Mat og drikke

Cæsarsalat

Finn ut hva trenger og følg instruksjonene steg for steg

Cæsarsalat

Bilder fra Foodie.no og Stian Broch
Tid
45 min
Porsjoner
4

Denne oppskriften er laget av Simen Vatne og Stian Broch. Publisert i samarbeid med Foodie.no

Ingredienser

  • info
  • info
  • info
  • info
  • info
  • info
  • info
  • info
  • info
  • info
  • info
  • info
  • info
  • info
  • info
  • info
  • info
  • info
  • info

Slik gjør du

Når denne er skrudd på, vil ikke skjermen din skru seg av mens du lager mat. info info Når denne er skrudd på, vil ikke skjermen din skru seg av mens du lager mat. Behold skjermen på

1.

Start med å skjære rugbrødet i skiver og smuldre dem opp. Fordel dem jevnt utover et bakebrett som er dekket med bakepapir. Dryss over olivenolje, salt og pepper. Stek i ovnen på 180 grader i 15–20 minutter til de er sprø.

2.

Mens rugbrødet steker, lag dressingen. I en bolle, riv hvitløk og tilsett dijonsennep, worcestersaus og eggeplomme. Visp sammen godt. Gradvis tilsett solsikkeolje mens du kontinuerlig pisker, til dressingen tykner. Bland deretter inn revet parmesan og smak til med sitronsaft, salt og pepper.

3.

Stek baconet sprøtt i en stekepanne og legg det til side på et stykke papir for å renne av seg. I samme panne, stek kyllingfiletene i baconfettet på høy varme i 2–4 minutter på hver side. Reduser varmen, tilsett en klatt smør og fortsett stekingen til kyllingen når en kjernetemperatur på 68 grader.

4.

Riv opp salatbladene, skjær kyllingen i skiver og bland alle ingrediensene sammen. Server med den deilige dressingen og topp med sprøstekt bacon.

Les mer på våre temasider: