Aktiv

Løpesko til dame: Disse joggeskoene er best i test i 2024

Bilde av en kollasj av løpesko som alle er best i test til dame i 2024. Joggeskoene er i alle regnbuens farger, og både rosa, gule, svarte og beige, og med detaljer i hvitt, grå og oransje. Vi har funnet frem årets testvinnere fra Nike, Asics, Hoka, Brooks og Adidas, og her finner du både vanntette joggesko med GORE-TEX, best i test løpesko med karbonplate, sko med masse demping og joggesko med pigger.
Vi har samlet årets beste løpesko til dame! Her finner du skoene ekspertene kårer til best i test i 2024, og varianter som er både vanntette, med GORE-TEX, karbonplate, utmerket demping og pigger. (Foto: Cecilie Aasland / ABC Startsiden)

Leter du ute etter årets beste løpesko til dame? Her finner du joggeskoene som er kåret til best i test i 2024 fra merker som Nike, Hoka og Asics!

Er du ute etter nye løpesko til årets løpesesong? Da er du på rett plass! Vi har nemlig tatt en titt på testene – alle utført av eksperter på løpesko og fra uavhengige og anerkjente nettsider – og under finner du løpesko til dame som alle er kåret til best i test i 2024.

Her finner du forresten alt vi skriver om løpesko til dame, samt best i test-avsløringer, nyheter og smarte tips!

Nike «Pegasus Trail» er årets beste vanntette løpesko med GORE-TEX

Nike Pegasus Trail 4 GTX håver inn gode skussmål og best i test-titler hos flere nettsider. Først og fremst kårer den uavhegige testsiden Solereview skoen til den beste løpeskoen med GORE-TEX, og Trail and Kale gir joggeskoen hele 9.3 av 10 mulige poeng. Solereview skriver at til tross for navnet er dette en vei og sti-hybrid som fungerer like godt på sørpete veier som den gjør på ikke-asfalterte veier og stier.

– På asfalterte overflater vil den myke dempingen tilby massevis av komfort som kan holde deg gående i mil etter mil, skriver Solereview om sin utnevnte testvinner.

Her avslører vi flere vanntette løpesko som er best i test i 2024.

beste vanntette (GORE-tex)
Nike React Pegasus Trail 4 GTX

Nike React Pegasus Trail 4 GTX

Sjekk prisen her

Beste løpesko til dame i 2024 er fra Brooks

– Hvis du ser etter en strukturelt solid arbeidshest som din maratonpartner anbefaler vi Adrenaline 23 på det varmeste, skriver Outdoorgearlab i det de kårer joggeskoen til årets aller beste løpesko til dame i 2024. De anbefaler riktignok ikke Brooks Adrenaline 23 til deg som har mest fokus på raske løp og rekorder, men anbefaler skoen til et hvert annet løp – kort som langt.

Er du usikker på hvilke løpesko du bør gå for? Slik velger du riktige joggesko!

beste til dame (2024)
Brooks Adrenaline GTS 23

Brooks Adrenaline GTS 23

Sjekk prisen her

Hoka: Løpesko for damer som vil ha hverdagssko med lav vekt

– Dette er en konkurransesko med lav vekt som er designet med nye personlige rekorder friskt i minne, skryter Runnersworld om joggeskoene fra Hoka.

Dette tilegner de miksen av karbonplaten og skummet i skoen som de mener er super-responsivt.

Disse 4 «jukseskoene» er så gode at de ble forbudt

Disse løpeskoene til terreng er best i test i 2024!

Unisex
Hoka Rocket X 2

Hoka Rocket X 2

Sjekk prisen her

Beste løpesko til asfalt er fra Asics: – For deg som trenger ekstra støtte

Er du ute etter sko med god demping? Det mener Outdoorgearlab at du får i Asics Gel-Kayano 30.

– Designet for maksimal underfot-komfort, mener utstyrsekspertene og legger til at skoens tunge (pløsen som beskytter foten under lissene) gir komfort til selv dine lengste distanser. Også Pulssonen skryter av skoene:

– Disse er 100% komfort rett ut av esken.

Dette er årets løpesko-nyheter til dame og herre i 2024!

beste for støtte
Asics Gel-Kayano 30

Asics Gel-Kayano 30

Gel-Kayano 30 er en oppgradert versjon av den klassiske Gel-Kayano skoen, og modellen er utviklet for å gi bedre stabilitet slik at du kan løpe lenger.
Sjekk prisen her

Adidas Adizero Adios: Løpeskoen som er best i test med karbon i 2024

For deg som løper mye på asfalt eller i konkurranser er det lite som slår en løpesko med karbonplater. Runnersworld kårer denne løpeskoen fra Adidas til en av de beste løpeskoene med karbonplater i 2024.

– Super responsiv, skryter de av skoen de kaller «utmerket for fart». Og med en merittliste bestående av en rekke podie og førsteplasser – fordi skoen har fulgt mang en verdenskjent løper over mållinjen – er det ingen tvil om at disse innfrir om målet er å sette nye personlige rekorder!

Er du spesifikt ute etter testvinnere med karbon? Her finner du flere løpesko med karbonplate som er best i test i 2024!

beste med karbonplate
ADIDAS Adizero Adios Pro 3

ADIDAS Adizero Adios Pro 3

Sjekk prisen her

Beste løpesko med pigger til dame i 2024: Icebug NewRun BUGrip GTX

Det er ikke til å skyve under stol at bare veier ikke er en realitet her i Norge helt enda, så her kommer skoene for deg som ser etter løpesko med pigger som er best i test i 2024.

– NewRun er et valg for deg som vil ha sko med høy ytelse og eksepsjonelt grep på isete og snødekkede veier og stier, skriver Runnersworld etter å ha testet Icebug NewRun BUGrip GTX i år.

De liker den enkle Boa-snøringen, piggene av karbidstål og en vid tåboks de mener gjør at skoene føles mer stabile.

Er du ikke helt ferdig med vinteren enda? Her er årets(2024) beste vinter-løpesko med og uten pigger.

beste piggsko
Icebug NewRun W BUGrip GTX

Icebug NewRun W BUGrip GTX

Pris nå: 2 699 kroner hos Outnorth
Her får du den til laveste pris