Til et herlig måltid med klassisk fårikål trenger du ikke annet enn lammekjøtt, kål, pepper, poteter og vann.
Klassisk fårikål er en ganske enkel rett å lage, men krever litt tid. Kjøtt og kål kokes sammen med pepperkorn i en stor gryte, og serveres deretter med poteter.
Slik går du frem for å lage klassisk fårikål:
- Del hodekål i båter.
- Legg så kjøtt og kål lagvis i en kasserolle mens du strør salt og pepper mellom lagene. Pepperkornene kan du fint legge i en spesiell pepperholder kalt pepperkoker. De som skulle foretrekke å jevne fårikålen, kan strø 1-2 spiseskjeer hvetemel mellom hvert kjøtt- og kållag.
- Hell på vann. Kok opp og la fårikålen trekke over svak varme til kjøttet er mørt, ca. 1 1/2-2 timer.
- Husk at kjøtt fra sau trenger lengre trekketid enn kjøtt fra lam.
Oppskriften er hentet fra MatPrat.no.
Se video av fremgangsmåten her:
Fårikålen serveres rykende varm på varme tallerkener. Ikke glem at nykokte poteter hører med.
Les også: Slik ble fårikål Norges nasjonalrett
Fårikålens festdag feires den 29. september 2022, siste torsdag i september. Vær med å feire med et deilig fårikål-måltid denne dagen.
Har du ikke tid til å trekke kjøttet i to timer? I trykkoker får du fårikål på bare 30 minutter
Pepperkoker i stål
Oppskrifter er hentet med tillatelse fra MatPrat, som utelukkende fungerer som en uavhengig kilde i artikkelen. MatPrat er ikke annonsør og har ingen tilknytning til artikkelens kommersielle innhold.