Bergen med beskrivelsen: "Our catch from a morning dive in the waters off of Askøy". (Foto: Lysverket / Neo fjordic bounty / Bonjwing Lee)

3. Shopping: sol inne, regn ute

Foruten å være gode på både mat, gin og opplevelser kan Bergen skilte med et rikt utvalg butikker. På en grå regnværsdag vil et sentrum som i Bergen, hvor bykjernen er liten og butikkene ligger tett, fortsatt være ideelt for shopping. 

Det finnes i tillegg flere kjøpesenter i Bergen om du trives best innendørs når det regner. Kjøpesenter som Galleriet, Xhibition og og Sundt ligger alle rundt Torgallmenningen, midt i bykjernen. Ikke langt unna, ved Bryggen, finner du Kløverhuset og nærmere busstasjonen finner du Bergen Storsenter. 

Også verdt å nevne er Vestkanten Storsenter, Oasen og Lagunen, som alle ligger utenfor byen.

Vil du bo i nærheten av sentrum og alle kjøpesenter i Bergen kan du booke deg inn på Thon Hotel Rosenkrantz. Hotellet har en fantastisk beliggenhet på bryggen i Bergen:

Thon Hotel Rosenkrantz Bergen
Thon hotel Rosenkrantz Bergen

Bare 3 minutt fra Fløibanen finner du Hotel Rosenkrantz Bergen. Hotell med toppkarakterer av tidligere besøkende gjester!
Book rom her

4. Museum: Fra Grieg til anakonda 

Musikkpaviljongen i Bergen med museet KODE i bakgrunnen, for å se flere bilder besøk gjerne visitbergen.com.

Har du lyst til å bruke den grå regnværsdagen på litt påfyll og inspirasjon kan du ta turen til et av Bergens mange museer. 

KODE Kunstmuseer og komponisthjem består av til sammen syv museumsbygninger. Her finner du blant annet Museum Troldhaugen, hvor du besøker Edvard og Nina Griegs verden i deres Villa, komponisthytte og gravsted. Her bodde ekteparet de siste 22 somrene av Edvards liv og minnene er mange. Blant KODE museene finner du også Harald Sæverud Museum Siljustøl, Ole Bull Museum Lysøen og de gamle institusjonene Bergen Kunstmuseum og Permanenten Vestlandske Kunstindustrimuseum

Som en del av KODE, Bergens samling av museum kan du besøke Edvard Griegs hjem på Troldhaugen. (Foto: Visit Bergen / Dag Fosse – visitBergen.com)

Litt utenfor sentrum finner du også Fantoft Stavkirke og Akvariet i Bergen. Akvariet er en av Bergens største turistattraksjoner og Norges største akvarium. Her får du sett 400 arter i 60 akvarier og 1 hai-tunell. De aller fleste artene er fra den norske marine fauna og spenner seg fra hai og åttearmet blekksprut, pingviner, krokodille og sel til noe mer tropiske anakonda og karpe-fisk. 

Clarion Hotel® Bergen
Clarion hotel Bergen

Clarion Hotel Bergen ligger vakkert plassert på bryggen i Bergen. Her har du gåavstand til alle de mest populære opplevelsene Bergen har å tilby.
Book rom her

5. Opplevelser: På UNESCOS verdensarvliste

Er du lysten på fart og spenning kan du besøke opplevelser med særegenheter som: eneste av sitt slag med lokaler på UNESCOS verdensarvliste eller Bergens høyest rangerte opplevelse på TripAdvisor. 

Forslagene våre er Fangene på Fortet, Escape Bergen og Bergen Gokart. Alle innendørsaktiviteter som både trigger adrenalin og smilebånd. Her finnes det aktiviteter for både voksne, barn og ungdom. 

Fangene på Fortet og Megazone Bergen har laget en heidundrende opplevelse for deg og dine. Med opplevelsen under vil du oppleve 35 ulike celler hvor man må jobbe sammen som lag for å bestå utfordringene. Her møter du hinderløyper, spennende gåter, fysiske, tekniske og taktiske oppgaver:

Fangene på Fortet og Megazone Bergen
Fangene på Fortet Bergen opplevelse

Opplevelse med 35 ulike celler, hinderløyper, taktiske, fysiske og tekniske oppgaver for familie og venner!
Book opplevelsen her

Les mer på våre temasider: