Mat og drikke

Hvit asparges med enkel smørsaus

Norsk hvit asparges er noe av det beste du får tak i, men sesongen er kort, fra slutten av april til slutten av mai. Det betyr at når denne kommer i butikk må du være rask!

Hvit asparges med enkel smørsaus

Bilder fra Foodie.no og Stian Broch
Tid
20 min
Porsjoner
4

Finn ut hva trenger og følg instruksjonene steg for steg. Denne oppskriften er laget av Simen Vatne og Stian Broch. Publisert i samarbeid med Foodie.no

Ingredienser

  • info
  • info
  • info
  • info
  • info
  • info

Slik gjør du

Når denne er skrudd på, vil ikke skjermen din skru seg av mens du lager mat. info info Når denne er skrudd på, vil ikke skjermen din skru seg av mens du lager mat. Behold skjermen på

1.

Skrell aspargesen fra toppen og mot rota. Knekk av bunnen, og trim med en kniv.

2.

Kok opp vann med salt og legg i aspargesen. Kok aspargesen til den er mør, dette tar ca. 7-8 minutter.

3.

Ta ut aspargesen og reduser asparges vannet til det er ca 2-3 ss igjen i pannen.

4.

Tilsett sitronsaft og pisk inn kaldt smør i terninger.

5.

Server aspargesen med den enkle smørsausen, friske urter og nykvernet pepper.

Les mer på våre temasider: