Mat og drikke

Enkel rett å lage: Pannestekt hummer med bakt fennikel og smørsaus

Pannestekt hummerhale er noe av det beste man kan spise. Servert med bakt fennikel og en urtemarmorert smørsaus. Det høres kanskje vanskelig ut, men det er en enkel rett å lage.

Pannestekt hummer med bakt fennikel og smørsaus

Bilder fra Foodie.no og Stian Broch
Tid
45 min
Porsjoner
2

Finn ut hva trenger og følg instruksjonene steg for steg. Denne oppskriften er laget av Simen Vatne og Stian Broch. Publisert i samarbeid med Foodie.no

Ingredienser

  • info
  • info
  • info
  • info
  • Bakt fennikel

  • info
  • info
  • info
  • Smørsaus med urteolje

  • info
  • info
  • info
  • info
  • info

Slik gjør du

Når denne er skrudd på, vil ikke skjermen din skru seg av mens du lager mat. info info Når denne er skrudd på, vil ikke skjermen din skru seg av mens du lager mat. Behold skjermen på

1.

Vask og kutt fennikel i båter. Ha over i en ildfast form og vend sammen med skall og saft fra sitron, olivenolje, salt og pepper. Bak i ovnen på 180 grader i 30-40 minutter.

2.

Rens hummerhalen og krydre godt med salt og pepper. Stek i stekepanne på høy varme i ca. 3 minutter på hver side. Klem over sitronsaft og la den hvile litt under lokk.

3.

Finkutt sjalottløk og ha i en kjele sammen med hvitvin. Reduser til halv mengde og tilsett fløte. Reduser på nytt til halv mengde over middels varme. Skru ned varmen og visp inn kaldt smør i terninger. Rett før servering tilsetter du urteolje og rører lett sammen, da får den en fin grønn marmorering.

Les mer på våre temasider: