Aktiv

Jogge- og løpesko til dame og herre: Disse er best i test i 2024

Kollasj av joggesko og løpesko som alle er best i test til dame og herre i 2024. Skoene er fra merker som Hoka, Nike og Asics.
Vi har samlet testvinnerne i forskjellige kategorier i denne store guiden over løpe- og joggeskoene som er best i test i 2024. Vinnerne er fra populære merker som Nike, Asics og Hoka. (Foto: Cecilie Aasland / ABC Startsiden)

På jakt etter joggesko til løping? Her er løpeskoene, fra merker som Nike, Asics, Brooks og Hoka, som ekspertene kårer til best i test i 2024.

Riktig valg av joggesko, eller rettere sagt løpesko, setter standarden for mye av hvordan løpeturen din blir. Ikke bare kan det gjøre joggeturen mye mer behagelig, det kan også sikre mindre belastning på knær, hofter og ankler, samt en bedre løpestil om du velger riktige joggesko for deg og ditt bruk.

Vi har funnet frem joggeskoene som er best i test i år. Alle fra uavhengige og pålitelige kilder i innland og utland. Resultatet finner du under!

Er du ute etter flere ekspert-anbefalinger eller best i test-produkter til trening? Her finner du alt vi skriver om løpesko til både dame og herre.

Nike Vaporfly 3: Beste konkurranse-løpesko for menn

– Ekstremt rask, skryter Outdoorgearlab etter å ha testet Nike Vaporfly 3. Og skriver at når det virkelig gjelder så er lettvektsskoene med karbonplate fra Nike deres førstevalg. Også RunRepeat mener at disse er best, og hos dem kalles den «årets beste konkurransesko».

Er du spesifikt ute etter testvinnere med karbon? Her finner du flere løpesko med karbonplate som er best i test i 2024!

herre
Nike Vaporfly 3

Nike Vaporfly 3

Sjekk prisen her
dame
Nike Vaporfly 3

Nike Vaporfly 3

Pris nå: 3 299 kroner hos Løpeshop
Her får du den til laveste pris

Hoka Cielo X1: – Råeste løpesko designet for høy hastighet og komfort

– HOKA Cielo X1 er selskapets råeste løpesko designet for høy hastighet og komfort, og en enda mer flytende løpeopplevelse, skriver Pulssonen etter å ha testet Hoka sin nyeste og visstnok råeste løpesko, og forteller med å forklare:

– HOKA Cielo X1 kombinerer det beste av HOKAs teknologi: en karbonfiberplate, PEBA-skum og en aggressiv rocker-geometri – designet for å gi løperne maksimal flyt, fart og driv i steget på dager der du ønsker å holde høy hastighet.

Her finner du forresten løpeskoene til dame som er best i test i 2024.

unisex

Asics Novablast 4: Den beste løpeskoen til herre i 2024

Ikke bare best i test, men aller best til herre mener Outdoorgearlab om Asics Novablast 4, noe også Runrepeat sier seg enig i. De jakter på årets beste løpesko og begrunner valget om løpeskoen fra Asics med at dette er deres løpesko-eksperter sin favoritt hva gjelder allsidighet.

– Den skårer bra på nesten alt vi synes er viktig for et løpesko-kjøp og den gjør det godt på et hvert underlag vi testet så vel som ved nesten alle hastigheter, skryter de.

Her avslører vi forresten hvilke løpesko til terreng som er best i test i 2024!

Herre
Asics Novablast 4

Asics Novablast 4

Sjekk prisen her
dame
Asics  Novablast 4

Asics Novablast 4

Sjekk prisen her

Nike Pegasus 40: Best i test hos Runnersworld

Nike vinner flere tester for sine «Pegasus» sko og enda en gang er de kåret til en av årets beste løpesko. Denne gangen er det både RunRepeat og Runnersworld som skryter av skoen:

– Dette er en sko som tilbyr en stabil, solid og komfortabelt dempet løpetur, og som tåler flere mil og mye dunking på asfalten.

Her avslører vi hvilke vanntette løpesko som er best i test i 2024.

dame
Nike Pegasus 40

Nike Pegasus 40

Pris nå: 999 kroner hos Anton Sport
Her får du den til laveste pris
herre
Nike Pegasus 40

Nike Pegasus 40

Sjekk prisen her

ASICS Gel Kayano 30: – Beste løpesko for stabilitet

ASICS Gel Kayano 30 balanserer utmerket stabilitet, fremragende demping, og overlegen holdbarhet noe som gjør den til en velbygget, stabil, pustende og heldempet løpesko, skriver RunRepeat i det de kårer joggeskoen fra Asics til den beste for stabilitet i 2024.

Er du usikker på hvilke løpesko som passer deg og ditt bruk? Løpeeksperten forklarer: Slik velger riktige løpesko.

Dame
Asics Gel-Kayano 30

Asics Gel-Kayano 30

Sjekk prisen her
Herre
Asics Gel-Kayano 30

Asics Gel-Kayano 30

Sjekk prisen her

Du blir overrasket! Så ofte du bør bytte løpe- og joggesko.

Hvordan velge joggesko eller løpesko?

Joggesko kommer nå i et hav av forskjellige modeller med forskjellige farger, funksjoner og ytelser. Hvilke du skal velge kommer an på både bruk, preferanser og din egen vekt.

Bruk: Når det kommer til bruk kan du tenke på hvordan du skal bruke skoen, hvor langt du skal løpe og hvor mye slitasje du tror skoen blir utsatt for.

Vekt: Vekt er viktig for å få best mulig ytelse av for eksempel demping og støtte.

Underlag: Hvor skal du løpe? Asfalt, skog, grusvei, sti eller begge deler? Dette er det viktig å tenke på for å sikre at du har god nok demping, støtte og feste på underlaget du skal løpe mest på.

I oversikten under får du svar på hvilke joggesko som vinner forskjellige kategorier i de forskjellige testene.