Mat og drikke

Kremet tomatsuppe med ostesmørbrød

Kremet tomatsuppe med nystekte ostesmørbrød. En perfekt rett til helgekosen!

Kremet tomatsuppe med ostesmørbrød

Bilder fra Foodie.no og Stian Broch
Tid
45 min
Porsjoner
4

Finn ut hva trenger og følg instruksjonene steg for steg. Denne oppskriften er laget av Simen Vatne og Stian Broch. Publisert i samarbeid med Foodie.no

Ingredienser

  • info
  • info
  • info
  • info
  • info
  • info
  • info
  • info
  • info
  • info

Slik gjør du

Når denne er skrudd på, vil ikke skjermen din skru seg av mens du lager mat. info info Når denne er skrudd på, vil ikke skjermen din skru seg av mens du lager mat. Behold skjermen på

1.

Kutt tomatene i biter og legg dem på et stekebrett sammen med sjalottløk kuttet i grove biter. Dryss over olivenolje og bak i ovnen på 200 grader i 20 til 25 minutter.

2.

Ha tomatene over i en blender sammen med tomatpuré, sukker og fløte. Kjør sammen til en jevn suppe. Ha suppen over i en kjele og gi et kjapt oppkok. Smak til med salt og pepper.

3.

Smør alle brødskivene med smør. Ha revet ost på halvparten av brødskivene og legg det andre brødet på toppen. Varm en stekepanne til middels varme og ha i en klatt smør.

4.

Stek ostesmørbrødene på begge sider til osten er smeltet og brødet har en gyllen farge.

Les mer på våre temasider: