Svin Indrefilet med Eplesaus – Enkel Oppskrift
Prøv denne smakfulle oppskriften på svin indrefilet med eplesaus og potetmos. Perfekt for både hverdagsmiddager og spesielle anledninger.
Denne retten slår aldri feil, og kanskje er det barnas nye favoritt? Milde gode smaker som passer de fleste ganer!
Svin indrefilet med eplesaus og potetmos

45 min
4
Finn ut hva trenger og følg instruksjonene steg for steg. Denne oppskriften er laget av Simen Vatne og Stian Broch. Publisert i samarbeid med Foodie.no
Ingredienser
-
-
-
-
-
Eplesaus
-
-
-
-
-
Potetmos
-
-
-
-
Slik gjør du
Krydre indrefileten godt med salt og pepper.
Ha smør i en stekepanne sammen med salvieblader og stek indrefileten i 2-3 minutter på hver side til gyllen. Legg den i en ildfast form og stek videre i ovn på 160 grader i 10-15 minutter til kjøttet har en kjernetemperatur på 68 grader.
Ha eplejuice i samme stekepanne og kok opp. Tilsett maisenna og la det småkoke i 3 minutter. Rør inn smør og smak til med salt og pepper.
Skrell og kok mandelpoteten mør. Sil av vannet og ha i fløte og smør. Mos alt sammen og smak til med salt og pepper.
La indrefileten hvile 5 minutter før du kutter den opp.
Tips! Har du en juicer, prøv å lage sausen med juice fra hageeplene dine!