Shopping

Isbitmaskin: Disse er best i test

Nærbilde av isbiter i en skål. Vi har funnet isbitmaskinene som er kåret til best i test.
Hva er bedre enn noe kaldt å drikke på varme dager? Med isbiter kjøles drikken enkelt ned, og med en isbitmaskin kan du få masse isbiter på få minutter. Vi har samlet isbitmaskinene som er best basert på kundeanmeldelser og produkttester, som Andersson, Wilfa, Rubicson og Logik. (Foto: Colourbox)

En isbitmaskin er det perfekte redskapet på varme sommerdager. Vi har samlet de beste isbitmaskinene slik at du får kjølt ned drikken din i en fei!

Lite er så deilig på en varm dag som evig tilgang på isbiter til å kjøle seg ned med. En isbitmaskin er derfor den perfekt kjøkkenmaskinen for deg som aldri kan få nok isbiter.

Mange av isbitmaskinene som er tilgjengelige på markedet i dag er ganske like både i design og funksjon. Da kan det være greit å være klar over de små (men likefullt viktige) forskjellene mellom de ulike modellene og fabrikantene. Vi har derfor samlet maskinene som har blitt kåret til best i test og som scorer høyt hos forbrukeren. Du får også en guide på hva du må se etter før du går til innkjøp av en isbitmaskin.

Liker du å finne de beste produktene? Her kan du lese alle våre best i test-saker.

Best i test: Rubicson isbitmaskin

Tek.no har testet maskinen fra Rubicson, og gir den 7,5 poeng av 10 mulige, noe som også gjør den til testvinneren i testen deres. De trekker fram positive sider som at det kun tar rundt åtte minutter per parti med isbiter, samt at du kan velge mellom små og større isbiter. Det som trekker ned poengsummen på denne maskinen er mangelen på vaskeprogram. Det betyr at du må vaske den manuelt. 

best i test
Rubicson isbitmasin

Rubicson isbitmasin

H28,2cm x B23,8cm x D29,2cm. Effekt: 150W
Sjekk prisen her

Isbitmaskinen får også mye skryt av forbrukerne som gir den 4,3 stjerner av 5 mulige hos Kjell & Company, en kunde skriver blant annet at den er «rask, fleksibe

Hvilken isbitmaskin skal du velge?

Det finnes flere ting man burde se etter når man skal gå til innkjøp av en isbitmaskin. Noe som er spesielt viktig er en isbitmaskin som er lett å rengjøre. Maskiner som dette fort kan skape grobunn for alger og mugg.

Hvordan vaske isbitmaskin

Det er viktig å vaske en isbitmaskin som er i bruk med jevne mellomrom slik at det ikke danner seg alger og mugg i maskinen. Alle maskinene har en medfølgende bruksanvisning hvor det etter all sannsynlighet vil stå hvordan hver enkelt maskin vaskes for best resultat. Lurer du på hvordan dette gjøres før du går til innkjøp av en isbitmaskin, gir vi deg en kort og generell oppsummering på hvordan dette gjøres.

  • Slå av og koble fra maskinen.
  • Tøm og av-is maskinen.
  • Rengjør isbeholderen og delene (kan gjøres med for eksempel zalo).
  • Rengjør inne i maskinen med for eksempel en ren klut.
  • Skyll delene grundig for å være sikker på at såpevannet er renset bort
  • Tørk og sett sammen isbitmaskinen

Andre ting du også burde vurdere for å finne den beste isbitmaskinen for deg er:

  • Brukervennlighet
  • Støynivå
  • Størrelse
  • Kvalitet på selve isbitene

Det er viktig å holde seg hydrert i varmen. Her finner du oppskriften på verdens beste limonade.

Nedenfor har vi samlet flere isbitmaskiner med hver sine egne positive egenskaper.

Hvilken isbitmaskin er best?

Det er ikke mye som skiller de fleste isbitmaskinene på markedet, så her er det vanskelig å finne en som skiller spesielt ut fra de andre. Etter å ha saumfart nettet etter produkttester, kommer vi med den konklusjon at det ikke er en spesiell maskin som åpenbart stikker av med best-i-test tittelen. Vi har derfor kombinert produkttester med kundeanmeldelser for å finne isbitmaskiner som gjør jobben på en effektiv måte til forbrukerens fornøyelse.

Et iskaldt glass vann liker de fleste, men visste du om denne «vanntabben»?

Populær isbitmaskin fra Andersson

Isbitmaskinen fra Andersson får også 7,5 poeng av 10 mulige hos Tek, og er derfor også å regne som en av de beste maskinene på markedet. Isbitmaskinen er populær blant brukerne som gir den 4,2 stjerner av 5 mulige hos Netonnet. Flere kommenterer at den gjør jobben raskt og enkelt, samt at dette er en isbitmaskin som er brukervennlig, blir nevnt.

Tek nevner at denne produserer betydelig større isbiter enn resten av isbitmaskinene, så dette er noe man må ta i betraktning før man eventuelt kjøper den.

populær isbitmaskin
Andersson IEM 2.1

Andersson IEM 2.1

H29cm x B 24,8cm x D34,8cm. Effekt: 105W
Sjekk laveste pris her

Wilfa bruker kortest tid per parti isbiter

Isbitmaskinen fra Wilfa får også ros av både forbrukeren og testpanelet hos Tek. Det som skiller denne ut fra andre isbitmaskiner er at den bruker kortest tid per parti isbiter. Det er derimot ikke før rundt parti tre at isbitene er brukende, så da kan man argumentere om den virkelig er den raskeste i begynnelsen. 

Lager isbiter raskest
Wilfa Frostbitt

Wilfa Frostbitt

H25cm x B32cm x D36cm. Effekt: 100W
Sjekk prisen her

Maskinen får derimot mye skryt av forbrukeren som gir den 4,8 stjerner av 5 mulige hos Bakeren og Kokken.

Isbitmaskin fra Logik har en rengjøringsfunksjon

Det er viktig at en isbitmaskin blir vasket slik at den ikke blir utsatt for alger og mugg, dette er noe som kanskje mange kvier seg for og derfor velger å ikke kjøpe isbitmaskin. Maskinen fra Logik har en egen rengjøringsfunksjon som betyr at den rengjør seg selv enkelt slik at du ikke trenger å tenke på dette. 

rengjøringsfunksjon
Logik isbitmaskin L12IMS21E

Logik isbitmaskin L12IMS21E

H28,3cm x B22,4cm x D30,8cm. Effekt: 120W
Sjekk laveste pris her

Forbrukerne er ser ut til å være fornøyde med denne maskinen og gir den 4,2 stjerner av 5 mulige hos Elkjøp. En gjenganger blant kommentarene er at den bruker litt lang tid på å lage isbitene.