Sport og friluft

Løpe- og joggesko til dame og herre: Disse er best i test i 2024

Kollasj av testvinnende løpesko til dame og herre i 2024. Vinnerne er: GORE-TEX-joggeskoen Nike Pegasus Trail,  Hoka-joggeskoen Rocket X 2,  Brooks Adrenaline GTS 23
(Årets beste joggesko for dame),  Saucony Endorphin Speed 3
(Årets beste joggesko for herre),  Asics GEL-Kayano 29.
Vi har samlet testvinnerne i forskjellige kategorier i denne store guiden over løpe- og joggeskoene som er best i test i 2023. Vinnerne er fra populære merker som Nike, Asics, Hoka, Brooks og Saucony. (Foto: Cecilie Aasland / ABC Startsiden)

På jakt etter joggesko til løping? Her er løpeskoene, fra merker som Nike, Asics, Brooks og Hoka, som ekspertene kårer til best i test i 2024.

Riktig valg av joggesko, eller rettere sagt løpesko, setter standarden for mye av hvordan løpeturen din blir. Ikke bare kan det gjøre joggeturen mye mer behagelig, det kan også sikre mindre belastning på knær, hofter og ankler, samt en bedre løpestil om du velger riktige joggesko for deg og ditt bruk. Vi har funnet frem joggeskoene som er best i test i år. Alle fra uavhengige og pålitelige kilder i innland og utland. Resultatet finner du under!

Liker du å være sikker på at du gjør gode kjøp? Her finner alle våre avsløringer av produkter som er best i test.

Nike Pegasus Trail: GORE-TEX-joggeskoen som er best i test

Denne vinneren håver inn gode skussmål og best i test-titler hos flere nettsider. Først og fremst kårer den uavhegige testsiden Solereview Nike Pegasus Trail 4 GTX til den beste løpe- og joggeskoen med GORE-TEX. De skriver at til tross for navnet er dette en vei og sti-hybrid som fungerer like godt på sørpete veier som den gjør på ikke-asfalterte veier og stier.

– På asfalterte overflater vil den myke dempingen tilby massevis av komfort som kan holde deg gående i mil etter mil, skriver Solerwview om sin utnevnte testvinner.

Også Trail and Kale tester løpeskoen med GTX i 2023 og ender med å gi joggeskoen hele 9.3 av 10 mulige poeng. De liker at Nike Pegasus Trail 4 GTX er 100% vanntett, veldig komfortabel, lett i vekt og har en vid tåboks.

Her avslører vi flere vanntette løpesko som er best i test.

terreng-Løpesko (dame)
Nike React Pegasus Trail 4 GTX

Nike React Pegasus Trail 4 GTX

Sjekk prisen her
terreng-Løpesko (herre)
Nike React Pegasus Trail 4 GTX

Nike React Pegasus Trail 4 GTX

Sjekk prisen her

Hoka: Joggeskoen for deg som vil ha hverdagssko med lav vekt

– Dette er en konkurransesko med lav vekt som er designet med nye personlige rekorder friskt i minne, skryter Runnersworld om joggeskoene fra Hoka.

Dette tilegner de miksen av karbonplaten og skummet i skoen og som de mener er super-responsivt.

Unisex
Hoka Rocket X 2

Hoka Rocket X 2

Sjekk prisen her

Beste løpesko til dame i 2024 er fra Brooks

– Hvis du ser etter en strukturelt solid arbeidshest som din maratonpartner anbefaler vi Adrenaline 23 på det varmeste, skriver Outdoorgearlab i det de kårer den til årets aller beste til dame i 2024. De anbefaler riktignok ikke skoene til deg som ser etter raske løp og rekorder, men anbefaler skoen til et hvert annet løp – kort som langt.

Disse 4 «jukseskoene» er så gode at de ble forbudt

dame
Brooks Adrenaline GTS 23

Brooks Adrenaline GTS 23

Sjekk prisen her
herre
Brooks Adrenaline GTS 22

Brooks Adrenaline GTS 22

Pris akkurat nå: 1 178 kroner

Saucony: Årets beste løpesko for herre i 2024

Outdoorgearlab kårer Saucony Endorphin Speed 3 til årets beste løpesko for herre i 2024.

– Den forener den perfekte balansen av demping og respons, skryter de. De mener skoene passer både til lange treningsdager og treningsdager med fokus på å nå gode tider – dette begrunner de med skoens komfort. Dette er en balanse det er vanskelig å finne, men Saucony Endorphin Speed 3 er nærmest av alle skoene de har prøvd skriver «utstyrs-laben». Det er verdt å nevne at også Tek skryter av løpeskoen i sin test av løpesko med karbon i 2023.

Er du spesifikt ute etter testvinnere med karbon? Her finner du flere løpesko med karbonplate som er best i test!

Herre
Saucony Endorphin Speed 3

Saucony Endorphin Speed 3

Sjekk prisen her
Dame
Saucony Endorphin Speed 3

Saucony Endorphin Speed 3

Sjekk prisen her

Forskning viser at dette er så ofte du bør bytte joggesko.

Asics GEL-Kayano 30: – For deg som trenger ekstra støtte

– ASICS GEL-Kayano 30 er uten tvil den beste versjonen av Kayano noen gang gjennom dens 30 år lange karriere, skriver Pulssonen når de tester skoen til sin test av løpesko.

De forteller at skoene nå er både lettere, mykere og langt mer responsiv enn tidligere versjoner av skoen. Og kan avsløre at Asics nå har kvittet seg med TRUSTIC-systemet, som tidligere ble brukt for å motvirke vridning av skoen, men som også i noen tilfelle kunne kjennes under skoenes første løpeturer.

– Disse er 100% komfort rett ut av esken, berømmer de joggeskoene fra Asics.

Er du ikke helt ferdig med vinteren enda? Her er årets(2024) beste vinter-løpesko med og uten pigger.

Dame
Asics Gel-Kayano 30

Asics Gel-Kayano 30

Gel-Kayano 30 er en oppgradert versjon av den klassiske Gel-Kayano skoen, og modellen er utviklet for å gi bedre stabilitet slik at du kan løpe lenger.
Sjekk prisen her
herre
Asics Gel-Kayano 30

Asics Gel-Kayano 30

Gel-Kayano 30 er en oppgradert versjon av den klassiske Gel-Kayano skoen, og modellen er utviklet for å gi bedre stabilitet slik at du kan løpe lenger.
Sjekk prisen her

Hvordan velge joggesko eller løpesko?

Joggesko kommer nå i et hav av forskjellige modeller med forskjellige farger, funksjoner og ytelser. Hvilke du skal velge kommer an på både bruk, preferanser og din egen vekt.

Bruk: Når det kommer til bruk kan du tenke på hvordan du skal bruke skoen, hvor langt du skal løpe og hvor mye slitasje du tror skoen blir utsatt for.

Vekt: Vekt er viktig for å få best mulig ytelse av for eksempel demping og støtte.

Underlag: Hvor skal du løpe? Asfalt, skog, grusvei, sti eller begge deler? Dette er det viktig å tenke på for å sikre at du har god nok demping, støtte og feste på underlaget du skal løpe mest på.

I oversikten under får du svar på hvilke joggesko som vinner forskjellige kategorier i de forskjellige testene.

Her avslører vi flere vanntette joggesko med Gore-Tex som er best i test.