Reise

Storbyguide: Bo billig og bra i København

Nyhavn i københavn fargerike bygg
Sjansen er stor for at det er bilde av Nyhavn på postkortet du sender fra København. Den koselige havnen er stedet å dra for gode restauranter og barer. (Foto: Colourbox)

En langhelg i København trenger ikke å koste skjorta. Her er forslag til hvordan du bor billig og bra i Danmarks hovedstad.

København frister med shopping på Strøget, smakfulle restauranter og cafeer og et magisk tivoli, og er derfor et perfekt reisemål enten du er på tur med vennegjengen, kjæresten eller barna. Det finnes flust av billige hoteller og leiligheter i København, så en helgetur på stramt budsjett er ingen hindring. Her er 7 av de beste hotellene i København.

Startsiden Guider har mange gode reisetips til København

Cruise til København

Daglige avganger mellom Oslo og København. I sommer får du med deg bilen til halv pris.
Book hos DFDS

Billig hotell nært Tivoli i København

tivoli i københavn kan by på mange spennende severdigheter.
København er et perfekt sted å reise med barn. Her har du både Tivoli og zoologisk hage. (Foto: Visit Denmark)

Tivoli i København er en fryd for både barn og voksne, for her er det både karuseller og sukkerspinn, samt gode restauranter og hyppige konserter. I området rundt Tivoli ligger det flere hoteller i ulike prisklasser. Er du ute etter et billig hotell er Go Hotel Saga et gunstig valg.

5 store restaurant-opplevelser I København

Go Hotel Saga

Her kan du velge mellom rom med og uten bad, noe som gjør at prisen på de rimeligste rommene er svært lav. Hotellet serverer frokostbuffé og ligger kun 400 meter fra Tivoli. 
Booking.com

Hotell med utsikt over Rådhuspladsen

rådhuset i københavn
Rådhuset i København er et ikonisk bygg i den danske hovedstaden fordi det er blant byens høyeste bygninger. (Foto: Wonderful Copenhagen)

Rådhuset i København er blant byens høyeste bygninger med sine 108 meter og ble bygget på slutten av 1800-tallet. Rådhuset er åpent for publikum i åpningstidene, men vil du opp i tårnet må du booke en guidet tur. Bygget er kjent for de som har sett den danske TV-serien “Borgen” som nylig er kommet med en ny sesong.

Du kan bo med utsikt over Rådhuspladsen i København hvis du unner deg en natt eller to på ærverdige Scandic Palace Hotel.

Scandic Palace Hotel

Hotellet ble bygget i 1910 og har huset en rekke kjente internasjonale gjester, slik som Audrey Hepburn og Judy Garland.
Booking.com

Hotell ved Nyhavn i København

Nyhavn i københavn
Nyhavn er ikonisk for København. Her er det mulig å nyte livet på sommeren. (Foto: Colourbox)

Nyhavn er Københavns flotteste havn og er kjent for sine mange uterestauranter som ligger som perler på en snor på den travle brygga. Om sommeren nytes livet her med god mat og noe godt i glasset, samtidig som du har kort vei til resten av Københavns mange attraksjoner. Nyhavn er også et godt utgangspunkt hvis du ønsker en båttur for å oppleve København fra sjøsiden. 

På Hotel Bethel bor du med utsikt til kanalen uten å blakke deg helt. Hotellet har en lang historie og er også kjent som Sømandshjem Bethel, fordi det opprinnelig huset reisende sjømenn.

Hotel Bethel

Hotel Bethel består i dag av tre bygninger, en rød på hjørnet, en gul ved siden av og det gamle pakhuset som ligger i bakgården. Og innimellom de tre bygningene ligger Danmarks eneste Sjømannskirke. 
Booking.com

Vesterbro på budsjett

koselige gater i Vesterbro i københavn
De seneste årene har Vesterbro fått seg en total makeover. Nå er bydelen den hippeste i hele København. (Foto: Visit Copenhagen)

Mye er skjedd med Vesterbro de seneste årene. For nordmenn flest er bydelen best kjent for det tvilsomme strøket rundt Istedgade som går fra Københavns hovedbanegård parallelt med Vesterbrogade. Dette var området for sex, dop og prositusjon og bleomtalt som Københavns Red Light District. Frekk fatøl var en av attraksjonene som turister oppsøkte i området.

Nå er området mer eller mindre transformert, og er blitt kanskje den hippeste bydelen i den danske hovedstaden. Her finner du blant annet Kødbyen som var et stort område hvor det var mange slakterier og annen kjøttindustri. Nå er området fylt opp med gallerier, utesteder og restauranter.

Selv området er blitt hipt, finnes det fortsatt gode og billigere hoteller her.

Scandic Kødbyen

Scandic Kødbyen et godt valg hvis du ønsker å bo på denne siden av København. Hotellet reklamerer med at det er familievennlig og har sin egen restaurant. Du kan velge å spise her, eller utforske nabolaget som består av en rekke spennende spisesteder. 
Booking.com

CityHub Copenhagen

Funksjonell og moderne stil på overnattingen. Her får du ikke et eget hotellrom, men heller en liten kupé eller kokong om du vil, med en bred seng. Akkurat det som trengs for en god natts søvn, verken mer eller mindre. Toalett- og dusjfasiliteter er delt, og det er lagt opp til gode minglemuligheter hvis du er ute etter å være sosial. 
Booking.com

Bo i Christiania

fargerike hus i fristaden Christiania i københavn
Fristaden Christiania har tiltrukket seg mange hippier siden starten i 1971. Mange har prøvd å stenge bydelen ned, uten hell.

Den fargerike bydelen Christiania tiltrekker til seg mange turister og er et spennende avbrekk fra shopping på Strøget og tiltrekker seg omlag en halv million turister i året. Bydelen er kjent som fristaden Christiania, og er et område hvor beboerne har kunnet utfolde seg fritt. Særlig kjent for kunst, vegetarmat og et sted hvor narkotika omsettes åpenlyst.

Kanalhuset Hotel

Ønsker du å bo på vakre Christianshavn er Kanalhuset et godt valg. Bygget er fra 1754, men er pusset opp og innredet med både hotellrom og leiligheter som alle er møblert med funn fra loppemarkeder, auksjoner og private samlinger. Hvert rom og leilighet er unik og hjemmekoselig og gir deg et perfekt utgangspunkt for å utforske den historiske fristaden. 
Booking.com

Lei en leilighet i København

Reiser dere med barn eller er en vennegjeng på tur kan det lønne seg å leie en leilighet i København, fremfor å booke hotellrom. Som regel får du tilgang på ditt eget kjøkken og det betyr at du kan spare penger ved å kutte ned på restaurantbesøk og heller nyte noen av måltidene hjemme.  

www.leilighetkobenhavn.no finner du lekre leiligheter til leie i hele København sentrum for kort- og langtidsleie. De kan levere sengetøy og håndklær, slik at du slipper å ta med dette hjemmefra. 

Airbnb.no er utvalget enda bredere, her kan du leie alt fra et lite rom i en leilighet til store leiligheter med flere soverom.