Shopping

Joggesko med karbon: Disse er best i test i 2023

Bilde av Adidas Adizero Prime X Strung på en benk på en treningsarena med gjerde i bakgrunnen. Vi avslører hvilke løpesko og joggesko som er best i test i 2023. Vinnerne er nike-joggesko, adidas-joggesko og Saucony-joggesko.
Joggesko med karbon er løpeskoene for deg som virkelig vil nå nye rekorder i år og så løper både raskt og langt. Her er joggeskoene med karbon som blir best i test i 2023. Blant merkene finner du Nike, Adidas og Saucony. (Foto: Adidas)

Enkelte løpesko med karbon er så gode at de er «forbudt». Vi avslører hvilke joggesko med karbon som er best i test til dame og herre i 2023!

Løpe- og joggesko med karbon er laget for deg som vil ha mest mulig fart på de lengre løpeturene. Skoene fungerer også like godt på kortere løpeturer, men skal vi ta utgangspunkt i hva de er designet for er det for å sikre mest mulig effektivitet i frasparket på lengre turer med god fart. Dette blir med andre ord favorittene for deg som vil sette nye rekorder og som løper distanser som halvmaraton og maraton! Planlegger du ny pers. på Oslo maraton i helgen for eksempel?

Her samler vi forresten alle avsløringene våre av best i test-produkter, treningsrelatert og ikke.

Nike-joggeskoen Alphafly 2: Best i test hos Runnersworld

Runnersworld har også sluppet en liste over sine favoritt-løpesko med karbon i 2023. Her er det Nike Alphafly 2 som blir nevnt først.

– Når du løper, vil disse skoene skyve deg fremover – desto raskere du løper, desto mer vil du kjenne det. Dette er en sko med et ønske om å løpe raskt og som vil vise deg hva den er kapabel til, skriver løpesiden.

Eliud Kipchoge hadde på seg en prototype av disse skoene da han var den første i historien til å gjennomføre et maraton på under 2 timer. Analyser publisert av New York Times viser at løpere med en versjon av Nike’s Vaporfly-sko noe Alphafly er) løper 4-5% raskere enn løpere med vanlige typer sko.

Her avslører vi hvilke forskjellige (både med karbon og uten) løpe- og joggesko som er best i test i 2023.

Dame
herre

Adidas-joggeskoen Adizero Prime X Strung: Best i test i 2023

– Hvordan får de til dette? spør Tek i det de kårer Adidas Adizero Prime X Strung til den beste joggeskoen med karbon i 2023. De mener nemlig at Adidas har klart kunststykket å kombinere svært mye støtdemping, relativt god fartsfølelse og lav vekt, noe som i utgangspunktet er en vanskelig øvelse, mener de.

Joggesko med karbonplate kan være så gode at de utkonkurrerer andre løpesko og derfor er forbudt i løp. Dette gjelder Adidas Adizero Prime. Hvilke andre løpesko som er så gode at de er forbudt avslører vi her.

Best i test: Nyeste versjon
ADIZERO PRIME X 2.0 STRUNG

ADIZERO PRIME X 2.0 STRUNG

Limited Edition og kun mulig å kjøpe ett par per person.
Sjekk prisen her

Nike Vaporfly 3: «Jukseskoen» som nesten ble forbudt

– En titt på skoene på et hvert stort maraton vil vise at Vaporfly er førstevalget til mange seriøse løpere, skriver Runnersworld i det de drar frem Nike Vaporfly 3 som en av årets beste joggesko med karbonplater.

De fortsetter med å prise seg lykkelige over at denne tredje versjonen av skoene er like spretten og rask som de to forgjengerne – samtidig som den har den laveste vekten så langt.

Oj, dette visste ikke vi! Visste du at det er så ofte du bør bytte løpe- og joggesko?

herre
Nike ZoomX Vaporfly Next% 3

Nike ZoomX Vaporfly Next% 3

Karbonfiber og Nikes mest responsive skummateriale gir skoen god fremdrift. Dropp: 8 mm. Vekt: 185 gram.
Sjekk prisen hos Torshov Sport Sjekk laveste pris her
Dame
Nike ZoomX Vaporfly Next% 3

Nike ZoomX Vaporfly Next% 3

Karbonfiber og Nikes mest responsive skummateriale gir skoen god fremdrift. Dropp: 8 mm. Vekt: 185 gram.
Sjekk prisen hos Torshov Sport Sjekk laveste pris her

Nike-joggeskoen Vaporfly 2: Beste joggesko med karbon i 2023

Også Marathonhandbook kårer Nike Vaporfly til best i test i 2023, men de velger riktignok Nike Vaporfly 2 til tesvinner.

– ZoomX skummet og karbonplaten jobber utmerket sammen og skoene føles som en utvidelse av foten, til og med som en utvidelse med fjøring, skryter siden. De har da startet innlegget med å avsløre at det nok ikke er noen overraskelse at dette er deres favoritter.

Herre
Nike Vaporfly 2

Nike Vaporfly 2

Sjekk prisen her
dame
Nike Vaporfly 2

Nike Vaporfly 2

Sjekk prisen her

Saucony Endorphin Elite: Beste joggesko med karbon for langdistanse

Saucony Endorphin Elite er Matathonhandbooks førstevalg når det kommer til sko for de som løper langt, og lengre enn 10 kilometer, i 2023.

– Flott, slitesterk demping som er konsistent gjennom hele løpeturen, skryter nettsiden av joggeskoen med karbon.

Dette er forresten de vanntette joggeskoene som er best i test i 2023.

Saucony Endorphin Elite

Saucony Endorphin Elite

Sjekk laveste pris her