Hus, hjem og hage

Oppbevaringsbokser: Få orden på kjøkkenet

Bilde med plasposer, plastfolie og alluminiumsfolie i en gønn kurv. Vi viser deg kreative måter å organisere kjøkkenet på.
Oppbevaringsbokser er geniale for å få orden på kjøkkenet. Vi viser deg kreative ideer du kan bruke for å organisere skuffer og skap. (Foto: ABC Guider)

Oppbevaringsbokser gjør det lettere å holde orden i skuffer og skap. Slik kan du enkelt organisere kjøkkenet ditt på en smart måte.

Oppbevaringsbokser kan brukes både i kjøleskap og på benken. Boksene gjør det enkelt å sortere flere ting, som blant annet supper og sauser, samt frukt og grønt.

I noen tilfeller kan oppbevaringsbokser gjøre at maten holder seg frisk lengre. For eksempel i en boks som er beregnet for frukt og grønt. Boksene har drenering som gjør at frukten får renne av seg etter å ha blitt skylt. Bunnen på boksen er utformet slik at avrenningen skal fungere best mulig, samtidig som det nedre rommet bidrar til luftsirkulasjon. På denne måten holder frukten seg friskere lengre.

frukt og grønt
Kjøleskapsoppbevaring til frukt og grønt

Kjøleskapsoppbevaring til frukt og grønt

 Grønnsaksboks med drenering som kan tømmes ved behov.

Det er viktig å oppbevare frukt og grønt riktig for at det skal vare lengst mulig. Les om hvilke grønnsaker og frukter som ikke skal i kjøleskapet.

Smarte oppbevaringsløsninger

Oppbevaringskurv

Det finnes mange måter å bruke oppbevaringskurver på. I videoen over finner du en kreativ måte å oppbevare plastposer, plastfolie og aluminiumsfolie på. En enkel løsning du selv kan lage. Alt du trenger er:

Smartstore compact clear oppbevaringsbokser

Smartstore er et populært merke for oppbevaringsbokser. Her finnes det oppbevaringsbokser i mange forskjellige størrelser, og vi har sett nærmere på Smartstore compact clear ettersom disse passer godt i skuffer og skap. Boksene vi viser til her er alle BPA-fri noe som gjør dem utmerket til å oppbevare mat it.

oppbevaringsboks i flere størrelser
SmartStore Compact Clear S Oppbevaringseske

SmartStore Compact Clear S Oppbevaringseske

Her er seks gode råd om hvordan man kan få matvarene til å vare lengre.

Coline oppbevaringsbokser

Coline oppbevaringsbokser er også populære i organisering av kjøkken. Boksene kan enkelt stables oppå hverandre for optimal plassbruk. De finnes i flere størrelser. 

oppbevaringsboks i flere størrelser
Coline Oppbevaringsboks

Coline Oppbevaringsboks

Luft- og væsketett med patentert lokk.

Coline har også ildfaste former med lokk på. Disse oppbevaringsboksene er veldig fine å bruke på restemat. Da er det bare å ta av lokket og sette formen inn i ovnen. 

oppbevaringsboks i flere størrelser
Coline Matboks Glas Rund 0.6L

Coline Matboks Glas Rund 0.6L

Luft- og væsketett oppbevaringsboks i glass med lokk.

Vi har samlet flere matretter til deg på vår samleside for oppskrifter.

I tillegg har Coline en smart løsning for deg som ofte har brusbokser eller andre bokser i kjøleskapet. Coline sin oppbevaring for bokser i kjøleskap kan også stables oppå hverandre, noe som gjør at man får utnyttet plassen i kjøleskapet.

Snurrebrett

Snurrebrett er et annet smart produkt til kjøkkenet. Sett de produktene du vil ha på brettet, og så er det bare å snurre det rundt til du kommer til produktet du vil ha.

Flere smarte oppbevaringsløsninger